تدوین آییننامه ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت سایبری که باید طی سه هفته تکمیل میشد؛ اما تاکنون مشخص نشد که دقیقا این فرایند در چه مرحلهای قرار دارد: تدوین آییننامه یا توقف در سکوت؟!
تدوین آییننامه ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت سایبری که باید طی سه هفته تکمیل میشد؛ اما تاکنون مشخص نشد که دقیقا این فرایند در چه مرحلهای قرار دارد: تدوین آییننامه یا توقف در سکوت؟!
به گزارش افتانا، طبق دستور محمدرضا عارف در روز هفدهم مهرماه 1403 باید طی سه هفته و با همکاری وزارتخانهها، انجمنها و دستگاههای ذیربط دولتی، حاکمیتی و امنیتی و دفاعی، سازوکار پیشنویس و اساسنامه ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت تدوین میشد، یعنی تا ابتدای آبانماه. البته که بعید بود بتوان چنین پیشنویسی را طی این مدت کوتاه آماده کرد. درنتیجه تاکنون و با گذشت نزدیک به دو ماه از تاریخ اعلام تشکیل ستاد، هیچ گزارشی از پیشرفت کار منتشر نشده است.
این در حالی است که نظرسنجی اخیر افتانا نشان میدهد بسیاری از متخصصان این حوزه از عدم شفافیت و نبود تعامل با فعالان ابراز نگرانی کردهاند. نگرانی اصلی، بیتوجهی به دیدگاه متخصصان است؛ بسیاری از شرکتکنندگان در نظرسنجی اعلام کردهاند که هیچگونه مشورتی از آنان خواسته نشده و روند تدوین در سکوت کامل، جلو میرود. این موضوع علاوه بر ایجاد ابهام در فرایندها، موجب کاهش اعتماد عمومی به این ستاد و توانایی آن در تحقق اهداف خود شده است.
نکته دیگر آن است که بخش بزرگی از فعالان امنیت سایبری با اصل ایجاد ستاد نیز با دیده تردید مینگرند. پرسشهایی مانند چگونگی هماهنگی میان ذینفعان، نقش بخش خصوصی و نحوه تعامل با دولت همچنان بدون پاسخ باقی ماندهاند.
به نظر میرسد زمان آن است که مسئولان مرتبط هرچه سریعتر درباره پیشرفت یا توقف طرح شفافسازی کنند. اکنون زمان آن رسیده که مسئولان گزارشی از وضعیت تدوین آییننامه و نحوه بهرهگیری از نظرات متخصصان ارائه دهند. بیتوجهی به این موضوع، نه تنها اعتماد عمومی را تضعیف میکند، بلکه مسیر تحقق اهداف چنین ستادی را نیز، در صورت تشکیل آن، دشوارتر خواهد کرد.
گزارش نظرسنجی افتانا در مورد تشکیل ستاد امنیت فضای مجازی در این لینک قابل مطالعه است.