یکی از مهمترین مشکلات سازمان نظام صنفی رایانهای سازمان این است که تاکنون توفیق چندانی در متقاعد کردن دولتمردان برای درک اهمیت صنعت آی تی در کشور نداشته است.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، میزگرد سه جانبهای که قرار بود با حضور پرویز رحمتی کامل شود تا روسای سازمان نظام صنفی کشور را در سه دوره گذشته و با هم در یک قاب داشته باشیم، بی حضور او برگزار شد. امیرحسین سعیدی نائینی، اولین رئیس سازمان نصر کشور و مدیرعامل شرکت گام الکترونیک که همواره و بدون هیچ نرمشی از سازمان در همه ادوار آن دفاع می کند و کاظم آیت اللهی، رئیس سومین دوره سازمان نصر کشور و مدیرعامل شرکت انفورماتیک سیستم آوران که سنت شکنانه در سومین دوره توانست رییسی خارج از جغرافیای پایتخت باشد، در این میزگرد با ما گفتگو کردند. البته بخش مهمی از این گفتگو قابلیت انتشار ندارد و جهت ثبت در تاریخ گفته و ضبط شد.
اساسا فلسفه شکلگیری نهادی چون سازمان نظام صنفی رایانهای به خلایی که در این زمینه برای بیان و پیگیری مطالبات وجود داشت، برمیگردد. در این نشست آیتاللهی کارایی نهادهای مردمی را منوط به میزان قدرت و توجه اجتماعی و یا پشتوانه اجتماعی دانست و متذکر شد اگر نهادی میخواهد نقطه تعامل و رابط میان دولت و بخش خصوصی باشد، ضروری است که نقش رگولاتوری خود را به درستی ایفا کند. ایفای این دو نقش بستگی به پشتوانه اجتماعی و قانونی دارد.
در آسیب شناسی عملکرد این نهاد، پرسش بنیادینی مطرح است که چرا با وجود این که سازمان مبتنی بر مصوبه مجلس شورای اسلامی و در واقع با یک پشتوانه قوی قانونی تشکیل شده اما هنوز به جایگاه مطلوب دست نیافته است. در پاسخ به این پرسش سعیدی و آیتاللهی، هر دو قایل به اهمیت نقش دولت در این میان بودند. در حقیقت اعتقاد بر این بود که اگر دولت اراده کافی برای اداره سازمان مردمنهاد را نداشته باشد، طبعا سازمان نیز نمیتواند به نتیجه مطلوب برسد. آیت اللهی خاطرنشان کرد که یکی از مهمترین مشکلات در این زمینه این است که نیاز به فناوری آیتی هنوز در جامعه ما ملموس نیست و رشد سواد اجتماعی در این زمینه بسیار پایین است و در ادامه گفت: به عقیده من عمدهترین ضعفی که میتوانیم برای سازمان قایل شویم این است که توفیق چندانی در متقاعد کردن دولتمردان برای درک اهمیت صنعت آیتی در کشور نداشته است.
البته سعیدی معتقد بود که این امر نه در توان سازمان است و نه جزء شرح وظایف این سازمان و ابراز داشت: آیسیتی در تمامی شئون جامعه تاثیرگذار است. بنابرابن محدود کردن پیشرفتهای صنعتی مانند آیسیتی به قدرتی خاص، حتی قدرت دولتی در واقع تحقیر آن صنعت است. اصولا توسعه آیسیتی در کشورها، نیازمند عزم ملی و حرکت اجتماعی است. یک سوی این حرکت اجتماعی، دولت قرار دارد و سوی دیگر آن ملت. در مقابل چنین توسعهای بخشهای مختلف اقتصادی، دولتی و ... کشور، واکنشهای گوناگونی از خود نشان میدهند. در پاسخ به این پرسش که سازمان نظام صنفی چه روشی را باید پیش بگیرد تا بتواند مشاور قوه مجریه، قوه قضاییه، مجلس و یا حتی حاکمیت شود، آیت اللهی گفت: با توجه به کل توانی که در اختیار سازمان قرار گرفته به عقیده من تا کنون سازمان بسیار خوب پیش رفته و فضای رو به رشدی بوده است و بررسی عملکرد سازمان باید مستقل از سایر مباحث صورت گیرد.