دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ , 25 Nov 2024
جالب است ۰
NSA در سال های اخیر نیروی فوق العاده ای را بر روی رمزگشایی، شکستن کد ها و عبور از سیستم های رمزنگاری پیچیده صرف کرده. نه فقط با تمرکز بر روی حکومت های سرتاسر دنیا، بلکه حتی کاربران عادی.
منبع : سایت نگهبان
باد بهاری در این شهر غبارگرفته، ابهامی با خود دارد و بوته های سبز-قهوه ای گیاهان در وزش آن خِش و خِش می کنند. در میان سلسله کوه های واساچ در شرق و اوکر در غرب، شهر کوچک بلافدیل (Bluffdale) در یوتای امریکا، قلب خطه مورمون ها است. جایی که اولین پیشروهای دینی در ۱۶۰ سال قبل به آن آمدند تا از بقیه دنیا گریخته باشند، تا کلمات رازآلود کتاب آسمانی را دریابند، تا در راه طریقت گام بردارند، و ...

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، امروزه این منطقه خانه ای برای یکی از بزرگترین فرقه های چندهمسری، و البته کلیسای آپوستل برادران است، و بیش از ۹,۰۰۰ عضو دارد. اما، چندی است که این شهر میزبان افراد جدیدی شده که ساکت آمده اند و کارهای مرموزی می کنند، خارجی هایی کم حرف و تو دار.

در جاده بیف هالو، تقریبا ۲ کیلومتر دورتر از مجموعه برادران که شامل یک کلیسا، مدرسه، مجموعه ورزشی و بایگانی است، هزاران کارگر ساختمانی در تی شرت های خود عرق می ریزند و زیرساخت را برای آمدن اعضای معبد برادر بزرگ آماده می کنند که وقتی تکمیل شود، ۵ برابر بزرگتر از عمارت کنگره در واشینگتن خواهد بود.

اما در این معبد، قرار نیست کتاب های مقدس خوانده شود، قدیسی خطابه نخواهد خواند، خدایی پرستش نخواهد شد. در عوض، سرورهای پر سرعت بر پا و ساختمان ها پر از کامپیوتر می شوند. مردان اسلحه به دست هم در بیرون کشیک می دهند و امنیت را تامین می کنند. در این معبد به جای اینکه مردم به بهشت دعوت شوند، اطلاعات شان پایش می شود.

خارجی هایی که به منطقه خواهند آمد در پشت دیوارهای معبد جدید به جمع آوری، ذخیره سازی و تحلیل حجم انبوهی از کلمات و تصاویر جاری در شاهراه های ارتباطی دنیا می پردازند. در شهر کوچک و دور افتاده بلافدیل، خادمان کلیسا و خادمان برادر بزرگ، در همسایگی هم هستند. 

برای آشنایی با مخوف ترین شبکه امنیتی دنیا و بزرگترین مرکز جاسوسی آن که در دست احداث است، با افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، همراه باشید.

NSA بزرگترین، سری ترین و شاید فضول ترین سازمان اطلاعات تاریخ

بخش جدید آژانس امنیت ملی امریکا که توسط پیمانکارانی با رده بالای امنیتی ساخته می شود، "مرکز داده یوتا" نام خواهد داشت و برای NSA که این روزها به نامی آشنا تبدیل شده، یک بخش کلیدی به شمار می رود. در واقع، مرکز داده یوتا آخرین بخش از پازلی پیچیده است که در طول دهه گذشته شکل گرفته و هدف آن عبارت است از:

مداخله، رمزگشایی، تحلیل، و ذخیره حجم بزرگی از ارتباطات دیجیتال دنیا که از طریق ماهواره های فرا جوی و کابل های زیردریایی منتقل می شوند.

این مرکز ۲ میلیارد دلاری، در شهریور ۱۳۹۲ (سپتامبر ۲۰۱۳) افتتاح خواهد شد. سرورهای آن در بخش تحتانی ساختمان قرار دارند و بر روی انواع مختلفی از ارتباطات دیجیتال دست اندازی خواهند کرد. از ایمیل های شخصی گرفته، تا تماس های تلفنی با موبایل، نتایج جستجوی گوگل، انواع اطلاعات شخصی نظیر رسید پارکینگ، مشخصات پرواز، خرید کتاب، و غیره.

این، فقط یک مرکز داده نیست. یک معبد بزرگ است برای شکستن کدها و کدشکنی از این نظر مهم است که بخش بزرگی از داده هایی که مرکز یوتا تحلیل خواهد کرد مربوط به اطلاعات مالی، خرید و فروش سهام، داد و ستد های تجاری، ارتش های خارجی، رازهای دیپلماتیک، اسناد سری، و ارتباطات شخصی محرمانه است؛ مواردی که معمولا به شکلی موثر کدگذاری شده اند.

NSA در سال های اخیر نیروی فوق العاده ای را بر روی رمزگشایی، شکستن کد ها و عبور از سیستم های رمزنگاری پیچیده صرف کرده. نه فقط با تمرکز بر روی حکومت های سرتاسر دنیا، بلکه حتی کاربران عادی. یعنی بنا به گفته یکی از کارمندان رسمی این سازمان، بعد از عملیاتی شدن مرکز یوتا...

همه هدف هستند؛ هر کسی که ارتباطات دیجیتال دارد، هدف است.

نقشه ساختمانی و تاسیساتی مرکز داده یوتا 



نقشه این مرکز ۲ میلیارد دلاری که ۹۳,۰۰۰ متر مربع مساحت دارد، به این شرح است:

۱. مرکز کنترل بازدیدکنندگان: یک ساختمان ۹.۷ میلیون دلاری برای کسب اطمینان از اینکه فقط افرادی با سطح دسترسی مجاز، قادر به ورود هستند.
۲. اداره کل: محل طراحی شده برای پشتیبانی فنی و پرسنل اداری.
۳. تالار داده ها: ساختمان ۲,۳۲۲ متر مربعی که میزبان صف های پرشمار سرورها است.
۴. ژنراتورهای کمکی و تانکرهای سوخت: که می توانند برای حداقل سه روز نیروی برق مورد نیاز این مرکز را تامین کنند.
۵. مخزن آب و پمپاژخانه: قادر است ۶,۴۳۵ متر مکعب آب را در هر ۲۴ ساعت پمپاژ کند.
۶. مرکز چیلر: نزدیک ۶۰,۰۰۰ تن (!) تجهیزات خنک سازی برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد سرورها در آن قرار دارد.
۷. ایستگاه فرعی قدرت: یک ایستگاه برق برای تامین نیاز ۶۵ مگاواتی مرکز داده یوتا.
۸. تجهیزات امنیتی: دوربین های مدار بسته، سیستم پایش فعالیت های مشکوک، و سایر موارد که بیش از ۱۰ میلیون دلار هزینه برداشته اند.

شمای کلی شبکه جاسوسی NSA

زمانی که فعالیت اجرایی مرکز یوتا شروع شود، در اصل تبدیل خواهد شد به شبکه ابری NSA. این مرکز توسط داده های جمع آوری شده توسط ماهواره های جاسوسی آژانس، ایستگاه های فرامنطقه ای، و اتاق های مراقبتی در داخل شبکه های ارتباطی امریکا، تغذیه خواهد شد. تمام این داده ها در اختیار کدشکنان NSA، داده کاوان، تحلیلگران مسائل چین، متخصصین ضد تروریسم، و سایر افراد در مقر اصلی سازمان و سرتاسر دنیا قرار خواهد گرفت.

اما مرکز داده یوتا، به چه شکلی در پازل NSA جا خواهد شد؟ به نمودار زیر و توضیحات آن که سازماندهی کلی آژانس امنیت ملی امریکا را نشان می دهد، توجه کنید: 



۱. ماهواره های ثابت: چهار ماهواره ای که در پیرامون زمین هستند، فرکانس های مختلف بی سیم را رصد می کنند. از واکی-تاکی ها و تلفن های همراه در لیبی گرفته تا سیستم های رادار کره شمالی. نرم افزار این شبکه، به عنوان اولین فیلتر در فرآیند جمع آوری داده ها و برای هدف قرار دادن اهداف بر اساس مناطق، کشورها، شهرها، و شماره تلفن ها یا ایمیل ها عمل می کند.

۲. مرکز داده ایرو اسپیس، پایگاه نیروی هوایی در برکلی، کلرادو: اطلاعات جاسوسی جمع آوری شده در ماهواره های ثابت، و سایر فضا پیماها و پست های شنود فرامنطقه ای، به این پایگاه در خارج از دنور فرستاده می شود. حدود ۸۵۰ کارمند NSA مسئول دنبال کردن فعالیت ماهواره ها، مخابره داده های هدف، و دریافت داده های جدید هستند.

۳. مقر NSA در جورجیا، فورت گوردون، آگوستا: تمرکز این مقر بر روی جاسوسی از اروپا، خاورمیانه و شمال افریقا است. نام رمز اینجا Sweet Tea (چای شیرین!) است که گسترش فوق العاده ای یافته و با ۵۶,۱۱۳ متر مربع مساحت، میزبان ۴,۰۰۰ متصدی، تحلیلگر و دیگر متخصصین اطلاعاتی است.

۴. مقر NSA در تگزاس، پایگاه نیروی هوایی لیک لند، سن آنتونیو: این مرکز با تمرکز بر روی امریکای لاتین، و سپس از ۱۱ سپتامبر بر روی خاورمیانه و اروپا به کار می پردازد. حدود ۲,۰۰۰ کارمند فعال دارد و NSA به تازگی سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیونی برای نوسازی مرکز داده بزرگ آن انجام داده که محل پشتیبان گیری برای مرکز داده یوتا خواهد بود.

۵. مقر NSA هاوایی، اوآهو: متمرکز بر روی آسیا. این مقر در جریان جنگ جهانی دوم به عنوان یک کارخانه ساخت هواپیما بر پا شد، یک مقر زیر زمینی معروف به Hole (گودال) که ۲۳,۲۲۵ متر مربع مساحت دارد و در طول زمان گسترش یافته ولی حالا ۲,۷۰۰ کارمند آن، به سطح زمین منتقل شده اند و در مقر جدیدی با ۲۱,۳۰۰ متر مربع مساحت، کار می کنند.

۶. پست های شنود داخل امریکا: NSA همیشه در رصد ارتباطات ماهواره ای بین المللی آزاد بوده ولی بعد از ۱۱ سپتامبر، سوئیچ های مخابراتی را در داخل نیز بر پا کرده تا ترافیک تماس امریکا را زیر نظر داشته باشد. یکی از متخصصین اسبق NSA می گوید که ۱۰ تا ۲۰ مورد از این اتاق ها وجود دارد.

۷. پست های شنود خارج از امریکا: به نقل از یک منبع اطلاعاتی می دانیم که NSA حداقل بر روی ۱۲ تا از شاهراه های ارتباطاتی جهان، سیستم شنود کارگذاشته که هر یک قادر هستند اطلاعات را با سرعت بالا منتقل کنند.

۸. مرکز داده یوتا، بلافدیل: این مرکز ۹۳,۰۰۰ متر مربعی که آخرین حلقه زنجر است، با ۲ میلیارد دلار خرج ساخت آن شده تا به عنوان یک پایگاه ذخیره سازی دیجیتال و نیز قلب شبکه ابری NSA فعالیت کند و برای کدگشایی از اسنادی که تا پیش از این غیر قابل بازگشایی بوده اند، به کمک آید.

۹. مرکز پژوهش های چند منظوره، اوک ریج، تنسی: حدود ۳۰۰ دانشمند و مهندس کامپیوتر با درجه های امنیتی بالا در اینجا به سختی کار می کنند. وظیفه شان ساخت سریع ترین ابر کامپیوترها، نوشتن برنامه های رمزگشا و اجرای سایر پروژه های فوق محرمانه است.

۱۰. مقر اصلی NSA، فورت میدل، مریلند: تحلیلگران در این محل بر روی داده های ذخیره شده در یوتا کار خواهند کرد تا گزارش ها و پیشنهادات را آماده ارائه به سیاست گزاران کنند. برای آسان سازی بارگذاری اطلاعات، یک ساختمان ۸۹۶ میلیون دلاری با عنوان "مرکز اَبَر کامپیوتر" نیز در دست ساخت است.


کارمند اسبق NSA (با گرفتن دو سر انگشتش در نزدیک هم): یک قدم با حکومت تمامیت خواه جهانی فاصله داریم

آقای باینی (Binney) در سال ۲۰۰۱، کمی بعد از اینکه NSA برنامه شنود بدون مجوزش را شروع کرد، این آژانس را ترک کرده می گوید: «با شروع آن برنامه، قانون اساسی را زیر پا گذاشتند، ولی برای شان مهم نبود. به هر حال می خواستند این کار را بکنند، و هر کسی را که سر راه شان بود به صلیب می کشیدند. وقتی قانون اساسی را زیر پا گذاشتند، دیگر نتوانستم تحمل کنم.»

آقای باینی می گوید که NSA دسترسی بدون چون و چرایی به AT&T دارد. اوپراتور Verizon هم جزئی از برنامه است.

او پس از ترک آژانس پیشنهاد راه اندازی یک سیستم مانیتورنیگ را داد که ارتباطات را بر اساس میزان نزدیکی افراد به اهداف مورد جستجو، شنود کند ولی این ایده رد و ساخت تشکیلات جدید در یوتا آغاز شد که او درباره اش می گوید:

«ایده کلی شان این بود که چطور می خواهیم ۲۰ ترابایت داده جاسوسی را در هر دقیقه مدیریت کنیم؟ ما گفتیم که باید بین چیزهایی که آژانس می خواهد و نمی خواهد تفکیک قائل شد، ولی آنها در عوض هر چیزی را که گردآوری می شود، ذخیره می کنند و سپس داده کاوی شروع می شود که می توان ضمن آن، به رصد اهداف نیز ادامه داد. هر کاری که یک نفر می کند به صورت نمودار ظاهر می شود، از پرداخت های مالی تا سفر و غیره.»

یوتا بایت ها، اگزا فلاپس ها، سپتیلیون ها و آندسیلیون ها در راه هستند. دنیای کامپیوتر رشد غیرقابل تصوری خواهد داشت و در این میان، NSA با تکیه بر پیشرفت فناوری و پیشرفته ترین فناوری ها دارد به یک غول بزرگ تبدیل می شود که نمی شود آن را مهار کرد.

خورخه لوئیس بورخس نویسنده آرژانتینی در کتاب سال ۱۹۴۱ خود با نام "کتابخانه بابل" کلکسیونی از اطلاعات را تصویر کرده، جایی که کل آگاهی های بشر ذخیره شده ولی حتی یک کلمه از آن هم به سختی قابل فهم است.

NSA در بلافدیل، کتابخانه ای بر پا خواهد کرد که حتی بورخس هم نمی توانست تصور آن را بکند. و متخصصین این آژانس می گویند که فقط بحث زمان مطرح است، منتظر باشید تا هر کلمه ای مورد بازخوانی و بازخواست قرار بگیرد. شما یک هدف هستید.
کد مطلب : 5623
https://aftana.ir/vdch.inmt23n-xftd2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی