دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ , 12 May 2025
جالب است ۰
اولین همایش فصلی تخصصی استقرار دولت هوشمند و هوش مصنوعی در نظام اداری کشور روز 20 اردیبهشت‌ماه 1404 به همت سازمان ادرای و استخدامی کشور برگزار شد.
اولین همایش فصلی تخصصی استقرار دولت هوشمند و هوش مصنوعی در نظام اداری کشور روز 20 اردیبهشت‌ماه 1404  به همت سازمان ادرای و استخدامی کشور برگزار شد.
 
به گزارش افتانا، در نخستین همایش هوشمندسازی دولت که به همت سازمان اداری و استخدامی کشور برگزار شد از سند نقشه راه دولت هوشمند رسما رونمایی شد.
 
در این همایش که با شرکت تمامی معاونت‌های فناوری اطلاعات و مالی و اداری دستگاه های دولتی برگزار شد ضمن رونمایی از سند نقشه راه دولت هوشمند، توضیحاتی در خصوص بندها و وظایف مندرج در آن داده شد. در این همایش که اولین همایش فصلی در این موضوع بود، وظایف و تکالیف دستگاه‌ها و اهداف سند و اقدامات انجام شده به‌ویژه توسط سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه و سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات تا بدین جا تبیین شد. این سند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و پس از ده سال و در ادامه نقشه راه دولت الکترونیک، سند نقشه راه دولت هوشمند نوشته شده تا گامی جدی در هوشمند شدن دولت و تحول در نظام اداری کشور برداشته شود.
 
ابتدا مهندس پژمان امید مقدمی، دبیر همایش، از لزوم هوشمند‌سازی دولت گفت و تاکید کرد که این سند پس از یازده سال به این شکل به ثمر رسیده است و باید همه دستگاه‌های اجرایی و بخش‌های فناوری اطلاعات نسبت به اجرایی شدن ان اهتمام داشته باشند.
 
دبیر اولین همایش فصلی-تخصصی  استقرار دولت هوشمند و هوش مصنوعی در نظام اداری ایران به آیین‌نامه‌های مربوط به این سند هم اشاره کرد و گفت : در همایش‌های بعدی گزارش‌های دستگاه‌های اجرایی از این سند را مورد بررسی قرار خواهیم داد و نقاط ضعف و قوت را شناسایی می‌کنیم. بر اساس پایش های صورت گرفته در برخی از دستگاه‌ها نیاز به نوشتن مجدد نیست و همان که وجود دارد با رفع ایرادات باید اجرایی شود .
 
در ادامه دکتر شفیعی، استاد تمام دانشگاه امیر کبیر و از مسئولان اسبق حوزه فناوری اطلاعات در کشور با تاکید بر این که هوش مصنوعی و دولت هوشمند را نباید با الکترونیکی کردن اشتباه گرفت، گفت: همه کسانی که در این عرصه در حال انجام کار برای کشورند باید بدانند که هوشمندسازی دولت موضوع مهم و متفاوتی از الکترونیکی کردن آن است و نباید این دو به اشتباه یکی دانسته شود.
 
وی با اشاره به تجارب گذشته در خصوص استقرار دولت هوشمند گفت: از دو دهه گذشته قرار بود این اتفاق بیفتد ولی هنوز نیفتاده و این ضعف بزرگی برای نظام اداری و حکمرانی کشور است زیرا حالا حتی بچه های کوچک هم به سراغ هوش مصنوعی و حوزه‌های متنوع آن رفته‌اند و نباید ما مسئولان  کشور از اهمیت این موارد غافل شویم. اگر همکاری تک‌تک افرادی که در این همایش حضور دارند، نباشد چند سال بعد هم قادر به اجرای این سند نخواهیم بود و نباید بگذاریم این سند هم به سرنوشت برخی از تصمیمات قبلی در این حوزه دچار شود.
 
در ادامه این همایش دکتر رفیع‌زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و معاون رئیس جمهور که از ابتدا در جلسه حضور داشت و به استماع نظرات کارشناسی می‌پرداخت؛ به نکات مهمی در خصوص استقرار این سند اشاره کرد و گفت: دولت هوشمند زمانی اتفاق می‌افتد که ما بتوانیم به درستی مدیریت مبتنی بر داده داشته باشیم  و از این داده‌های موجود، درست استفاده کنیم . برای رسیدن به این هدف برای اجرای نقشه راه سختی‌هایی خواهیم داشت زیرا مسیر  و مسئله نیاز به جراحی‌های خاص، شجاعت، تدبیر و مدیریت دارد.
 
محمدمحسن صدر، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، در همایش استقرار دولت هوشمند و هوش مصنوعی در نظام اداری اظهار کرد: هدف ما از دولت هوشمند این است که خدمات به راحتی به مردم ارائه شود و آنها به سهولت خدمات را دریافت کنند. در تعریف دولت هوشمند می‌توان گفت هرکاری که بدون دخالت عامل انسانی به نتیجه برسد، هوشمندسازی نام دارد و باید توجه کرد به گونه‌ای باید در این مسیر حرکت کرد که هرسال بخشی از فرآیندها هر سال هوشمند شوند. در زمینه هوش مصنوعی باید گفت، این حوزه به سه عامل بستگی دارد؛ به طور مثال در حوزه الگوریتم ما مشکلی نداریم، اما در دو حوزه داده و زیرساخت پردازشی چالش‌هایی را داریم. در زمینه داده اتفاقات خوبی رخ داده به طور مثال مرکز تبادل داده در سازمان فناوری اطلاعات ایران ایجاد شده و به دنبال آن دستگاه‌ها به یک‌دیگر متصل شده‌اند. همچنین در زمینه زیرساخت پردازشی، با جزیره‌ای عمل کردن مخالفیم و وزارت ارتباطات برای آن برنامه دارد.
 
صدر ادامه داد: هر قدر زیرساخت پردازشی فراهم شود به نفع کشور است؛ اما باید این کار به روشی انجام شود که دوباره‌کاری نشود. برای اولین بار در زمینه هوش مصنوعی همکاری بین دستگاه‌ها در نهایت خود قرار دارد چون تکرار و آزمایش‌های لازم و جمع‌بندی‌ها انجام شده است. براساس نقشه راه تدوین شده و اسناد بالادستی در احکام برنامه هفتم توسعه همه تلاش ما باید این باشد که دولت هوشمند را به نتیجه برسانیم.
 
در این همایش دو پنل تخصصی برگزار شد که موضوع  پنل اول، «تشریح مسیر استقرار دولت هوشمند، بایدها و نبایدها» بود. اعضای این پنل، مهندس پژمان امیدمقدمی، معاون حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی دولت سازمان اداری و استخدامی کشور به عنوان دبیر پنل، دکتر جهانگرد، عضو هیئت علمی پژوشگاه فناوری ارتباطات و اطلاعات، دکتر صدر، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، هادی‌پور، از سازمان برنامه و بودجه کشور و دکتر هنرور از اندیشکده حکمرانی شریف بودند.
 
همچنین در پنل دوم  که با عنوان  «هوش مصنوعی، دولت هوشمند؛ مسیر تحول در ارائه خدمت» نامگذاری شده بود، دکتر حمیدرضا احمدیان، رئیس امور هوش مصنوعی و توسعه دولت هوشمند به عنوان دبیر پنل، مهندس میرجعفری، رئیس انجمن اینترنت اشیا نظام صنفی رایانه ای و دکتر حداد هرندی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران مرکز به عنوان اعضای پنل حضور داشتند.

این نخستین همایش از چهار همایش فصلی بود که قرار است در سال 1404 به همت معاونت حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی دولت برگزار شود.
 
کد مطلب : 22802
https://aftana.ir/vdcdxj0x.yt0xz6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی