گفتوگوی ما را با دکتر مرتضی براری، معاون حقوقی، امور دولت و مجلس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بخوانید که فناوری اطلاعات را زمینهای برای توانمندسازی بخشها میداند.
در کشور ما برنامههای توسعه پنجساله یکی از مهمترین اسناد کشور هستند که علاوهبر برنامهریزی میانمدت برای بخشهای مختلف، اهداف و استراتژیهای کشور را نیز مشخص میکنند.
با نگاهی به اجزای تولید ناخالص ملی مشاهده میشود که اقتصاد ایران بیشتر اقتصادی مبتنی بر خدمات است تا صنعت؛ بهعبارت دیگر اقتصاد ایران، اقتصاد صنعتی نیست و سهم صنعت در تولید ملی بسیار کمتر از بخش خدمات است.
امروزه نقش فنـاوری ارتباطات و اطلاعات بهعنوان بستر توسعه همهجانبه جوامع و محور بسیاری از تحولات اجتماعی غیرقابلانکار بوده و همگان به کارکردهای ویژه آن واقف شدهاند.
فناوری اطلاعات و ارتباطات بهطور مشخص از برنامه چهارم توسعه وارد نظام برنامهریزی کشور شد. از برنامه چهارم بود که فناوری اطلاعات در برنامههای توسعه مورد توجه قرار گرفت و آغازی شد برای پرداختن مسئولان و قانونگذاران به فناوری اطلاعات و ارتباطات و توجه به نقش آن در توسعه کشور.
فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه ششم توسعه اقتصادی کشور بهعنوان حوزه راهبردی صنعتی تلقی شده و بر اولویت دادن به آن و نیز افزایش ضریب نفوذ آن تأکید شده است.