چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ , 4 Dec 2024
جالب است ۰
امنیت سایبری به عنوان یکی از مهم‌ترین مسائل جهانی، در گزارش GCI بر اساس پنج معیار از جمله اقدامات فنی و توسعه ظرفیت کشورها سنجیده می‌شود.
امنیت سایبری به عنوان یکی از مهم‌ترین مسائل جهانی، در گزارش GCI بر اساس پنج معیار از جمله اقدامات فنی و توسعه ظرفیت کشورها سنجیده می‌شود.
 
به گزارش افتانا، اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) یک سازمان تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد است که مسئولیت هماهنگی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) را در سطح جهانی بر عهده دارد.  این موسسه هر سال گزارش شاخص جهانی امنیت سایبری (GCI) را منتشر می‌کند.
 
شاخص جهانی امنیت سایبری (GCI) مرجعی معتبر است که میزان تعهد کشورها به امنیت سایبری را در سطح جهانی اندازه‌گیری می‌کند تا آگاهی از اهمیت و ابعاد مختلف این موضوع افزایش یابد. با توجه به اینکه امنیت سایبری حوزه‌ای گسترده است که بسیاری از صنایع و بخش‌ها را در بر می‌گیرد، سطح توسعه یا مشارکت هر کشور بر اساس پنج رکن ارزیابی می‌شود: اقدامات قانونی،  اقدامات فنی،  اقدامات سازمانی،  توسعه ظرفیت، و  همکاری. سپس این ارزیابی‌ها در یک امتیاز کلی تجمیع می‌شوند.
 
شاخص GCI بر اساس رویکرد و ابتکاری چند ذی‌نفعه طراحی شده و از ظرفیت‌ها و تخصص‌های سازمان‌های مختلف بهره‌ می‌گیرد؛ با اهدافی از جمله بهبود کیفیت نظرسنجی، تقویت همکاری بین‌المللی و ترویج تبادل دانش در این زمینه. دستور کار جهانی امنیت سایبری  (GCA) که توسط اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) ارائه شده، پایه و چهارچوب کلی این ابتکار را فراهم می‌کند.
 
شاخص جهانی امنیت سایبری  (GCI) 2024، تعهد 194 کشور را به امنیت سایبری بررسی کرده و میانگین امتیاز جهانی 65.7 از 100 را گزارش می‌کند که نشان‌دهنده رشد 27 درصدی نسبت به سال 2020 است. بر اساس این گزارش، 177 کشور قوانین مرتبط با حفاظت از داده یا اطلاع‌رسانی نقض داده‌ها دارند و 139 کشور تیم‌های واکنش به حوادث رایانه‌ای (CIRT) فعال ایجاد کرده‌اند. همچنین 132 کشور استراتژی ملی امنیت سایبری دارند و 94 کشور برنامه‌هایی برای حفاظت آنلاین از کودکان اجرا می‌کنند. در زمینه آموزش و آگاهی‌بخشی، 152 کشور کمپین‌های امنیت سایبری برگزار کرده و 153 کشور آموزش امنیت سایبری را در برنامه‌های درسی گنجانده‌اند. از طرف دیگر، 166 کشور در توافق‌نامه‌های بین‌المللی همکاری می‌کنند و 108 کشور در مشارکت‌های دولتی و خصوصی (PPP) حضور دارند.

با وجود این پیشرفت‌ها، چالش‌هایی مانند شکاف دیجیتالی، افزایش حملات سایبری و هزینه‌های بالا همچنان به قوت خود باقی است. گزارش پیشنهاد می‌دهد که کشورها قوانین شفاف‌تری وضع کرده، استراتژی‌های خود را به‌روز کنند و بر آموزش، آگاهی‌بخشی و همکاری‌های بین‌المللی متمرکز شوند.

متن کامل گزارش در فایل پیوستی بالای همین مطلب قابل دریافت است.
 
 
 
کد مطلب : 22591
https://aftana.ir/vdcizwar.t1ar32bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی