بدافزار استاکسنت به عنوان یکی از پیچیدهترین کرمهای طراحی شده برای حملات سایبری حدود چهار سال پیش، تأسیسات هستهای ایران در نطنز را آلوده کرد، ولی اما اینکه این کرم چگونه به تأسیسات هستهای ایران راه یافت، تا کنون یک راز باقی مانده است؛ اما گزارشی جدید از یک مؤسسه تحقیقاتی آمریکایی با ارائه اسناد جزئیاتی جالب توجه از این موضوع را افشا کرده است....
MI5، اداره امنیت داخلی بریتانیا، قرار است با همکاری پلیس و سازمان امنیت ارتباطات بریتانیا - GCHQ - برای مقابله با حملههای سایبری به سازمانهای غیردولتی و شرکتهای خصوصی کمک کند.
حملهای که کارشناسان امنیت اینترنتی آن را بزرگترین حمله سایبری در نوع خود برمیشمارند، باعث شده سرعت اینترنت در نقاط مختلف جهان کند شود. نیروهای پلیس سایبری پنج کشور مختلف مشغول بررسی این حملات هستند.
طی این مدت ایران نیز در فضای سایبری مورد حملات مختلف قرار گرفته و تلاشهایی شده است تا بخش های مختلفی مانند نفت، صنعت، بانک و... از کار افتاده و یا دچار اختلال شوند.
در حال حاضر شواهد و قرائن به نحوی در حال پیشرفت است که به نظر می رسد این ابزارها تنها ماژول هایی از یک ابر بدافزار هستند که در حال حاضر در شبکه های رایانه ای سراسر دنیا در حال فعالیت است
استاکسنت، پیچیدهترین حمله سایبری که تاکنون در تاریخ ثبت شده است، در اتاقهاي عملیاتي آمریکا و اسرائیل به کار گرفته شده است. با کرم کامپیوتری استاکسنت، ثابت شده است که جنگ سایبری، دیگر یک رویای علمی نیست چرا که برای نخستین بار، چیزی کشف شده که کارش خرابکاری در تاسیسات بزرگ فنی است.
پانه تا تاکید می کند که این نوع حملات سایبری اگر با حملاتی فیزیکی نیز به صورت همزمان صورت پذیرند می توانند خسازات جبران ناپذیری را در حوزه زیر ساخت ها و حتی تلفات انسانی داشته باشند
اگر کسی قرار باشد حملات بیپایان و غیرمسئولانه انجام دهد انتظار میرود که این کار، کار ایران باشد. رایانههای ایران به نوبه خود طی چند سال اخیر بارها هدف حملات سایبری با ویروسها و بدافزارهای استاکسنت، دوکو، فلیم و گائوس قرار گرفتهاند.
به باور نیویورک تایمز، موضوع ابزارهای حملات سایبری آمریکا نیز همانند موضوع هواپیماهای بدون سرنشین ـ که میتوانند هم برای جاسوسی و هم نبرد به کار روند ـ در حال گذر از یک مرحله نیمه محرمانه است که طی آن، وجود چنین ابزارهایی نه انکار و نه کاملا درباره آنها سخن گفته میشود.
یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ آغازگر مرحله جدیدی در تغییرات تاریخی است این تغییرات در زمینه امنیت و تهدیدهای فراروی آن مشهود و جدی است. امروزه تهدید دیگر یک آدرس مشخص نداشته و فرستنده آن نیز گمنام است.
جنگ سایبری به اقدامهای انجام شده از سوی دولت یک کشور و سایر افراد به منظور نفوذ در رایانهها و شبکههای سایر کشورها جهت اقدامهای تخریب و آسیب اشاره دارد که این کار از راه روشهای الکترونیکی صورت میگیرد.
آزمایشگاه کسپرسکی با اعلام این خبر و اینکه این بدافزار دارای ماجول رمزشده دیگری به نام GODEL است، می افزاید، متخصصان این آزمایشگاه تاکنون موفق به رمزگشایی آن نشده اند!
در راستـای برگزاری سلسله میزگردهای تخصصی، افتانـا برای پاسخ به این سوالات، این بار بررسی توانمندی های بخش خصوصی و تولیدات داخلی در مقابله با تهدیدات سایبری را موضوع میزگرد جدیدی قرار داده است