عبداللهی: در برخی از حمایتهای داخلی مانند واگذاری دفاتر کار و یا وامهایی که برخی صندوقها ارائه میدهند شروط پیچیدهای برای دریافت تسهیلات در نظر گرفتهمیشود و یا بهره بالایی برای تسهیلات پرداختی لحاظ میشود
عبداللهی: در برخی از حمایتهای داخلی مانند واگذاری دفاتر کار و یا وامهایی که برخی صندوقها ارائه میدهند شروط پیچیدهای برای دریافت تسهیلات در نظر گرفتهمیشود و یا بهره بالایی برای تسهیلات پرداختی لحاظ میشود
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، محمد عبداللهی، مدیر عامل شرکت نیتا پرداز شریف درباره چالشهایی مانند مهاجرت کارکنان و درنتیجه از دست دادن دانش فنی آنها در شرکتهای فعال در حوزه بومیسازی محصولات و خدمات افتای کشور گفت: با این مسئله قبلاٌ که در شرکت دیگری مسئولیت داشتم مواجه بودهام، ولی در شرکت نیتا پرداز خوشبختانه نه تنها با این موضوع مواجه نشدهایم، بلکه با فراهم کردن زمینههای جذاب از مهاجرت تعدادی از نخبگان کشور جلوگیری کردهایم.
وی درباره دغدغههای تستهای امنیتی محصولات و راهکارها در آزمایشگاههای داخلی اظهار کرد: در حال حاضر آزمایشگاه مرکز تحقیقات انفورماتیک برای اخذ گواهینامه محصولات امنیتی مورد تایید مرکز ریشه جمهوری اسلامی ایران است و ما بیشتر از این آزمایشگاه برای دریافت گواهینامههای امنیتی محصولات استفاده کردهایم. تنها ایراد این آزمایشگاه فرایند طولانی انجام تستهای امنیتی است که زمان زیادی را از ما میگیرد.
عبداللهی درباره وجود مشکلات هماهنگسازی محصولات و راهکارهای شرکت با سایر نرمافزارهایی که در یک سازمان مستقر شدهاند، توضیح داد: در مورد نرمافزارهای داخلی مشکل خاصی وجود ندارد. بهدلیل اینکه شرکتهای توسعهدهنده آن نرمافزارها از سازگارسازی محصولاتشان با محصولات شرکت ما استقبال میکنند. نرمافزارهای غیربومی یا خارجی هم به دو دسته تقسیم میشوند. یک دسته آنهایی که بهصورت استاندارد فرایند سازگارسازی در آنها تعریف شدهاست. بدینترتیب، در این دسته مشکلی برای سازگارسازی وجود ندارد و با بررسی و مطالعه مستندات و انجام پیکربندی و تنظیمات تعریف شده، سازگارسازی صورت میگیرد. اما در مورد آن دسته از نرمافزارهایی که فرایند سازگارسازی در آنها بهطور استاندارد تعریف نشدهباشد، لازم است با توسعهدهنده خارجی نرمافزار در خصوص چگونگی سازگارسازی مکاتباتی صورت بگیرد. در صورت همکاری شرکت خارجی و ارائه مستندات فنی و انجام تغییرات احتمالی، امکان سازگارسازی فراهم خواهدشد. وی درباره دلایل و دغدغههای سازمانهایی که گرایش به استفاده نکردن از محصولات بومی صنعت افتا دارند، چنین گفت: در حال حاضر نوپا بودن شرکت یکی از دغدغههای سازمانهاست. اما تیم فنی و مدیریتی ما رزومه قابل توجهی در اجرای پروژههای بزرگ در کشور دارند و این موضوع معمولاٌ موجب دلگرمی ایشان میشود.
عبداللهی درباره چالشهایی برای معرفی محصول یا راهکار خود در بازار داخلی و خارجی و شیوههای حمایتی دولت گفت: در مورد سیاستهای برونمرزی معاونت علمی ریاست جمهور باید بگویم که خوشبختانه هدف دار و اصولی است. اما لازم است سازوکاری برای برقراری و استمرا ارتباط شرکتها داخلی با شرکتهای خارجی در وزارت امورخارجه و سفارتخانهها برقرار شود. مثل دپارتمان Kotra در سفارتخانههای کره جنوبی در سایر کشورها. البته حمایتهای داخلی هم خوب است. در این زمینه تلاشهای قابل تحسینی توسط معاونت علمی ریاست جمهوری، پارکهای علم و فناوری و صندوقهای پژوهش و فناوری و ... صورت گرفته است. اما در مورد برخی از حمایتهای داخلی مانند واگذاری دفاتر کار و یا وامهایی که برخی صندوقها ارائه میدهند باید بگویم که بعضاٌ شروط پیچیدهای برای دریافت تسهیلات در نظر گرفته میشود و یا بهره بالایی برای تسهیلات پرداختی لحاظ میشود. در همه کشورهای دنیا به استارتاپها و شرکتهای نوپا تسهیلات با نرخ بسیار پایین در حد ۲درصد پرداخت میکنند. حتی در برخی کشورها مثل کره جنوبی، دولت به استارتاپها، تسهیلات بلاعوض پرداخت میکند.
شایان ذکر است نسخه کامل این گفتوگو و گفتوگوهای دیگر در خصوص مشکلات پیشروی فناوریهای بومی امنیت سایبری بهزودی در ویژهنامه تحلیلی افتانا نیز منتشر خواهدشد.