بررسیهای آزمایشگاه Citizen نشان میدهد که جاسوسافزار موبایلی پگاسوس، سال گذشته در 45 کشور دنیا در حال گسترش بودهاست.
منبع : مرکز مدیریت راهبردی افتا
بررسیهای آزمایشگاه Citizen نشان میدهد که جاسوسافزار موبایلی پگاسوس، سال گذشته در 45 کشور دنیا در حال گسترش بودهاست.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، بر اساس تحقيقات تازهاي در آزمايشگاه Citizen، نرمافزار جاسوسی موبايل Pegasus طی دو سال گذشته در ۴۵ کشور جهان استفاده شدهاست.
نرمافزار Pegasus يک بدافزار نظارتی است که توسط گروه NSO وابسته به رژیم صهیونیستی توسعه داده شدهاست و میتواند دستگاههای اندرويد و iPhone را آلوده کند. اين نرمافزار جاسوسی بهصورت اختصاصی به دولتها و آژانسهای امنيتی فروختهمیشود.
در آگوست گذشته آزمايشگاه Citizen شواهد و مدارکی از حمله به ۱۷۵ هدف در جهان منتشر کردهاست که از نرمافزار جاسوسی NSO استفاده شدهاست. در گزارشهای منتشر شده از سازمان عفو بينالملل تاييد شدهاست که فعالان حقوق بشر مورد هدف نرمافزار جاسوسی قرار گرفتهاند.
کشور
موارد گزارش شده
سال
پاناما
تا ۱۵۰ مورد
۲۰۱۲ -۲۰۱۴
امارات متحده عربی
۱ مورد
۲۰۱۶
مکزيک
۲۲ مورد
۲۰۱۶
عربستان سعودی
۲ مورد
۲۰۱۸
گزارش آزمايشگاه Citizen نشان میدهد ميزان آلودگیهای Pegasus بيش از چيزی است که در ابتدا تصور میشد.
در بازه زمانی بين آگوست ۲۰۱۶ و اگوست ۲۰۱۸، پژوهشگران بررسیهايی را روی سرورهاي نرمافزار جاسوسی Pegasus با تکنيک جديد Athena، انجام دادهاند. در بررسیهای انجام شده، ۱۰۹۱ آدرس IP و ۱۰۱۴ اسم دامنه تشخيص دادهشد که با سرورهای Pegasus مرتبط بودهاند.
کارشناسان، مکان آلودگیها را از روی اطلاعات موقعيت جغرافيايی سرورهای DNS بهدست آوردهاند، اما بهدليل استفاده از ارتباطات ماهوارهاي و VPN ها، ممکن است اين موقعيتها دقيق نباشد. این آلودگی در بیش از ۴۵ کشور وجود داشتهاست.