در حال حاضر کمتر بانکی در کشور سیستم بک آپ فعال دارد تا بتواند در کمترین زمان ممکن اطلاعات خود را بازیابی کند که این مسئله موجب ضرر های جبران ناپذیری به آنها خواهد شد.
مدیران بانک ها امنیت را از رقابت و کسب و کار جدا کنند
اختصاصی افتانا
1 آبان 1392 ساعت 14:00
در حال حاضر کمتر بانکی در کشور سیستم بک آپ فعال دارد تا بتواند در کمترین زمان ممکن اطلاعات خود را بازیابی کند که این مسئله موجب ضرر های جبران ناپذیری به آنها خواهد شد.
با توجه به ماهیت بانک ها و موسسات مالی و دسترسی آنها به منابع مالی و اعتباری همواره خطر نفوذ هکرها به شبکه اطلاعات آنها بیش از سایر شرکت ها و سازمان ها در سراسر جهان بوده است بنابراین حفظ امنیت و حراست از داده ها و اطلاعات در این بخش از اهمیت خاصی برخوردار است.
با توجه به فعالیت های شرکت توسن در ارائه خدمات متنوع نرم افزاری به بانک های کشور، افتانا با سید ولی الله فاطمی، مدیر عامل شرکت گفتگویی انجام داده است که در ادامه می خوانید:
لطفا در خصوص فعالیت های شرکت توسن توضیحاتی ارائه نمایید؟
شرکت توسن فعالیت خود را از سال ۷۸ همزمان با ظهور موسسات مالی اعتباری و بانک های خصوصی در حوزه نرم افزار های بانکی آغاز کرده است و و شاهد پیشرفت قابل توجهی در طول ۱۴ سال فعالیت خود بوده است حوزه نرم افزارهای بانکی یکی از بزرگترین و پرفروش ترین حوزه ها در جهان است. شرکت توسن نیز با وجود تحریم ها و شرایط نا مساعد اقتصادی در این حوزه پیشگام بوده و توانسته است سطحی از رفاه اجتماعی را در حوزه بانکداری در کشور ایجاد نماید.
لطفا تعدادی از تولیدات بومی شرکت توسن را معرفی نمایید؟
در حال حاضر حدود صد کارشناس در زمینه تولید نرم افزارهای بانکداری بومی در شرکت توسن جهت تولید نسل سوم نرم افزارهای بانکی در مقیاس جهانی مشغول به فعالیت هستند هم اکنون قرارداد فروش نرم افزار بانکی بنکو با کشور مالزی عقد شده است علاوه بر آن نرم افزار مستر سوئیچ و مجموعه کوربنکینگ و پرداخت از تولیدات شرکت توسن است که به روز بودن محصولات این شرکت در مقایسه با شرکت های داخلی را آشکار می نماید و با هدف رقابت با شرکت های مطرح جهان و ارتقاء نام ایران در بازارهای جهانی تولید شده اند علاوه بر آن محصولات دیگری از جمله نرم افزار بانکداری مبتنی بر شبکه های اجتماعی که به تازگی رونمایی شده است از تولیدات بومی شرکت توسن است.
با توجه به آنکه گروه هدف تولیدات شرکت توسن بانک ها و موسسات مالی هستند و ارتباط شما با آنها و حساسیت این گروه در حفظ اطلاعات وضعیت امنیت آنها را چگونه ارزیابی می نمایید؟
همگام با رشد تکنولوژی و امکان دسترسی به اطلاعات از طریق فضای مجازی فعالیت هایی جهت نفوذ به اطلاعات بانک ها صورت می گیرد و متاسفانه بانک ها در این خصوص از امنیت قابل قبولی برخوردار نیستند و لازم است قبل از بروز مشکل جدی و صدمات جبران ناپذیر توجه بیشتری به مسئله امنیت داشته باشند و تا حد امکان سیستم های امنیتی خارج از بانک برای حفظ امنیت داده ها ایجاد نمایند در حال حاضر نیز فعالیت ها و هزینه های زیادی از سوی بانک ها صرف ایجاد امنیت می شود اما لزوما این هزینه ها کاربردی نیستند بنابراین لازم است این هزینه ها هدفمند و کاربردی باشند در حال حاضر کمتر بانکی در کشور سیستم بک آپ فعال دارد تا بتواند در کمترین زمان ممکن اطلاعات خود را بازیابی کند که این مسئله موجب ضرر های جبران ناپذیری به آنها خواهد شد.
به نظر شما برگزاری همایش هایی همانند امنیت در بانکداری الکترونیک می تواند در توسعه امنیت تاثیر به سزایی داشته باشد؟
در صورتی که محیط امن و محرمانه ای در این همایش ایجاد شود و مدیران بانک هادر جریان خطرات موجود قرار گیرند و در مورد خطرات آگاهی داشته باشند و احساس کنند که امنیت مسئله رقابتی نیست و فضای کسب و کار و رقابت باید از امنیت جدا شود میی توانند با به اشتراک گذاری اطلاعات خود در خصوص مسئله امنیت به پیشرفت راه کارهای امنیتی کمک کنند زیرا امنیت مسئله ای فراتر از کسب و کار است و ممکن است صدماتی در سطح ملی وارد نماید در این صورت برگزاری همایش هایی از این دست می تواند مفید و سودمند باشد.
البته مسئله امنیت نیازمند فرهنگ سازی در سطوح مختلف است که با توجه به پیشرفت های موجود هر روز نیاز آن بیشتر احساس می شود و در صورتی که کشور نگاه جدی تری به این مقوله نداشته باشد ممکن است خطرات جدی ایجاد شود و این مهم نیازمند همکاری تمامی دست اندر کارن در سطوح مختلف مسئولیتی است.
کد مطلب: 6552