معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: ماهانه ۵۰۰ فقره پرونده در خصوص رمزارزها به دادسرای جرایم رایانهای ارجاع میشود.
منبع : خبرگزاری ايسنا
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: ماهانه ۵۰۰ فقره پرونده در خصوص رمزارزها به دادسرای جرایم رایانهای ارجاع میشود.
به گزارش افتانا، ابوالفضل نیکوکار، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران، در خصوص رمزارزها گفت: درباره استخراج رمزارزها جلسهای با توانیر داشتیم. از سال ۲۰۰۹ بیتکوین تولید و عرضه شد و انتظار این بود بانک مرکزی مداخله میکرد ولی بیتفاوت ماند. تا اینکه در سال ۱۴۰۲ قانون بانک مرکزی، یکسری الزاماتی را برای تعیین تکلیف رمزارزها مشخص کرد. انتظار این بود بانک مرکزی از دهه ۹۰ در حوزه تولید و استخراج و عرضه رمرزارزها مداخله میکرد ولی ورود دیرهنگامی داشت و به نظر میرسد بهطور خاص در این حوزه قانونی نداریم.
وی گفت: در خصوص رمزارزها ماهانه ۵۰۰ فقره پرونده به دادسرای جرایم رایانهای ارجاع میشود و ۵۶ هزار نفرشاکی پروندههای مربوط به رمرزارزها است. ۱۲ پرونده کثیرالشاکی در این زمینه داریم که در یکی از پروندهها ۲۰ هزار شاکی دارد. حدود ۹۶ هزار پیامک در خصوص رمرزارزها ارسال کردیم.
در حوزه استخراج رمزارزها در شهر تهران ۱۱ پرونده و در شهرستانهای استان تهران ۱۵۶ پرونده داریم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: یکی از وظایف معاونت ما، اطلاعرسانی است. آنچه که در آسیبها و جرایم است را اطلاعرسانی میکنیم و پیامکهای هشداری و آموزشی برای مردم ارسال میکنیم. در ۹ ماه گذشته ۲۵ عنوان پیامک ارسال کردیم. یکی از این پیامکها در خصوص قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول بود که در سال ۱۴۰۳ بعد از مدتها رفتوبرگشت بین مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص ارجاع شد و اواخر اردیبهشتماه امسال تصویب وابلاغ شد.
وی ادامه داد: این قانون خاص است و برای این قانون در ۱۱ عنوان و ۱۳۲ میلیون پیامک برای مردم تهران و شهر استان تهران ارسال کردیم. همچنین برای ۹ هزار و۷۲ مشاور املاک دوره آموزشی برگزار کردیم و نیز آزمون برگزار کردیم و ۴۱۰۹ نفر مشاور املاک در آزمون پذیرفته شدند تا برای آنها گواهی کار صادر شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: در حوزه رمز ارز نیز هفت عنوان را امسال اطلاعرسانی کردیم. در خصوص قانون انتخابات نیز در چهار عنوان پیامک ارسال کردیم و برای پیش فروش ساختمانها نیز تذکراتی دادیم. : در ۹ ماه گذشته۳۰۰ میلیون پیامک به مشترکان شرکت همراه اول ارسال شده است. در ۹ ماه گذشته ۸ هزار و ۲۵۲ گزارش به سامانه سجام (سامانه جامع ارتباط مردمی) ارجاع شده است و بیش از ۵ هزار دیدهبان به ما اضافه شده است و از ظرفیت سامانه دیدهبان در پیشگیری استفاده میشود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران در رابطه با پیشگیری از جرایم مرتبط با زمین گفت: سال قبل پنجره واحد مدیریت زمین را راهاندازی کردیم و به صورت ماهوارهای جرایمی که در حوزه زمین است را بررسی میکند. ایجا این سامانه باعث شده ۱۲ درصد پروندههای ورودی به دادگستری کاهش یابد.