جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 Nov 2024
جالب است ۰
اپل همیشه آنقدر که در ظاهر شعار می‌دهد، به حریم خصوصی مشتریان خود احترام نمی‌گذارد و برخی از مشکلات مربوط به این موضوع انسان را شگفت‌زده می‌کند.
منبع : زومیت
زومیت: اپل همیشه آنقدر که در ظاهر شعار می‌دهد، به حریم خصوصی مشتریان خود احترام نمی‌گذارد و برخی از مشکلات مربوط به این موضوع انسان را شگفت‌زده می‌کند.

به گزارش افتانا، اپل همیشه می‌خواسته طرفدارانش تصور کنند که این‌ شرکت مراقب حریم خصوصی آن‌هاست و سعی کرده با مانور دادن روی روش‌های خود برای محافظت از اطلاعات کاربران، این‌ ادعا را ثابت کند؛ اما آیا واقعاً چنین است؟

سال‌هاست اپل در تبلیغات خود از بیلبوردهایی با شعارهای جذاب با مضمون مراقبت از داده‌های خصوصی کاربران استفاده می‌کند، در‌حالی‌که رقبای خود را به اتهام سوءاستفاده از اطلاعات کاربران مورد انتقاد قرار می‌دهد.

تردیدی نیست که اپل در مقایسه با سایر غول‌های فناوری آمریکایی مانند گوگل و متا بسیار بیشتر مراقب اطلاعات شخصی کاربران است و به حریم خصوصی آن‌ها احترام بیشتری می‌گذارد. درحقیقت اگرچه کسب‌و‌کار اپل وابسته به استخراج اطلاعات کاربران و کسب درآمد از آن‌ها نیست، اما استفاده از آیفون هم به‌معنای حفظ کامل حریم خصوصی هم نیست.

این‌ شرکت هم با روش‌های غیرقابل انتظار اطلاعات شخصی کاربران را جمع‌آوری می‌کند، هرچند مدعی است که هرآنچه در آیفون اتفاق می‌افتد، در همان آیفون باقی می‌ماند. اما درحقیقت از اطلاعات شخصی کاربران برای تبلیغات، طراحی و توسعه محصولات جدید خود و موارد دیگر استفاده می‌کند.

مشکلات حریم خصوصی اپل
در ادامه سه روش‌ غافلگیرکننده مورد استفاده اپل برای جمع‌آوری داده‌های شخصی کاربران را بیان می‌کنیم که نشان‌دهنده مشکلات امنیتی اپل هستند.

دورزدن وی‌پی‌ان برای جمع‌آوری اطلاعات شخصی
بسیاری از کاربران اپل برای مخفی‌کردن ترافیک وب از وی‌پی‌ان‌ها یا همان شبکه‌‌های مجازی خصوصی استفاده می‌کنند، اما متأسفانه پژوهشگران مایسک نشان داده‌اند که استفاده از این‌ ابزار مانع دستیابی اپل به ترافیک وب نمی‌شود. نتایج پژوهش‌های آن‌ها نشان می‌دهد که اپل برای جمع‌آوری داده‌های خصوصی، وی‌پی‌ان‌های در‌حال استفاده در دستگاه‌های خود را دور می‌زند.

جمع‌آوری اطلاعات مرتبط با پردازش فرمان‌های سیری
اپل سال ۲۰۲۱ در رویداد WWDC در هنگام معرفی iOS 15، اعلام کرد حفظ حریم خصوصی در سیری بهبود یافته است و قابلیت تشخیص گفتار روی دستگاه برای آن معرفی شد. بنابراین در‌حال‌حاضر تمام فرایندهای پردازش صدای شما در داخل آیفون یا آیپد شما انجام می‌شود. اپل مدعی است این قابلیت بزرگ‌ترین نگرانی مرتبط با نقض حریم خصوصی توسط دستیارهای صوتی را برطرف می‌کند: ضبط ناخواسته صدا.

البته اپل به این‌ موضوع اشاره نکرده است که اگرچه شاید صدای ضبط‌شده کاربران به خارج از دستگاه منتقل نشود، اما قضیه رونوشت‌ گفت‌وگوها برعکس است.

اما آیا باید نگران این موضوع باشیم؟ نه؛ زیرا دلیلی وجود ندارد که مهندسان نرم‌افزار اپل در چت‌های کاربران با سیری سرک بکشند؛ البته چنین کاری در نگاه اول نقض آشکار حریم خصوصی به‌نظر می‌رسد. بسیاری از کاربران با این‌ اقدام اپل مشکل دارند و آن را یکی از مشکلات امنیتی اپل می‌دانند.

مثلاً یکی از کاربران گفته است تنها دلیلش برای خرید آیفون این بوده است که فکر می‌کرده تمام فرایند پردازش فرمان‌های صوتی درون گوشی انجام می‌شود؛ اما وقتی فهمیده اپل می‌تواند به تمام اطلاعات مرتبط دسترسی پیدا کند، دیگر با سیری راحت نیست.

جمع‌آوری اطلاعات از فیلم‌ها و موسیقی‌های کاربر و موارد دیگر
اپل می‌خواهد شما را در اکوسیستم خودش نگه دارد و این موضوع محدود به محصولات سخت‌افزاری نمی‌شود و اپ‌ها را هم دربر‌می‌گیرد. این کار تنها یک دلیل دارد: اطلاعات ارزشمند شما.

متأسفانه سرویس‌های استریم موسیقی به ابزار جدیدی برای جاسوسی از شما تبدیل شده‌اند و اپل هم از این قاعده مستثنا نیست. این شرکت‌ها چنین موضوعی را کتمان نمی‌کنند، اما برای اطلاع از این موضوع باید کمی سختی بکشید.

اپل در اپلیکیشن اپل موزیک صراحتاً اذعان کرده است از بسیاری از اطلاعات موجود در آن در رابطه با عادات و علایق کاربر برای موسیقی گوش‌دادن، برای تبلیغات استفاده می‌کند. این موضوع برای اپل بوکس (Apple books)، اپل استاک (Apple stock)، اپل تی‌وی (Apple tv) و سایر اپلیکیشن‌ها نیز صدق می‌کند، البته اپل اطلاعات شما را به شرکت‌ها نمی‌فروشد.

درنهایت با توجه به اینکه اپل همیشه مدعی بوده است که حریم خصوصی کاربرانش در آیفون حفظ می‌شود، تلاشش برای جمع‌آوری اطلاعات خصوصی کاربران با ادعاهایش در تضاد است.
کد مطلب : 20114
https://aftana.ir/vdchkzni.23nvzdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی