کارگاههای شانزدهمین کنفرانس بیناامللی انجمن رمز روزهای ۴ و ۵ شهریورماه در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شدند.
کارگاههای شانزدهمین کنفرانس بیناامللی انجمن رمز روزهای ۴ و ۵ شهریورماه در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شدند.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، دو روز قبل از آغاز کنفرانس بینالمللی انجمن رمز ایران روز یکشنبه چهارم شهریورماه ۹۸، کارگاه آموزشی «طراحی و استقرا مراکز عملیات امنیت» توسط مهندس سبحان علی آبادی، کارگاه آموزشی «امنیت اینترنت اشیاء صنعتی» توسط مهندس هادی کریمی و کارگاه «حفاظت از زیرساختهای حیاتی سایبری» توسط مهندس هادی کریمی در دانشگاه فردوسی مشهد برپا شدند.
روز دوشنبه پنجم شهریورماه نیز با برگزاری کارگاه آموزشی «تجزیهوتحلیل حملات سایبری و سناریوهای نفوذ به صنعت برق» توسط مهندس محمد مهدی احمدیان، کارگاه آموزشی «عمومیسازی امنیت و رمز در مدارس» توسط مهندس خسروی و مهندس احمدیان، کارگاه «امنیت نرم، از نظریه تا عمل» توسط مهندس مژگان عسگریزاده و کارگاه «ماراتن عمومیسازی و رمز» عباس قائمی بافقی، مسعود خسروی فارمد، علی احمدیان رمکی همراه بود.
هدف کارگاه آموزشی «طراحی و استقرا مراکز عملیات امنیت انتقال تجربه در خصوص نمونههای موردی طراحی و استقرار پروژههای مرکز عملیات امنیت در کشور بود تا شرکتکنندگان به قدرت تحلیل و تصمیمگیری صحیح در این خصوص دست یابند. نیازمندیهای فنی حال و آینده، چالشهای فنی در طراحی و استقرار، استراتژیهای فنی استقرار و پشتیبانی و توانمندیهای شرکتها و محصولات داخلی سرفصلهایی بود که در این کارگاه ارائه شدند.
«امنیت اینترنت اشیاء صنعتی» موضوع کارگاه دیگری بود که طی آن مطالبی ازجمله اکوسیستم امنیت اینترنت اشیاء صنعتی، پلتفرمهای امنیت اینترنت اشیاء صنعتی، کاربردهای امنیت اینترنت اشیاءصنعتی، چالشهای امنیت اینترنت اشیاء صنعتی، آسیبپذیریهای اجزای مختلف فناوری امنیت اینترنت اشیاء صنعتی، طیف تهدیدات مترتب بر اینترنت اشیاء صنعتی و الزامات و ملاحظات پدافند سایبری برای فناوری اینترنت اشیاء صنعتی ارائه شد.
«حفاظت از زیرساختهای حیاتی سایبری» عنوان کارگاه دیگری بود که برپا شد. تهدیدات نوین زیرساختهای حیاتی با تاکید بر زیرساختهای صنعتی (CPS) ، تهدیدات، آسیبپذیریها، مخاطرات و پیامدها در زیرساختهای دارای وابستگی متقابل (Infrastructure Interdependencies)، موضوع Intelligence Threat در حفاظت از زیرساختهای حیاتی سایبری، سازوکار به اشتراکگذاری اطلاعات تهدیدات در سطح ملی در زیرساختهای حیاتی (ISAC&ISAS)، متدولوژی مدلسازی تهدیدات و ارزیابی مخاطرات در زیرساختهای حیاتی، مدلهای تابآوری و پایداری زیرساختهای حیاتی در این کارگاه مطرح شدند و به مطالعه موردی درباره حفاظت از زیرساختهای سایبری صنعت برق پرداختهشد.
در «تجزیهوتحلیل حملات سایبری و سناریوهای نفوذ به صنعت برق» مقدمهای از وضعیت امنیت سایبری در شبکههای کنترل و اتوماسیون صنعتی، مقدمهای از بدافزارها و تهدیدات مانای پیشرفته، دستهبندی حملات در سامانههای کنترل صنعتی (با محوریت حوزه توزیع، فوق توزیع-انتقال و تولید)، تجزیهوتحلیل حملات سایبری، رخدادهای امنیتی و سناریوهای نفوذ به صنعت برق و دموی اجرای عملی حملات سایبری به شبکه اتوماسیون توزیع آزمایشگاهی مطرح شد.
«عمومیسازی امنیت و رمز در مدارس» به هماندیشی چگونگی بیان مطالب تخصصی امنیتی به شکل ساده و قابل فهم برای دانشآموزان، چگونگی عمومیسازی و تصویرسازی روشهای رمزنگاری کلاسیک و مدرن، چگونگی عمومیسازی و تصویرسازی پروتکلهای امنیتی و حملا علیه آنها، چگونگی عمومیسازی و تصویرسازی روشهای پنهاننگاری دادهها در متن و تصویر، چگونگی عمومیسازی و تصویرسازی مباحث امنیت شبکه و تجهیزات امنیتی، چگونگی عمومیسازی هک و نفوذ در قالب مثالهای ساده و مهیج عملی و نمونه سوالات مسابقات دهکده به سبک شهر ریاضی پرداخت.
شایان ذکر است شانزدهمین کنفرانس بینالمللی انجمن رمز ایران ۶ و ۷ شهریورماه ۹۸ در دانشگاه فردوسی مشهد برپاست.