شرکت عظیم خدمات نرمافزاری و ابری مایکروسافت برای مقابله با این اتهام که PRISM به دادههای کاربران این شرکت شامل ارتباطات رمزگذاری شده- دسترسی بسیار داشته است، به شرکت های فیس بوک و گوگل پیوست.
منبع : خبرگزاری ايسنا
شرکت عظیم خدمات نرمافزاری و ابری مایکروسافت برای مقابله با این اتهام که PRISM به دادههای کاربران این شرکت شامل ارتباطات رمزگذاری شده- دسترسی بسیار داشته است، به شرکت های فیس بوک و گوگل پیوست.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، گاردین گزارشی منتشر کرده است که نهادهای ضداطلاعاتی ایالات متحده برای از کار انداختن حفاظهای امنیتی و رمزگذاریها ابزارهایی را در خدمات مایکروسافت، از جمله اسکاردرایو (SkyDrive)، اسکایپ (Skype) و اوتلوک (Outlook) تعبیه کرده بودند.
بنا بر این گزارش، مایکروسافت با همکاری با مؤسسۀ امنیت ملی ایالات متحده (NSA) و اف بی آی، نقش مهمی در تسهیل دسترسی به دادههای کاربران داشته است.
از زمانی که ادوارد اسنودن، پیمانکار NSA، موضوع جاسوسی PRISM را افشا کرده است، شرکتهای بزرگ فناوری، مانند اپل، گوگل و فیسبوک ناچار وارد کارزار مقابله با این اتهام شدهاند که دولت ایالات متحدۀ امریکا از دسترسی مستقیم به سرورهای مراکز دادهای ابری این شرکتها و دادههای کاربران آنها برخوردار بوده است.
بر اساس اطلاعات سایت سازمان فناوری اطلاعات، مایکروسافت در گزارش کوتاهی که در تاریخ ۱۱ ژوئیه منتشر شده، ضمن اشاره به اتهامات اخیر بر موضع این شرکت در مقابل درخواستهای دولت برای کسب دادههای مذکور تأکید کرده است.
مایکروسافت میگوید که این شرکت دادههای مربوط به مشتریان را تنها برای فرایندهای قانونی در اختیار میگذارد و گروه بررسی کنندۀ تطابق، هر یک از درخواستها را با دقت بررسی و مواردی را که قانونی نباشند رد میکند.
این شرکت اعلام کرده است که تنها به درخواستهای مرتبط با شناسهها و حسابهای ویژۀ کاربری رسیدگی میکند و به درخواستهای کلی که مطبوعات طی هفتههای اخیر راجع به آنها بحث به راه انداختهاند پاسخ نمیدهند. بنا بر اعلام مایکروسافت، این موارد در اطلاعات مفصلی که این شرکت اخیراً منتشر کرده مستند شده است.
این شرکت چنین تأکید کرده است: "به روشنی اعلام میکنیم که مایکروسافت به هیچ دولتی امکان دسترسی مستقیم و فراگیر به اسکایدرایو، اوتلوک، اسکایپ یا هر محصول دیگری از مایکروسافت را نمیدهد." همچنین اعلام شده است که قانون مانع تشریح مسائلی میشود که ممکن است به روشنتر شدن این وضعیت کمک کند.
در این گزارش آمده است: در نهایت، وقتی محصولات خود را ارتقاء میدهیم و روزآمد میکنیم، ممکن است الزامات قانونی در مواردی ما را بر آن دارد که امکان نگهداری اطلاعات را برای خود حفظ کنیم تا در مواردی که اجبار قانونی یا درخواستی مرتبط با امنیت ملی وجود داردف پاسخگو باشیم. این بحثها وجوهی دارند که کاش میتوانستیم راجع به آنها آزادانه سخن بگوییم.
مسوولان ارشد گوگل، لری پیج و دیوید دراموند نیز بر همین نکته تأکید کردهاند که شرکتشان به هیچ برنامهای نپیوسته است که به دولت آمریکا یا هر دولت دیگری امکان دسترسی مستقیم به سرورهایش را بدهد.