بهشتی: اختلافات بین دستگاهی، نگاه غیر واقعبینانه از امنیت، تصور غلط درباره استفادههای تجاری از اطلاعات کاربران و ... موجب میشود که برخی سازمانها نتوانند در بهکارگیری محصولات و راهکارهای بومی، تصمیم صحیح اتخاذ کنند.
بهشتی: اختلافات بین دستگاهی، نگاه غیر واقعبینانه از امنیت، تصور غلط درباره استفادههای تجاری از اطلاعات کاربران و ... موجب میشود که برخی سازمانها نتوانند در بهکارگیری محصولات و راهکارهای بومی، تصمیم صحیح اتخاذ کنند.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، سید علیاصغر بهشتی شیرازی، مؤسس و رئیس هیئتمدیره شرکت مگاموج ایرانیان، درباره موج مهاجرات نخبگان میگوید: مشکل مهاجرت نخبگان به شرکتهایی مانند ما ضربه بسیاری زدهاست. البته در این شرکت، راهکارهایی برای حل این معضل و حفظ دانش فنی پیشبینی شدهاست، اما جایگزین کردن نیروی انسانی موجب صدمات مالی و کاهش سرعت پیشرفت شدهاست.
وی بزرگترین مشکل در زمینه تستهای امنیتی محصولات و راهکارها را در آزمایشگاههای داخلی و خارجی و اخذ گواهینامههای معتبر بینالمللی، ناآشنایی تصمیمگیران با مقوله امنیت و سطح امنیتی برمیشمرد و توضیح میدهد: به عبارتی تصمیم¬گیری درخصوص استفاده از یک نرمافزار به افراد غیرمتخصص ازجمله حراستهای سازمانی واگذار میشود که تخصصی در خصوص سیاستهای امنیتی، سطح امنیتی مورد نیاز و ... ندارند.
وی میافزاید: قطعا کمبود تجربه در شرکتهای داخلی میتواند موجب خلاءهای امنیتی شود، اما این تجارب از کجا باید شروع شود؟! لذا راهحل بهینه، نگاه واقعبینانه به سطح امنیتی مورد نیاز، جلوگیری از نگاه سختگیرانه به مقوله امنیت و واگذاری مسئولیت عواقب ضعف امنیتی به شرکتهای تولیدکننده نرمافزار است.
بهشتی میگوید: وجود تحریمها، موجب ناممکن شدن استفاده از API های خارجی و سرورهای خارجی و ایجاد انحصار در شرکتهای ارائه خدمات سروری در داخل و افزایش هزینه شرکت شدهاست.
وی درباره میزان استقبال سازمانها را از محصول و راهکارهای این مجموعه و دغدغههای سازمانهایی که مایل به بهکارگیری این محصولات نیستند، اظهار میکند: محصول این شرکت یک نرمافزار مکانمحور برای مدیریت و پایش سرویس مدارس است، اما متاسفانه سازمانهای متولی ازجمله آموزشوپرورش و وزارت کشور که باید از این نرمافزار استقبال کنند در حال سنگاندازی و ممانعت در استفاده دیگران نیز هستند. اختلافات بین دستگاهی، نگاه غیر واقعبینانه از امنیت، تصور غلط از استفادههای تجاری از اطلاعات کاربران و ... تا کنون موجب شده که این سازمانها نتوانند تصمیم صحیح اتخاذ کنند. البته کمیسیون ماده ۱۹ آییننامه سرویس مدارس سه دستگاه (آموزشوپرورش، وزارت کشور و وزارت راهوشهرسازی) را متولی پایش سرویس مدارس کردهاست و تا کنون (بیش از دو سال) صرف مذاکره و نزدیک کردن دیدگاهها شدهاست و نگاهها تا حدی واقعبینانهتر شدهاست.
وی درباره حمایتهای دولتی و سیاستهای تشویقی اینچنینی میگوید: متاسفانه تا کنون سیاستها بازدارنده بوده و تشویقی انجام نشدهاست. در حالیکه محصول این شرکت مطابق آییننامه سرویس مدارس وظیفه دستگاهها بودهاست و توان انجام این کار در بخش دولتی وجود ندارد.
بهشتی درباره فراهم نبودن زیرساختهای لازم برای برخی تولیدات بومی اظهار میکند: چنین مانعی وجود دارد و برای مثال، وجود نداشتن نقشه ملی، ارائه نشدن فراگیر آدرس با کدپستی، سامانه تایید هویت و ... از مشکلات محصولات و کاربردهای مکانمحور است.
شایان ذکر است نسخه کامل این گفتوگو و گفتوگوهای دیگر در خصوص مشکلات پیشروی فناوریهای بومی امنیت سایبری بهزودی در ویژهنامه تحلیلی افتانا نیز منتشر خواهدشد.