معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از بهره برداری از نسخه نخست موتور جستجوگر ملی در سال جاری و با همکاری موسسات تحقیقاتی خبر داد و گفت: منابع این موتور جستجو با اطلاعات روز دنیا مطابقت دارد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از بهره برداری از نسخه نخست موتور جستجوگر ملی در سال جاری و با همکاری موسسات تحقیقاتی خبر داد و گفت: منابع این موتور جستجو با اطلاعات روز دنیا مطابقت دارد.
به گزارش افتانا، موضوع راه اندازی یک موتور جستجوگر بومی و ملی که بتواند با موتورهای جستجوگری چون یاهو و گوگل رقابت کند در نیمه سال ۸۹ و از سوی رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد. وی اعلام کرد که ایران برای جوابگویی به نیازهای داخلی می خواهد موتور جستجوگر ملی راه اندازی کند و حتی این طرح ملی در برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور پیش بینی شده است.
در آن زمان یکی از مسئولان سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز در تشریح آغاز به کار این پروژه تاکید کرد که حتی پیشنهاداتی در مورد نام این طرح ارائه شده که وزیر ارتباطات از عنوان یاحق برای نام این موتور جستجوگر یاد کرده است.
اما در سال ۹۰ و با اظهارات مسئولان سازمان فناوری اطلاعات این طور استنباط می شد که سیاست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اجرای موتور جستجوگر ملی تغییر یافته و این وزارتخانه قصد دارد نسبت به ارتقای موتورهای جستجوگر داخلی فعلی اقدام کند و تنها به یک موتور جستجوی ملی واحد بسنده نکند.
اما علی حکیم جوادی- معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران بار دیگر از بهره برداری از نسخه نخست موتور جستجوگر ملی در سال جاری خبرداد و تاکید کرد که ایران در کنار موتورهای جستجوگر داخلی نیاز به یک موتور جستجوی ملی نیز دارد که کارهای تحقیقاتی اجرای آن به پایان رسیده است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه چندین مجموعه در کشور در بخش فراهم آوردن دسترسی به موتورهای جستجوگر فعال هستند و منابع اطلاعاتی مورد نیاز کاربران ایرانی را فراهم می کنند، تصریح کرد: سازمان فناوری اطلاعات مانند بسیاری از کشورهای دیگر که از موتورهای جستجوی بومی مطابق با فرهنگ و نیاز جامعه استفاده می کنند تاکید بر راه اندازی موتور جستجوگر ملی دارد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اظهار امیدواری از اینکه در طول برنامه پنجم توسعه موتور جستجوگر ملی مطمئن و با کیفیت مناسب در اختیار کاربران ایرانی قرار گیرد، تاکید کرد که هم اکنون در برخی حوزه ها و موضوعات خاص موتورهای جستجوی اختصاصی و شناخته شده ای در کشور فعال هستند اما با این وجود به نظر می رسد باید هرچه سریعتر موتور جستجوی بومی را نیز در کنار این موتورها داشته باشیم.
حکیم جوادی با بیان اینکه کارهای تحقیقاتی این پروژه با کمک موسسات تحقیقاتی به اتمام رسیده و نتایج خوبی نیز حاصل آمده است، بهره برداری از نسخه اول موتور جستجوی بومی را امسال وعده داد.
به گفته رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در راه اندازی از موتور جستجوی ملی از آخرین دستاوردها و شیوه های متداول دنیا بهره گرفته شده است و منابع این موتور جستجو به طور قطع با اطلاعات روز دنیا مطابقت می کند.