جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ , 29 Mar 2024
جالب است ۰
در جهان امروز دیگر نمی‬توان از جهانی شدن اجتناب کرد. حفاظت از اطلاعات در این رویه از اهمیت به سزایی برخوردار است. این جهانی شدن، جهانی سازی و جهانی فکر کردن باید در حالتی صورت گیرد که تهدیدی متوجه امنیت اطلاعات نگردد.
در جهان امروز دیگر نمی‬توان از جهانی شدن اجتناب کرد. حفاظت از اطلاعات در این رویه از اهمیت به سزایی برخوردار است. این جهانی شدن، جهانی سازی و جهانی فکر کردن باید در حالتی صورت گیرد که تهدیدی متوجه امنیت اطلاعات نگردد. گروهی بومی سازی محصولات امنیتی را راهکار این امر می‬دانند و گروهی معتقدند به جهت تحول مفهوم تولید در جهان امروز راهی جز ارتباط با دیگران نیست. 

آنی خاچکیان مدیر عامل پویه گام که ارائه کننده راه حل‌های جامع شبکه، امنیت در زیرساخت، سیستم مدیریت امنیت، سیستم مدیریت سرویس، سامانه مدیریت امنیت، مدیریت رخداد و مراکز داده است نقطه نظرات خود را در باب امنیت فناوری اطلاعات در سالی که گذشت و آینده آن با ما در میان گذاشته است که در ادامه این گفت‌و‌گو را می‬خوانید.

مهمترین رویداد حوزه افتا در سال ۹۲ از دید شما چه بوده است.
مهمترین رویداد افتا در سال ۹۲ به نظر من خبر‌های مربوط به اسنودن بود. که بیشتر افکار را متوجه روال‌های حفاظت و آگاهی رسانی به نیروی انسانی کرد. سازمان‌های یادگیرنده که قابلیت ایجاد سیستم‌های به تدریج امن شونده را دارند دارای سه بعد افراد-تکنولوژی-روال‌ها هستند. زمانی سازمان یادگیرنده ایجاد می‬شود که روی هر سه بعد کار هم سو صورت پذیرد در غیر این صورت این
مقصود حاصل نمی‬شود. از هر کدام از این بعدها غفلت شود آسیب پذیری در آنجا اتفاق خواهد افتاد.

با توجه به باز شدن فضای اقتصادی کاهش تحریم‌ها پیش بینی می‬کنید که شرکت‌های خارجی تا چه میزان تمایل به ورود به بازار کشور را جهت فروش محصولات و تکنولوژی‌های امنیتی داشته باشند؟ 
تجهیزات امنیتی از آخرین تجهیزاتی هستند که تحریم از روی آنها برداشته خواهد شد. لذا فکر نمی‬کنم تا یک سال آینده شرکت‌های خارجی تحرک بزرگی در ایران انجام دهند.

آیا این مسئله تهدیدی برای تولید محصولات امنیتی بومی خواهد بود؟
رقابت، جهانی سازی، جهانی تولید کردن،جهانی فکر کردن زمانی تبدیل به تهدید می‬شود که بخواهیم در چارچوب‌های محدود محلی خود را محصور و محدود کنیم و اجازه خلاقیت و انعطاف پذیری را به خود ندهیم. در جهان امروز دیگر نمی‬توان از جهانی شدن اجتناب کرد و اجتناب از آن بیشتر از هر چیز به خودمان ضربه خواهد زد. این مطلب کاملا به سطح جهان بینی و روش ایجاد مزیت‌های تجاری خود تولید کننده بستگی پیدا می‬کند. اینکه تولید کننده مزیت رقابتی اش را چگونه تعریف می‬کند.

در همین رابطه آیا ورود شرکت‌های خارجی، امکان استفاده از فناوری‌های جدید و انتقال تکنولوژی را برای تولید محصولات بومی فراهم خواهد آورد؟
البته، تماس با بازار‌های جهانی تماس با نقطه نظر‌های جهانی، ساختار‌های جهانی، دغدغه‬های کسب وکار در ابعاد جهانی باعث بالا رفتن بلوغ، دانش و تکنولوژی شرکت‌های داخلی می‬شود.

به نظر شما لازم است که از صفر تا صد محصولات امنیتی در داخل کشور تولید شود؟
پرسش شما مانند این است که بپرسید آیا ایران خودرو لازم است همه قطعات را در
ایران تولید کند؟ در جهان امروز دیگر مفهوم تولید، الزام و....تغییر کرده است. این موضوع یک موضوع چند بعدی است که یک بعد آن اقتصاد است که بعد مهمی است و من متخصص آن نیستم لذا من از لحاظ تخصص خود تنها می‬توانم بگویم لازم است با جهان تعامل داشت. لازم است در تولیدات داخلی جهانی فکر کرد. و دانش را در سطح جهانی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی پرورش و آموزش داد.

فکر می‬کنید چالش‌های پیش رو در توسعه امنیت اطلاعات (در سطح کلان) در سال آینده چه خواهد بود؟
به عقیده ی من بزرگ ترین چالش استاندارد سازی روال‌های امنیتی برای سازمان‬ها، بالا بردن سطح آگاهی در زمینه‬ی تکنولوژی‌های زیرساختی و امنیتی بکار رفته در سازمان است.

لطفا ضمن معرفی کامل خود خلاصه ای فعالیت‌های شرکت را بیان فرمایید.
من آنی خاچکیان، مدیرعامل شرکت پیشگامان وادی شبکه‌های یکپارچه (پویه گام) هستم. شرکت ما ارائه کننده راه حل‌های جامع شبکه، امنیت در زیرساخت، سیستم مدیریت امنیت، سیستم مدیریت سرویس، سامانه مدیریت امنیت و مدیریت رخداد و مراکز داده است. 

ما مفتخریم که با شعار همواره همراه شما هستیم خدمات خود را در سطحی ارائه می‬دهیم که سفارشی سازی شده با نیاز کارفرما باشد تا در این ارتباط برنده-برنده-برنده که برقرار می‬شود نه تنها شرکت ما، شرکت کارفرما بلکه نسل آینده نیز برنده باشند. به نظرمن نظرات مربوط به سازمان‌های یادگیرنده هستند که سبب می‬شود این نوع ارتباط شکل بگیرد و سازمان‌ها را به سوی بلوغ در فاوا ببرد. 

این مطلب در ویژه نامه نوروزی افتانا منتشر شده است. برای دریافت نسخه آنلاین با کیفیت خوب اینجا و برای دریافت نسخه آنلاین با کیفیت عالی اینجا را کلیک کنید
کد مطلب : 7315
https://aftana.ir/vdch.znqt23nxmftd2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی