شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 27 Apr 2024
جالب است ۰
کشورهای اتحادیه اروپا جزئیات فنی قانون هوش مصنوعی را تأیید کردند و انتظار می‌رود این قانون در اواخر سال ۲۰۲۴ در یک دوره اجرایی ۳۶ ماهه لازم‌الاجرا شود.
منبع : Reuters
کشورهای اتحادیه اروپا جزئیات فنی قانون هوش مصنوعی را تأیید کردند و انتظار می‌رود این قانون در اواخر سال ۲۰۲۴ در یک دوره اجرایی ۳۶ ماهه لازم‌الاجرا شود.
 
به گزارش افتانا، پس از توافق اولیه کشورهای اتحادیه اروپا برای اجرایی‌کردن قانون هوش مصنوعی (AI Act)، این کشورها بر سر جزئیات فنی این قانون نیز به توافق رسیدند. اکنون قبل از لازم‌الاجرا شدن این قوانین، به امضای قانون‌گذاران اتحادیه اروپا نیاز است.
 
اروپا روز جمعه یک گام به تصویب قوانین حاکم بر استفاده از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی مانند ChatGPT نزدیک‌تر شد. کمیسیون اروپا سه سال پیش قوانینی با هدف تعیین استاندارد جهانی برای فناوری مورد استفاده در بخش وسیعی از صنایع مانند بانکداری، خرده‌فروشی، خودروسازی و خطوط هوایی را مطرح کرد. اما پس از عرضه ChatGPT و دیگر مدل‌های قدرتمند هوش مصنوعی، در این قوانین مفادی برای استفاده از هوش مصنوعی در اهداف نظامی، جنایی و امنیتی نیز اضافه شد. جزئیاتی نیز از این قوانین در آذرماه منتشر گردید.
 
تیری برتون، رئیس صنعت اتحادیه اروپا گفت قانون هوش مصنوعی یک موضوع تاریخی است و برای اولین‌بار در جهان مطرح می‌شود. وی در بیانیه‌ای گفت که حالا کشورهای اروپایی توافق سیاسی به‌دست‌آمده در آذرماه را تأیید کرده‌اند.
 
از میان کشورهای اتحادیه اروپا، فرانسه درباره کنترل مدل‌های به‌اصطلاح بنیادی مانند ChatGPT تردید داشت. این کشور با هرگونه تعهد الزام‌آور برای ارائه‌دهندگان چنین مدل‌هایی مخالفت کرد و درباره الزامات شفافیت و اسرار تجاری نیز ملاحظاتی داشت، اما در نشست اخیر سفرای اتحادیه اروپا، متن این قانون به‌اتفاق آرا تصویب شد.
 
پس از توافق اخیر، پارلمان اروپا به‌احتمال‌زیاد در جلسه‌ای عمومی در ماه مارس یا آوریل (فروردین 1403) این قانون را در کمیته‌های بازار داخلی و آزادی‌های مدنی نیز تأیید خواهد کرد. پس از آن، انتظار می‌رود این قانون در اواخر سال 2024 در یک دوره اجرایی 36 ماهه لازم‌الاجرا شود. الزامات مدل‌های هوش مصنوعی پس از یک سال اعمال می‌شوند.
 
این قانون سیستم‌های هوش مصنوعی را با توجه به خطر احتمالی که برای جامعه ایجاد می‌کنند به چهار دسته اصلی، از پرریسک تا کم‌خطر تقسیم خواهد کرد. قوانین جدید بسته به این دسته‌بندی اعمال خواهند شد.
کد مطلب : 21931
https://aftana.ir/vdcfy1d0.w6dymagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی