به گفته برخی کارشناسان، خطر درز اطلاعات بانکی و پولی کشور یکی از محتملترین خطرات همکاری ایران با FATF است.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، گروه کاری اقدام مالی یا همان FATF مأموریت اصلیاش مبارزه با پولشویی، تأمین مالی تروریسم و تأمین مالی فعالیتهای اشاعهای است. همچنین این نهاد از سال ۲۰۰۸ و با شروع دور جدید تحریمهای مالی ایران از سوی آمریکا (تحریم دلار U-Yurn) ایران را در لیست کشورهای نگرانکننده و غیرهمکار قرار داد و از سال ۲۰۱۰ و پس از قطعنامه ۱۹۲۹ ایران در لیست سیاه این گروه قرار دادهشد و اقدامات متقابل به کشورهای دیگر در قبال ایران توصیهشد.
جمعه هفته گذشته این گروه در نشست بوسان خود طی بیانیهای اعلام کرد در قبال همکاری ایران بر اساس «برنامه اقدام» (Action plan) این گروه نیز ایران را از حالت اقدام متقابل تعلیقمیکند. گروه در بیانیه خود تأکید کرده که ایران همچنان در لیست سیاه خواهدماند و در طول مدت همکاری رصد و ارزیابی نیز میشود.
سؤالهای فراوانی در ذهن مخاطبان ایجاد شدهاست، اما یک سؤال از سایر سؤالات مهمتر است: درنتیجه این همکاری چه خطری نظام بانکی ایران، امنیت ایران و در یک جمله منافع ملی ایران را تهدید میکند؟
یکی از خطرات همکاری بانک مرکزی ایران با گروه کاری اقدام مالی را میتوان خطر نفوذ اطلاعاتی و دسترسی به اطلاعات تراکنشهای مالی نظام بانکی ایران برشمرد. خطر دیگر نیز همکاری اطلاعاتی و قضایی نظام بانکی ایران با این گروه در جهت تحدید فعالیتهای نیروهای مقاومت در منطقه است. در ادامه این دو خطر با بیان ادله کافی تشریح میشود:
خطر نفوذ اطلاعاتی
هرچند ظاهر گروه کاری اقدام مالی این است که کاری به اطلاعات تراکنشهای مالی نظام بانکی کشورها ندارد و بر اساس گفته دکتر قنبری، مدیرکل بانک مرکزی در گزارشی که در اخبار صدا و سیما پخش شد، اساساً جایی در این گروه وجود ندارد که بخواهد از اطلاعات استفاده کند؛ اما از آنجا که مکانیزم همکاری ایران با این گروه و مسیری که باید طی شود تا منجر به خروج ایران از لیست سیاه شود، مکانیزم غیرمشخص و غیرشفافی است و همانند آژانس بینالمللی انرژی اتمی تنها ملاک «رضایت» این نهاد است، لذا این نگرانی وجود دارد که در مسیر همکاری برای ایجاد رضایت در این گروه اطلاعات نیز مورد استفاده قرار گیرد.
البته این درز اطلاعات میتواند در ظاهر آراسته