چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ , 27 Nov 2024
جالب است ۰
نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس رایگان در سیستم‌های رایانه‌ای که استفاده از آنها بسیار رایج است مزایا و معایبی دارد.
منبع : خبرگزاری ايسنا
نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس رایگان در سیستم‌های رایانه‌ای که استفاده از آنها بسیار رایج است مزایا و معایبی دارد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس رایگان همواره از سوی بسیاری از کاربران رایانه‌های شخصی و لپ‌تاپ مورد توجه و استقبال فراوانی قرار گرفته‌اند به گونه‌ای که در آخرین گزارش‌های منتشر شده، بالغ بر ۵۲.۶ درصد از کاربران در سراسر جهان برای شناسایی ویروس، بدافزار و باج‌افزارهای رایانه‌ای از آنتی‌ویروس‌های رایگان استفاده می‌کنند. این بدان معناست که آنتی‌ویروس‌های پولی علی‌رغم خدمات و قابلیت‌های متعددی که برای کاربران به ارمغان می‌آورند و حفاظت از حریم خصوصی و اطلاعات شخصی آنها را خیلی بیشتر تضمین می‌کنند، اما با این حال کاربران همچنان سعی دارند از نسخه‌های رایگان آنها استفاده کنند.

مزایا و معایب استفاده از نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس رایگان در سیستم‌های رایانه‌ای ذکر شده‌است که در زیر به آن خواهیم پرداخت:

مزایای نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس رایگان رایانه‌ای
۱. کاهش و صرفه‌جویی در هزینه‌های کاربران رایانه؛ یکی از مهم‌ترین عواملی که موجب شده‌است نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس رایگان از استقبال و محبوبیت فراوانی در سراسر جهان برخوردار شود، کاهش هزینه‌ها و کمک به صرفه‌جویی مالی در میان کاربران است، چرا که به عقیده بسیاری از کاربران، خریداری یک‌ماهه، چند‌ماهه و درنهایت یک‌ساله یک نرم‌افزار رایانه‌ای برای آنها به دلار هزینه بالایی محسوب می‌شود و توجیه و صرفه اقتصادی چندانی ندارد. البته این در حالی است که کارشناسان فعال در حوزه امنیت سایبری بر این باورند که عدم آگاهی کاربران نسبت به اهمیت بسیار بالای محافظت از حریم خصوصی و امنیت سایبری موجب شده‌است که آنها صرف هزینه برای خریداری و استفاده از نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس پولی را هزینه‌های مازاد و اضافی تلقی کنند در غیر این صورت، آن را هزینه‌ای ضروری خواهند دانست و با میل و اشتیاق درونی خود آنتی‌ویروس‌های پولی را نیز خریداری خواهندکرد.

۲. امکان تست و استفاده آزمایشی قبل از تصمیم به استفاده همیشگی از آن؛ آنتی‌ویروس‌های رایگان به کاربران این امکان را می‌دهند تا به مدت کوتاهی آن را نصب و استفاده کنند و در صورتی که از خدمات و قابلیت‌های آن رضایت کافی داشتند به‌عنوان آنتی‌ویروس در رایانه خود از آن استفاده‌کنند.

معایب نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس رایگان رایانه‌ای:
۱. احتمال بیشتر آسیب پذیری؛ آسیب پذیری آنتی‌ویروس‌های رایگان همواره بیشتر از سایر نسخه‌های پولی آن است چراکه در این نسخه‌ها، معمولاً جدیدترین و پیشرفته‌ترین ویروس‌ها و بدافزارهای آنلاین موجود در فضای وب شناسایی و تشخیص داده نمی‌شود و تنها ویروس‌های قدیمی تر و شناخته شده تر را به عنوان تهدیدهای رایانه‌ای شناسایی می‌کند.

۲. امکان نفوذ هکرها و مجرمان سایبری با استفاده از حفره‌های امنیتی

با وجود آسیب پذیری‌های بالاتر، هکرها و مجرمان سایبری نیز قادر خواهند بود با استفاده از حفره‌های امنیتی به اطلاعات شخصی و ذخیره شده در رایانه کاربران موردنظر دسترسی و نفوذ پیدا کنند.

۳. عدم محافظت آفلاین
نسخه‌های رایگان نرم افزارهای آنتی‌ویروس معمولاً تنها در صورتی که به فضای وب متصل شده و آنلاین باشید، قادر خواهند بود از اطلاعات شما در برابر ویروس‌های رایانه‌ای محافظت کنند و آنها را تشخیص داده و به مقابله با آنها بپردازند.

۴. عدم محافظت از تمامی دستگاه‌های الکترونیکی مرتبط و یکپارچه

نسخه‌های رایگان آنتی‌ویروس‌های رایانه‌ای معمولاً از سایر دستگاه‌های متصل به رایانه اصلی پشتیبانی نمی‌کند و شما باید برای حفظ حریم خصوصی و بهبود امنیت سایبری آنها به صورت جداگانه نرم افزارهای جداگانه ای تهیه، نصب و دانلود کنید.
کد مطلب : 15518
https://aftana.ir/vdcjoiev.uqeivzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی