دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ , 23 Dec 2024
جالب است ۰
بررسی نحوه تاثیرگذاری تحلیل‌های آنلاین و سیستم‌های تکنیکال در جلب سرمایه‌گذار و تصمیم‌گیری سهام‌داران

اينجا بورس آنلاين است

فلسفه وجودي معاملات آنلاين ايجاد بازاري منصفانه، کارآ و شفاف با ابزارهاي متنوع و دسترسي آسان به‌منظور ايجاد ارزش افزوده براي ذي‌نفعان محسوب مي‌شود و هر فرآيندي در جهت تکامل بازارهاي مالي ابتدا نياز به فرهنگ‌سازي و بسترسازي لازم دارد.

فلسفه وجودي معاملات آنلاين ايجاد بازاري منصفانه، کارآ و شفاف با ابزارهاي متنوع و دسترسي آسان به‌منظور ايجاد ارزش افزوده براي ذي‌نفعان محسوب مي‌شود و هر فرآيندي در جهت تکامل بازارهاي مالي ابتدا نياز به فرهنگ‌سازي و بسترسازي لازم دارد. 

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، اين فرآيند در بورس ايران با راه‌اندازي معاملات آنلاين در سال ۱۳۸۹ به‌وجود آمد تا کارايي بيشتر در نحوه معاملات را رقم بزند و در سال‌هاي ۱۳۹۰، ۱۳۹۲، ۱۳۹۳ به همراه برگزاري نمايشگاه سالانه بورس به‌خوبي از طرف کارگزاران محترم به متقاضيان معرفي شده و مورد استقبال بسياري از فعالان بازار همچنين دانشجويان قرار گرفت. 

پس از راه‌اندازي معاملات آنلاين استراتژي‌هاي معامله‌گران در بازار با شرايط روز تغييراتي داشت و علم تکنيکال از اين زمان بيشتر در ايران رواج يافته و گرو‌ه‌هاي کوچک نوسان‌گيري بيش از گذشته شکل گرفت از اين صورت‌هاي تغيير مي‌توان به تغييراتي که در حجم معاملات خرد بورس شکل گرفت، ياد کرد. 

سرعت در معاملات آنلاين انگيزه مناسبي براي کسب سود در حداقل زماني براي نوسان‌گيران به همراه داشت تا علاقه بيشتري به روند سهم‌ها و نقدشوندگي و پارامترهايي که معيار تکنيکالي دارند باشد. کارگاه‌ها و کلاس‌هاي آموزشي فراواني که طي اين چند سال به آموزش اين علم پرداختند، خود گواه اين مطلب است. رشد شاخص سهام در سال ۱۳۹۲ و منتفع شدن بسيار از سرمايه‌گذاران در اين سال در کنار تبليغات گسترده‌اي که براي جذب سرمايه‌گذاران جديد چه از طرف کارگزاران مختلف براي جذب مشتري چه از طرف دولت جهت خصوصي‌سازي و تشويق به مشارکت عمومي در اقتصاد رقم خورد، تاثير به‌سزايي در فرآيند ايجاد کدهاي معاملاتي جديد داشت. به‌گونه‌اي که گردش حساب روزانه برخي از پايگاه‌هاي معاملاتي، در هر روز معاملاتي به بيش از يک ميليارد تومان رسيد و اين در حالي است که در وضعيت کنوني بسياري از پايگاه‌هاي معاملاتي، گردش ماهانه يک ميليارد توماني نيز ندارند. 

با اجراي سياست‌هاي انقباضي از طرف دولت و خروج نقدينگي پارامترهاي تکنيکال بيش از پيش جهت کسب سود در بازه زماني کوتاه‌مدت اهميت يافتند و افراد بيشتري به اين سمت گرايش پيدا کردند. اما سرمايه‌هاي متوسط نيز با وضعيت رکود حاکم بر کشور علاقه‌مند به سرمايه‌گذاري‌هاي کوتاه‌مدت نشان دادند. دلايل آن نيز در بازار مشهود است چراکه بسياري از گروه‌ها از جمله گروه بانکي - خودرويي و حمل ونقل و ... در يک سال الي دو سال گذشته بالغ بر ۱۵۰ درصد نوسان قيمت در چرخه‌هاي ۳۰ درصد الي ۵۰ درصدي را تجربه کردند اما امروز در مقام مقايسه با دو سال گذشته اغلب سهم‌هاي اين گروه‌ها با قيمت‌هاي پايين‌تري درحال معامله بوده و سهام‌داران بلندمدتي که صرفا در نقش سهام‌دار ظاهر شده‌اند، زيان‌هاي بسياري را متحمل شده‌اند. 

با گسترش معاملات آنلاين طيف سرمايه‌گذاران فاقد تجربه کافي نيز در بورس افزايش يافت که در مقاطع اعلام اخبارمرتبط با سياست‌هاي خارجه کشور بسيار مستعد هيجانات بوده و نوسانات

بسيار تندي را رقم زدند. حال اينکه با ارزيابي معاملات بورس و فرابورس که دسترسي بر معاملات بر خط را دارا هستند، در مقام مقايسه با بازار معاملات توافقي به اين مطلب خواهيم رسيد که نوسانات در بازار توافقي به مراتب محدودتر و سنجيدهتر بودهاست چرا که در بازار توافقي معاملات آنلاين توسط کاربران صورت نمي‌گيرد و هيجانات آني تاثير بسيار محدودتري دارد. اين در حالي است که بازار توافقي فاقد دامنه نوسان بوده و به طور معمول انتظار نوسانات در آن به مراتب بيش از معاملات بورس يا فرابورسي است که داراي دامنه نوسان هستند. 

در شرايط موجود با رسوب هر چه بيشتر صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري و حقوقي‌هاي عمده و فعالان بازار در سهام ،همچنين خروج پول در کنار کاهش ارزش عمده سهام شرکت‌ها، بازيگراني در بازار وجود دارند که از ابزارهاي تکنيکالي به خوبي استفاده کرده و مسير حرکتي سهم‌ها را با تزريق نقدينگي جهت جابه‌جايي براي ديد عموم هموارتر مي‌کنند. اين مقوله در بازاري که حجم و ارزش معاملات هر روز آن در حال کاهش است خطري جدي قلمداد مي‌شود چراکه امکان ايجاد ظاهري گمراه کننده بر خلاف دانسته‌هاي معمول تکنيکال فراوان هست و خريداران آنلاين نادانسته در سهمي ورود مي‌کنند که در يک چرخه معيوب امکان متضرر شدن در آن به مراتب بيش از کسب منفعت خواهد بود.
 
از نظر روانشناسي و ذهنيتي، معامله‌گراني که سابقه حضور آنها در بورس به بيش از دو سال تجاوز نمي‌کند، امکان برخورد هيجاني و احساسي درزمان اعلام اخبار مهم را به مراتب بيش از سايرين داشته و اگر به‌طور مستقيم در معاملات آنلاين حضور نداشته يا توان صبر بيشتري را دارا بودند امکان تغيير در تصميم آنها افزايش پيدا مي‌کرد، از سوي ديگر آگاهي از اين مطلب دقيقا در طرف مقابل باعث سودجويي برخي افراد مي‌شود که با علم به آن تلاش در بهره‌گيري از اين اشتباه معمول معامله‌گران بر خط به نفع خود دارند.
 
استفاده از فضاي مجازي در بازنشر تحليل‌هاي تکنيکال نکات مثبت و منفي خود را دارا است. در حال حاضر اين‌گونه تحليل‌هاي قارچ‌گونه در فضاي مجازي تکثير شده و آن را تا مرز بي‌ارزش شدن پيشبردهاست که از نقاط ضعف عمده آن به‌شمار مي‌رود چراکه اثربخشي آن رو به کاهش است. به‌عنوان مثال، تصور کنيد بنا باشد سهمي مانند X در قيمت ۱۰۰ تومان به خط روند بلندمدتي خود برخورد کند و انتظار واکنش و برگشت قيمتي از سمت خريداران وجود دارد. حال آنکه چنين تحليلي که قيمت مقطوعي را اعلام مي‌کند و دست‌به‌دست در گروه‌هاي مجازي تکثير شده قبل از برخورد به قيمت اعلام شده با هيجان خريد همراه شود، اين اتفاق که با عدم ورود نقدينگي کافي به سهم توام باشد در زمان رشد نيز از کارايي کافي برخوردار نبوده و سيکل معيوبي را خواهد ساخت که هر بار ضعيف‌تر از گذشته خواهد شد و نوسانات کمتر از حد انتظار ايجاد خواهد کرد در چنين شرايطي جذابيتي که قيمت ۱۰۰ تومان براي سرمايه‌گذاران درشت‌تر ايجاد مي‌کرد، در قيمت ۱۱۰ تومان ايجاد نخواهد کرد چراکه نوسان مورد انتظار سرمايه‌گذار بزرگ‌تر جهت ورود و خروج مناسب فراهم نمي‌شود و اتفاقي که رخ مي‌دهد، اين است که آن سرمايه‌گذاران بزرگ‌تر ديگر تمايلي براي ورود به آن سهم حتي در قيمت مدنظر قبلي نيز از خود نشان نمي‌دهند. 

اين موضوع بيش از پيش در بازار رکودي و اصلاحي تاثير منفي خواهد داشت اما در بازار صعودي مشابه سال ۱۳۹۲ مي‌تواند جذابيت بسيار ايجاد کند و نقش مهمي در جهت جذب سرمايه‌هاي جديد خواهد داشت. زيرا فراگيري آن در ديد عموم ساده‌تر و سريع‌تر عملياتي مي‌شود و اطلاع‌رساني اين موضوع در کنار فرهنگ‌سازي لازم براي تازه واردان به استحکام و قوام بازار سرمايه کمک شاياني خواهد کرد که اميدواريم در آينده بيشتر مورد توجه قرار گيرد.
مرجع: ماهنامه دیده‌بان فناوری- شماره پنجم

کد مطلب : 10660
https://aftana.ir/vdccxeqs.2bqxe8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی