اگرچه در گذشته ای نه چندان دور افراد با مهارتهای فردی بالا به صورت انفرادی و با اهداف مختلف اقدام به نفوذ و هک سایتها میکردند، اما در دنیای امروز هستند کشورهایی که این افراد را شناسایی کرده و در غالب یک ارتش سایبری سازماندهی شده به خدمت میگیرند.
نوع نگاه دولت به توانمندیهای بخش خصوصی همواره از مسائلی بوده که انتقادهایی را در پی داشته است. از سویی دیگر بخش خصوصی سعی کرده است با ارائه توانمندیها، قابلیتها و امکانات خود در نوع نگاه و نگرش بخش دولتی تغییر ایجاد کند.
اگرچه چند سالی میشود که امنیت اطلاعات در نظر کاربران مهمتر و اساسیتر از گذشته جلوه کرده است اما شاید بتوان گفت بالا و پایینهای سال ۹۱ در این حوزه بیشتر از هر سالی نمود کرده است.
آنهایی که سر و کارشان با امنیت و ابزارهای امنیتی است، جور دیگری فضای مجازی را میبینند و امنیت برایشان رنگ و بوی دیگری دارد. برای این متخصصان امنیتی، حضور و ورود تبهکاران و بزهکاران سایبری بدترین اتفاقی است که میتواند در فضای سایبر بیفتد.
با ورود فناوری اطلاعات و ارتباطات به عرصه فعالیت های گوناگون و رشد استفاده آن در تمامی جنبه های مختلف زندگی بشر، تجارت الکترونیکی به عنوان یکی از پیامدهای عینی آن شناخته می شود.
با توجه به حساسیتی که فضای سایبر در دنیای امروز یافته است و ارتباط مستقیم آن با مسئله امنیت کشورها لزوم حراست از مرزها و حفظ قلمرو در این حوزه نیز از اهمیت بالایی برخوردار شده است. همچنین ورود ویروسها و بد افزارها به زیر ساختهای حیاتی کشور میتواند خساراتی بیش ازجنگ های تن به تن بر کشور تحمیل کند. بنابراین لازم است با اعتماد به توان داخلی راهی مناسب ...
در شرایطی که کشور با تهدیدهای متعددی در زمینه امنیت اطلاعات مواجه است، استفاده از ابزارها و فناوریهای نوین و تولید، نصب و راه اندازی محصولات بومی در حراست از فضای سایبری کشور نقش به سزایی خواهد داشت، و نقش دولت در گسترش این فناوریها بر کسی پوشیده نیست.
از سال ۱۳۸۹ با حمله ویروس استاکس نت به تاسیسات هسته ای کشور، کاربران، مسئولان و متخصصان حوزه امنیت بیش از گذشته بر وجود خطرات و آسیب پذیری های امنیتی تاکید و توجه کردند.
بزرگ نمایی هر حمله کوچک دشمن به فضای سایبری کشور مشروعیت بخشیدن به عمل آنهاست. بهتر است از طریق تقویت زیر ساختهای امنیتی کشور با تکیه بر دانش فنی بومی در کنار دفاع از سرمایه های ملی به دور از بزرگ نماییها بر افزایش قدرت سایبری خود متمرکز شویم تا بتوانیم زیرساختهای حیاتی کشور را از نفوذ بیگانگان مصون بداریم.
با فراگیر شدن اینترنت و استفاده از آن برای انجام کارهای روزمره در خانه و سازمانها، نفوذگران و هکرها نیز بیش از گذشته به فکر سوءاستفاده از اطلاعات و سرقت آنها افتادهاند. این روزها هکرها علاوه بر استفاده از روشهای قدیمی هک به روشهای جدیدی که مبتنی بر مهندسی اجتماعی هستند نیز روی آوردهاند. به طوریکه سعی میکنند با استفاده از تکنیکهای روانشناسی ...
سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان رگولاتور حوزه فاوا و زیرمجموعه های فعال آن از جمله مرکز ماهر به عنوان مرکز شناسایی تهدیدات سایبری، بدون شک نقش به سزایی در ساماندهی فعالیتهای فناوری اطلاعات داشتهاند.
اگرچه به اعتقاد مدیر عامل شرکت رایان سامانه آرکا، هر روز که میگذرد بر تعداد ویروسها و بدافزارهایی که با نیت حمله سایبری به کشور وارد میشوند، افزوده میشود اما میتوان با آموزش تک تک کاربران به عنوان دروازه های ورودی بدافزارها با حد زیادی از هجوم این حملات کاست.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به منظور حفظ و ارتقای امنیت نظام پرداخت، بانکداری الکترونیکی و مواجهه درست با تهدیدات درونی و بیرونی نظام بانکی کشور، مرکز کنترل امنیت شبکه و فوریتهای بانکی را با عنوان «کاشف» راه اندازی کرده است.
مدتی است که بحث ارائه VPNهای قانونی یا بومی نقل مجالس مختلف شده است. VPNهایی که بعد از پروژه اینترنتی ملی توجه همه را به خودش جلب کرده است. مخصوصا کاربرانی را که با افزایش محدودیتهای فیلترینگ از این تکنولوژی برای دور زدن فیلترینگ کشور استفاده میکنند، اما دور زدن فیلترینگ تنها مزیت این تکنولوژی نیست.
بکارگیری تجهیزات خارجی در قلب مراکز امنیتی کشور امری است که به شدت باید از آن احتراز نمود. بر همین اساس شرکت بهین راهکار تولید محصول CoreLog را با بهره گیری از ایده های موجود در محصولات خارجی ولی با توجه به ساختار و نیاز بومی به عنوان یک نیاز داخلی برگزید.
فلسفه نظام و اینکه اسم آن را نظام گذاشتهاند و فقط هم مختص به نظام صنفی رایانهای نیست و نظام مهندسی، ساختمان و نظامپزشکی را هم دربر میگیرد، همان بحث رگلاتوری است.
مظفر پورنجبر، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران از معدود افرادی است که در تمامی اپراتورهای تلفن همراه کشور در سطوح مدیریتی سابقه کار دارد؛ به طوری که از وی به عنوان مردی برای تمامی اپراتورها یاد میشود. پوررنجبر برخلاف مدیرعامل سابق مخابرات کمتر مصاحبه میکند؛ اما میگوید زمانی که حرفی میزند، دوست دارد صاحبنظران سخنانش را نقد کنند.
یکی از مهمترین برنامههای شورا رفع مشکلات موجود در زمینه فیلترینگ سایتهای اینترنتی است در همین زمینه اجرای طرحی به نام هوشمندسازی فیلترینگ آغاز میشود.
دومین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت در تاریخ ۲۶ و ۲۷ دی ماه سال جاری توسط پژوهشکده پولی و بانکی برگزار شد.به همین مناسبت، میزگردی با حضور صاحبنظران حوزه بانکداری و همچنین فناوری اطلاعات بهمنظور بررسی مباحث پیرامون کانالهای جدید بانکداری، چالشها و زیرساخت توسعه برگزار شد.
از اجلاس جامعه اطلاعاتی از سال ۲۰۰۳ میلادی گرفته تا اجلاس دبی در اواخر سال ۲۰۱۲ این موضوع واکنشهای گستردهای را در فضای وب و فضای سیاسی و مخابراتی به همراه داشته است. پس از مدتها سکوت در اجلاسهای بینالمللی مخابراتی واینترنتی در این اجلاس شاهد حضور نمایندگانی از ایران بودیم.