افشاگریهای ادوارد اسنودن در مورد جاسوسیهای آژانس امنیت ملی آمریکا موجب شده تا شرکتهای آمریکایی برای ارتقای امنیت خدمات خود به کاربران با یکدیگر رقابت کنند.
بر اساس گزارشهای رسانهای، دستگاه اطلاعاتی آمریکا از سفارتخانههای استرالیا در آسیا، از جمله چین برای فعالیتهای "جاسوسی" خود استفاده میکرده است. در پی انتشار این گزارش چین از آمریکا در این باره توضیح خواست.
یک روزنامه آمریکایی فاش کرد، آژانس امنیت ملی این کشور علاوه بر جاسوسی از اروپا و خاورمیانه به طور محرمانه به جاسوسی اطلاعات از خطوط ارتباطی شرکتهای اینترنتی یاهو و گوگل و همچنین شنود مکالمات تلفنی مقامات واتیکان نیز پرداخته است.
دولت فرانسه به شدت از کاخ سفید به علت جاسوسی سایبری و کنترل ارتباطات تلفنی و الکترونیک شهروندان خود انتقاد کرده و دولت اوباما را مورد حمله قرار داده است.
اسنادی که ادوارد اسنودن در اختیار نشریه اشپیگل قرار داده نشان میدهد ایمیلهای فیلیپ کالدرون رییس جمهور سابق مکزیک هم از اهداف جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا بوده است.
دیوید کامرون چهارشنبه (۲۴ مهر) در جلسه پرسش از نخست وزیر، انتشار اطلاعات درز شده توسط ادوارد اسنودن در روزنامه گاردین را آسیبی برای امنیت ملی بریتانیا خواند.
انتشار اطلاعات محرمانه اوج ناهماهنگی دستگاههای اطلاعاتی آمریکا را مشخص کرده است؛ بر این اساس اسنودن پس از اخراج از سیا کارمند آژانس امنیت ملی آمریکا شده است.
گاردین اعلام کرد کمیسیون حفاظت دادههای لوکزامبورگ در حال تحقیق درباره احتمال همکاری اسکایپ با آژانس امنیت ملی آمریکا و فروش مکالمات کاربران به این سازمان است. در صورت اثبات این اتهام، برای اسکایپ حکم صادر خواهد شد.
بنیانگذار و مدیر عامل فیسبوک نگران است که افشاگریهای ادوارد اسنودن در مورد همکاری های این شرکت با نهادهای اطلاعاتی آمریکا پیامدهای منفی تجاری و مالی به همراه داشته باشد.
بر اساس تازهترین افشاگری اسنودن، یکی از شاخههای آژانس امنیت ملی آمریکا وظیفه جمع آوری اطلاعات مالی در سطح جهان را برای اهداف جاسوسی بر عهده داشته است.