يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ , 22 Dec 2024
جالب است ۰
سال ۹۲ در مقایسه با سال گذشته شاهد مخاطرات امنیتی کمتری در داخل کشور بود و می توان گفت آرامش بیشتری بر بازار امنیت حاکم بود. اما این مسئله باعث نخواهد شد که امنیت فضای سایبر اهمیت خود را از دست بدهد.
سال ۹۲ در مقایسه با سال گذشته شاهد مخاطرات امنیتی کمتری در داخل کشور بود و می توان گفت آرامش بیشتری بر بازار امنیت حاکم بود. اما این مسئله باعث نخواهد شد که امنیت فضای سایبر اهمیت خود را از دست بدهد.

در هر حال متخصصان امنیتی معتقدند که امنیت مسئله مهمی است که لازم است دانش مرتبط با آن پیوسته بروز شود. در روزهای پایان سال ۹۲ به سراغ اکبر احمدی مدیر عامل شرکت تجارت امن رفتیم تا دیدگاه وی در خصوص امنیت در سال ۹۲ را بشنویم در ادامه شرح این گفتگو را می خوانید.

مهمترین رویداد حوزه افتا در سال ۹۲ از دید شما چه بوده است؟
- در حوزه امنیت فناوری اطلاعات اتفاق بارز و قابل ذکری روی نداده است اما در حوزه فناوری اطلاعات ابلاغ شرح وظایف دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی از نظر من مهمترین رویداد در سال ۹۲ بوده است.

با توجه به بازشدن فضای اقتصادی و کاهش تحریم ها پیش بینی می کنید که شرکت های خارجی تا چه میزان تمایل به ورود به بازار کشور را برای فروش محصولات و تکنولوژی‬های امنیتی داشته باشند؟
- محصولات امنیتی در دسته‬ی تکنولوژی خاص و بالا قرار می گیرند لذا به نظر نمی‬رسد سال آینده شاهد تغییر خاصی در این زمینه باشیم.

آیا این مسئله تهدیدی برای تولید محصولات امنیتی بومی خواهد بود؟
- اصولا ما باید به فکر تولید محصولات بومی باشیم تا حد امکان از
Back Door جلوگیری نماییم. اما به نظر نمی رسد شرکت‬های خارجی تولید کننده این نوع محصولات در سطح متوسط و پایین تهدیدی برای محصولات داخلی باشند. اما در هر صورت تولید محصولات امنیتی بومی از می تواند در ایجاد امنیت پایدار موثر باشد.

در همین رابطه آیا ورود شرکت های خارجی، امکان استفاده از فناوری های جدید و انتقال تکنولوژی را برای تولید محصولات بومی فراهم خواهد آورد؟
- آن چیزی که مشخص است، محصولات با تکنولوژی بالا امکان مهندسی معکوس را به سختی فراهم می کند؛ اما میزان استفاده از ایده‬های آنان مناسب است. 

شما لازم می دانید که از صفر تا صد محصولات امنیتی در داخل کشور تولید شود؟
- بله؛ زیرا رابطه‬ی مستقیم با امنیت ملی داشته و نباید در این زمینه وابستگی وجود داشته باشد.

فکر می کنید چالش های پیش رو در توسعه امنیت اطلاعات (در سطح کلان)در سال آینده چه خواهد بود؟
- با گسترش فضای تبادل الکترونیکی مبحث امنیت نیز به صورت جدی باید پیگیری شود به خصوص این‬که ما از لحاظ سیستم‬های جلوگیری از حملات سایبری دارای ضعف هستیم، و باید با راهکارهای مختلف خود را واکیسنه نماییم.

لطفا ضمن معرفی کامل خود، خلاصه‬ای از فعالیت‬های شرکت را بیان فرمایید.
- اکبر احمدی مدیر عامل شرکت تجارت امن خاورمیانه
- شرکت تجارت امن یکی از شرکت های فعال در ارائه کننده راهکارهای امنیت شبکه، سیستم‬های جمع آوری و پردازش اطلاعات است.

در پایان چنانچه دیدگاه‬های خاصی درباره‬ی فناوری های جدید و ارتباط آن با امنیت از جمله فناوری رایانش ابری، تجهیزات پوشیدنی و ... دارید، بیان نمایید.
- با گسترش استفاده از فناوری شبکه های بی سیم باید به فکر امن کردن فضای تبادل اطلاعات نیز باشیم. زیرا هر چه امکان دسترسی به فناوری اطلاعات بیشتر شود حفظ امنیت در آن مهمتر خواهد بود و لازم است بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

این مطلب در ویژه نامه نوروزی افتانا منتشر شده است. برای دریافت نسخه آنلاین با کیفیت خوب اینجا و برای دریافت نسخه آنلاین با کیفیت عالی اینجا را کلیک کنید.
کد مطلب : 7319
https://aftana.ir/vdcb.8bzurhbf9iupr.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی