پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ , 21 Nov 2024
جالب است ۰
دبیر و قائم مقام انجمن رمز ایران با بیان اینکه، امروزه جنگ نرم و به ویژه نوع رسانه‌ای آن به صورت یک جنگ پیچیده ترکیبی اقتصادی و سیاسی به جوامع تحمیل می‌شود، تشکیل ستاد توسعه علوم و فناوری امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) را کلید دستیابی به پیشرفت امنیت در این حوزه دانست.
منبع : خبرگزاری ايرنا
دبیر و قائم مقام انجمن رمز ایران با بیان اینکه، امروزه جنگ نرم و به ویژه نوع رسانه‌ای آن به صورت یک جنگ پیچیده ترکیبی اقتصادی و سیاسی به جوامع تحمیل می‌شود، تشکیل ستاد توسعه علوم و فناوری امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) را کلید دستیابی به پیشرفت امنیت در این حوزه دانست.
 
به گزارش افتانا، دکتر محمود سلماسی‌زاده، دبیر و قائم مقام انجمن رمز ایران، با اشاره به اینکه اکنون با وضعیتی روبه‌رو هستیم که امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات «افتا» و امنیت سایبری در ردیف یکی از دغدغه‌های اصلی و مهم مدیران و مسئولان کشور قرار گرفته است، گفت: در این شرایط، با عنایت به نقشه جامع علمی کشور، بیانیه گام دوم انقلاب و شروع اجرای برنامه پنج‌ساله هفتم و همچنین با مشاهده بلوغ تدریجی زیست‌بوم افتا، امیدواریم به یاری دولت با تشکیل ستادی با هدف تقویت مبانی علمی و پیشرفت فناوری افتا، آینده بسیار روشن و افتخارآمیزی را برای امنیت فضای مجازی کشور شاهد باشیم.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف افزود: هم‌اکنون، دستور معاون اول رئیس‌جمهور برای تشکیل این ستاد به منظور تقویت مبانی علمی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) و پیشرفت فناوری‌های این حوزه صادر شده است. این ستاد با حمایت از استادان و محققان فعال و هم‌سوسازی توانمندی‌های موجود در زمینه‌های مختلف این حوزه و ایجاد ظرفیت‌های لازم برای توسعه امکانات علمی و تحقیقاتی در دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور قادر خواهد بود با سازماندهی بلندمدت و مستمر و با حرکت بر مبنای یک نقشه‌راه مدون، به دستاوردهای ارزشمندی در افق زمانی برنامه‌های پنج‌ساله پیشرفت کشور دست یابد.
 
سلماسی‌زاده ادامه داد: با فعال شدن این نهاد و پشتیبانی بایسته از مطالعات مرتبط دانشگاهی در سطح روز دنیا و عمق‌بخشی به این مطالعات از طریق تعریف و اجرای پروژه‌های اصیل و مورد نیاز کشور برای رسیدن به آینده سرفراز در این حوزه، فضای علمی و پژوهشی بالنده‌ای در زیست‌بوم آن به وجود خواهد آمد که ضمن حفظ ذخیره‌های علمی موجود در کشور، مهاجرت معکوس و بازگشت متخصصان شاغل در خارج از کشور را به دنبال خواهد داشت.
 
وی ضمن تاکید بر حفاظت از حریم خصوصی و دارایی‌های دیجیتال آحاد جامعه در برابر حملات سایبری، گفت: انجمن رمز ایران در همین راستا با نگاه به اسناد بالادستی حوزه افتا و بر اساس برنامه‌های راهبردی پنج‌ساله خود، ارتقای کیفی بیش از پیش فعالیت‌ها با هدف دستیابی به جایگاه شایسته و تأثیرگذار منطقه‌ای و جهانی در علم رمزشناسی و فناوری افتا را به عنوان رویکرد اصلی دنبال می‌کند.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف در ادامه، ایجاد فضای مناسب برای کارآفرینی، دانش‌افزایی و جذابیت‌بخشی به اشتغال فارغ‌التحصیلان مقاطع مختلف دانشگاهی در بخش‌های دولتی و خصوصی مرتبط با امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) در کشور را یک ضرورت خواند.
 
وی با اشاره به تاثیرات گسترده فضای مجازی بر زندگی تمام افراد جامعه و مخاطرات آن بیان کرد: همه کاربران این فضا با سطوح مختلفی از مخاطرات آن مواجه هستند؛ مخاطراتی که افراد ناآشنا با این فضا را بیشتر در معرض آسیب‌های جدی از جمله آسیب‌های اقتصادی قرار می‌دهد. به همین دلیل نیز نهادهای سیاست‌گذار، قانون‌گذار و دستگاه‌های اجرایی مسئول در حوزه افتا، باید به هم‌افزایی و استفاده حداکثری از توانمندی‌های موجود، تقویت بنیان‌های علمی، آموزش، مهارت‌افزایی، افزایش کارآمدی و حفظ نیروی انسانی ماهر و رشد صنعت داخلی در این حوزه، توجه ویژه داشته باشند.
 
قائم مقام انجمن رمز ایران، افزایش ناترازی در توجه به علم و فناوری افتا و تربیت و نگه‌داشت متخصصان مورد نیاز در حوزه‌های عرضه و تقاضای خدمات امنیت سایبری در طول دو دهه گذشته را بسیار نگران‌کننده توصیف کرد و گفت: تغییر این ناترازی، رسیدن به سطح بالای «امنیت سایبری» در کشور و کسب مزیت رقابت جهانی در این حوزه، در گرو تسلط هر چه بیشتر بر مبانی دانشی روز از جمله «رمزشناسی»، احاطه علمی بر امنیت فناوری‌های نوظهور و تقویت کمّی و کیفی منابع انسانی متخصص است.
 
 
کد مطلب : 22528
https://aftana.ir/vdcivwar.t1arr2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی