رئیس کمیته دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس در نامهای به وزیر ارتباطات، خواستار بررسی ادعای تولید موبایل تقلبی در ایران شد.
رئیس کمیته دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس در نامهای به وزیر ارتباطات، خواستار بررسی ادعای تولید موبایل تقلبی در ایران شد.
به گزارش افتانا، مجتبی توانگر، رئیس کمیته دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس، در نامهای به وزیر ارتباطات، خواست تا ماجرای حرفوحدیثهای مربوط به تولید موبایل تقلبی در ایران را بررسی کند.
متن نامه مجتبی توانگر به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به این شرح است: «همانگونه که مستحضر هستید این روزها اخبار متعددی از فعالیت عجیب یک شرکت داخلی تولیدکننده موبایل در رسانهها منعکس شده که شواهد حاکی از آن است که این شرکت بدون مجوز از سوی برند نوکیا اقدام به تولید و توزیع موبایلهای نوکیا میکند. به نظر میرسد این ماجرا از سوی همکاران جنابعالی در وزارت ارتباطات پیگیری مجدانه شده و مکاتباتی در خصوص مخالفت با تولید موبایلهای تقلبی انجام شده که شایسته تقدیر است. این مکاتبات درنهایت به چه نتیجهای رسیده است و چطور یک شرکت بدون تایید وزارت ارتباطات میتواند موبایلهایی با برند جعلی به مردم تحویل دهد؟ از سوی دیگر یکی از اقدامات مفید در سالهای اخیر رجیستر موبایلهای موجود در شبکه مخابراتی کشور بود.
سوال اینجاست چطور سامانه همتا به IMEI غیرواقعی اجازه فعالیت در شبکه را میدهد؟ همچنین مشخص نیست این گوشیها از چه قطعاتی بهره میبرند و آیا استاندارهای سلامت را اخذ کردهاند؟ میزان SAR تعیینشده برای گوشیهای تلفن را رعایت کرده است؟ فعالیت گوشیهای غیراصل که امکان تغییر IMEI داشته باشند چه تبعات امنیتی به همراه خواهند داشت؟ همچنین نوع فعالیت این شرکت بسیاری از مردم را به بازار موبایل بدبین و بیاعتماد کرده و تا زمانی که امکان تولید و فروش گوشی تقلبی در بازار وجود داشته باشد شهروندان نمیدانند چطور میتوانند با اطمینان خاطر از این محصولات استفاده کنند. با توجه به ابعاد فنی، امنیتی و تجاری این پرونده به نظر میرسد پیگیری جنابعالی در رفع ابهامات مطرح شده میتواند راهگشا باشد. خواهشمند است در پاسخگویی به سوالات و ابهامات مطرح شده در این پرونده تسریع فرمایید.»
چندی پیش، اسنادی از یک تولید تقلبی در کشور در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر اینکه یک شرکت ایرانی مدتهاست که در حال تولید گوشیهای نوکیایی است که هیچ ارتباطی با نمایندگی رسمی در ایران و شرکت اصلی نوکیا در فنلاند ندارد و در واقع فقط با سوءاستفاده از این برند، نوکیای تقلبی وارد بازار میکند؛ شرکتی با نام آتیلا همراه آیهان. فنلاندیها و نیز وکیل شرکت نوکیا در این مورد نامهنگاریهایی انجام داده بودند و البته یکی از معاونان وزارت صمت در واکنشی متفاوت، گفته بود که تولید موبایل به نام نوکیا در ایران، به منزله دور زدن تحریم است و تقلب نیست. این الزام وجود ندارد که واحدها رسماً ضمانتنامه شرکت خارجی را ارائه کنند. این شرکتها عموماً در حال مونتاژ کالا هستند و حتی اگر کشور مقصد، نامهای هم ارسال کرده باشد با توجه به اینکه این کشورها، ایران را تحریم کردهاند نظر آنها اهمیتی ندارد.