جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
جالب است ۰
امروزه مقابله با حملات سایبری حجم عظیمی از بودجه کشورها را به خود اختصاص می دهد. ضرورت حفاظت از اطلاعات موازی با امنیت کشور محسوب می گردد. ایران در سال ۹۲ در مقایسه با سال های پیش شاهد کمتر شدن این حملات بود. دلایل این اتفاق نیکو را می توان اخلاق مداری بیشتر کشورها در قیاس با گذشته، همچنین پیشرفت فناوری های مربوط به این حوزه و افزایش میزان آمادگی کشور دانست.
امروزه مقابله با حملات سایبری حجم عظیمی از بودجه کشورها را به خود اختصاص می دهد. ضرورت حفاظت از اطلاعات موازی با امنیت کشور محسوب می گردد. ایران در سال ۹۲ در مقایسه با سال های پیش شاهد کمتر شدن این حملات بود. دلایل این اتفاق نیکو را می توان اخلاق مداری بیشتر کشورها در قیاس با گذشته، همچنین پیشرفت فناوری های مربوط به این حوزه و افزایش میزان آمادگی کشور دانست.
 
بیت دیفندر جزو معدود شرکت های عرضه کننده راهکارهای امنیت نرم افزار با محوریت ضد ویروس در جهان است که حضور مستقیم در بازار ایران دارد. پژمان تجلائی مدیر دفتر بیت دیفندر به پرسش های افتانا درباره امنیت فناوری اطلاعات در ایران پاسخ داده است که در ادامه می خوانید.

مهمترین رویداد حوزه افتا در سال ۹۲ از دید شما چه بوده است؟
خوشبختانه در سال ۹۲ در مقایسه با سال های پیش شاهد حملات سایبری کمتری بودیم. از جمله مهمترین حمله، حمله به سایت‬های وزارت نفت در اواخر خرداد ماه بود. این مهم به دلیل اخلاق مداری بیشتر کشورها در این زمینه در مقایسه با گذشته، و همچنین کسب تجربه و افزایش میزان آمادگی در حوزه های مختلف در مواجهه با این موضوع بود. اما به طور کلی می توان تاثیر انتخابات ریاست جمهوری و تعیین سیاست‬های جدید و مرتبط در این حوزه با نگاه امیدوارنه به آینده را اشاره داشت که حضور فعال تر شرکت ها در نمایشگاه الکامپ امسال نیز گواه آن است.

با توجه به بازشدن فضای اقتصادی و کاهش تحریم ها پیش بینی می کنید که شرکت های خارجی تا چه میزان تمایل به ورود به بازار کشور را جهت فروش محصولات و تکنولوژی های امنیتی داشته باشند؟
کشور ایران به دلیل سه مولفه اندازه بازار، جذابیت بازار و رشد بازار که از ویژگی های تعیین کننده هر کسب و کار است همواره با توجه شرکت های خارجی برای
ورود و توسعه فروش روبرو بوده است. بی شک تغییر فضای کسب و کار سبب شتاب دهی بیشتر برای حضور گردیده است. 

و با توجه به روند حاضر، حرکت به سمت الکترونیکی شدن امور جدای از مزایای بسیار که در ذات این موضوع است یک الزام در فضای جاری است. ایجاد امنیت و استفاده از تکنولوژی‬های امنیتی به عنوان یک باید بر روی بسترهای این جریان خود دلیل دیگری برای جذابیت های این حوزه، تمایل بالای شرکت های خارجی برای ورود به بازار کشور است.

آیا این مسئله تهدیدی برای تولید محصولات امنیتی بومی خواهد بود؟ورود شرکت های خارجی، امکان استفاده از فناوری های جدید و انتقال تکنولوژی را برای تولید محصولات بومی فراهم خواهد آورد؟
دنیای امروز در تمامی حوزه ها مبتنی دو مفهوم شبکه (Network) و ارتباطات (Communication) بنا شده است. بدین معنا که برای انجام هر فعالیتی ابتدا نیاز به نقاطی برای تعامل و سپس مکانیزم هایی برای ارتباط با یکدیگر است. هر چقدر تعداد این نقاط بیشتر و فرآیندهای ارتباطی سریعتر و راحتر انجام گیرد عملکرد بهتری صورت خواهد گرفت. حال با تعمیم همین مفهوم به بازار جهانی، حضور شرکت‬های خارجی نه در جایگاه تهدید بلکه به عنوان فرصت بوده که در تعامل با ایشان می تواند عاملی رقابتی برای تشویق تولیدکنندگان داخلی به تلاش و ارائه محصولات بهتر و همچنین استفاده از فناوری های جدید و انتقال تکنولوژی بی‬انجامد.
به نظر شما لازم است که از صفر تا صد محصولات امنیتی در داخل کشور تولید شود؟
با توجه به پاسخ پرسش پیشین و همچنین ظرفیت‬ها و توانمندی های سخت افزاری و نرم افزاری موجود در کشور این امر می تواند در سطوح مختلف امکان پذیر باشد. اما با توجه به مفهوم امنیت در دو حوزه سخت افزار و نرم افزار لازمه این امر مستلزم نگاه درست و کلان محور به این مقوله به همراه سیاست گذاری های حمایتی منطقی در این بخش است.
 
فکر می کنید چالش های پیش رو در توسعه امنیت اطلاعات (در سطح کلان)در سال آینده چه خواهد بود؟
نبود یک برنامه جامع، درک درست از حوزه امنیت اطلاعات، محدودیت های زیر ساختی، کندی ترمیم و توسعه آن به دلیل فقدان منابع، دانش لازم و محدودیت های مالی از چالش‬های توسعه امنیت اطلاعات در ایران به شمار می رود. 

لطفا ضمن معرفی خود، خلاصه ای از فعالیت های شرکت را بیان فرمایید. 
پژمان تجلائی دارای مدرک کارشناسی ارشد کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی و رباتیک هستم. تجربه حضور بیش از ۱۷ سال در حوزه IT در لایه های مختلف را دارم. فعالیت در شرکتها
و سمت های مختلف در هر دو حوزه سخت افزار و نرم افزار، در جایگاه برنامه نویس، طراح و تحلیل گر سیستم، مدیر پروژه های نرم افزاری، مدیر بازاریابی، مدیر محصول ، مدیر توسعه کسب و کار، مدیر اجرایی و مدیر عاملی در تعامل با بیش از ۲۰ برند معتبر جهانی باعث شناخت و درک نیاز فضای کسب و کار برای من شده است. 

در حال حاضر و از حدود دو سال پیش مدیر دفتر بیت دیفندر (Bitdefender)ایران مشغول به فعالیت هستم. شرکت بیت دیفندر جزو معدود شرکت های عرضه کننده راهکارهای امنیت نرم افزار با محوریت ضد ویروس در جهان است که حضور مستقیم در بازار ایران دارد. دفتر بیت دیفندر ایران مسئولیت توسعه و نظارت بر محصولات بیت دیفندر در بازار ایران در هر دو حوزه سازمانی و خانگی را دارد. این مهم به دلیل اطلاع درست و به موقع از نیاز محیط کسب و کار، ایجاد رضایتمندی مشتریان، اطمینان از دریافت خدمات پس از فروش مناسب و حفظ حقوق نمایندگان است. 

چندین شرکت با سابقه و مطرح در حوزه امنیت فناوری اطلاعات، به عنوان نمایندگان بیت دیفندر در ایران وظیفه توزیع و پشتیبانی محصولات این شرکت را عهده دار هستند. 

چنانچه دیدگاه های خاصی در مورد فناوری های جدید و ارتباط آن با امنیت از جمله فناوری رایانش ابری، تجهیزات پوشیدنی و ... دارید، بیان نمایید. 
بی شک، مهم ترین فناوری که حوزه IT را در این چند سال و همچنین سالیان آینده تحت تاثیر و تحول قرار داده و خواهد داد فناوری رایانش ابری است. مهم ترین چالش های این حوزه عبارت اند از امنیت، استفاده موثر و بهینه، و چالش های قانونی و دولتی. هر چند وضعیت فعلی این فناوری در ایران در ابتدایی بوده ولی روند و آینده این فناوری مثبت و صعودی خواهد بود. 

از دیگر فناوری هایی که در حوزه‬ی امنیت با شیب بالا در حال حرکت است می توان به مجازی سازی (Virtualization) اشاره داشت. ضرورت شدید به مدیریت و کاهش انرژی، مدیریت منابع و هزینه های سخت افزاری و ایجاد امنیت لازم باعث حرکت آینده با شتاب بالا به این سو خواهد بود. توضیح اینکه بیت دیفندر برای تمامی فناوری های اعلامی، راهکارهای منحصر به فردی دارد. 

این مطلب در ویژه نامه نوروزی افتانا منتشر شده است. برای دریافت نسخه آنلاین با کیفیت خوب اینجا و برای دریافت نسخه آنلاین با کیفیت عالی اینجا را کلیک کنید.
کد مطلب : 7320
https://aftana.ir/vdcd.x052yt0sza26y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی