«نقشه راه دولت هوشمند و حکمرانی داده مبنا» در قالب تصویبنامه شورای عالی اداری از سوی محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور برای اجرا به دستگاههای دولتی ابلاغ شد.
«نقشه راه دولت هوشمند و حکمرانی داده مبنا» در قالب تصویبنامه شورای عالی اداری از سوی محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور برای اجرا به دستگاههای دولتی ابلاغ شد.
به گزارش افتانا، نقشه راه دولت هوشمند با هدف تسریع فرآیند دیجیتالیسازی خدمات عمومی، افزایش شفافیت، چابکسازی ساختارهای اجرایی و ارتقای امنیت فضای سایبری تدوین شده است. به موجب این مصوبه، تمامی دستگاههای اجرایی موظفاند تا پایان سال ۱۴۰۶، اقدامات مشخصی را به مرحله اجرا درآورند:
خدمات هوشمند و یکپارچه برای مردم (بند ۱ مصوبه): تمامی دستگاهها موظفاند خدمات خود را از طریق «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند» ارائه کرده و به آن متصل شوند. همچنین راهاندازی «حساب کاربری واحد برای مردم» الزامی شده تا شهروندان با یک هویت دیجیتال به همه خدمات دولتی دسترسی داشته باشند.
زیرساختهای اطلاعاتی و امنیت سایبری (بند ۲): در این بند، صراحتاً بر ارتقاء تابآوری سایبری، حفاظت از حریم خصوصی کاربران، و پیادهسازی الزامات امنیتی مرکز مدیریت راهبردی افتا تأکید شده است. دستگاهها موظفاند زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی خود را مطابق با استانداردهای ملی ایمنسازی کنند.
مدیریت داده و اشتراکگذاری اطلاعات (بند ۳): هدف از این محور، توسعه درگاه ملی داده و الزام دستگاهها به تبادل دادههای عمومی است. مصوبه تصریح میکند که دادهها باید با رعایت اصول حریم خصوصی، در اختیار سامانههای ملی و سایر دستگاهها قرار گیرند.
معماری کلان فناوری اطلاعات دولت (بند ۴): سند تحول بر طراحی و اجرای معماری کلان فناوری اطلاعات تاکید دارد تا از توسعهی موازی سامانهها جلوگیری شود. دستگاهها باید از سامانههای مشترک بهرهبرداری کنند و موارد تکراری را حذف یا تجمیع نمایند.
حکمرانی دیجیتال و توانمندسازی سرمایه انسانی (بند ۵): در این بخش، بر ضرورت توانمندسازی مدیران، طراحی دورههای تخصصی در زمینه دولت هوشمند و بازآرایی ساختارهای منابع انسانی فناوری اطلاعات تأکید شده است.
بر اساس مفاد اجرایی مصوبه، سازمان اداری و استخدامی کشور مسئول پایش اجرای سند، ارزیابی عملکرد دستگاهها، و ارائه گزارشهای منظم به شورای عالی اداری خواهد بود.
به گفته علاءالدین رفیعزاده، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور دو برنامه مهم اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم تحت عنوان «نقشه راه دولت هوشمند و حکمرانی داده مبنا» و «برنامه تربیت ۵۰۰ مدیر جوان و کارآمد» در قالب تصویبنامه شورای عالی اداری از سوی محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور برای اجرا به دستگاههای دولتی ابلاغ شده است.
رفیعزاده درخصوص هدف نقشه راه دولت هوشمند، گفت: وظیفه و تکالیف تمامی دستگاههای اجرایی و متولیان حوزه دولت هوشمند و شرکتهای دانش بنیان در این سند تعیین شده است. برای تدوین این سند مطالعات و نشستهای مختلفی با صاحبنظران و افراد با تجربه در این حوزه صورت گرفته است همچنین برای تدوین این سند سه دستگاه کشور شامل سازمان اداری و استخدامی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با یکدیگر مشارکت داشتهاند و با اجرایی شدن این سند شاهد تحولات مهمی در حوزه اداری و هوشمندسازی دولت خواهیم بود.
متن کامل این ابلاغیه در بالای همین خبر پیوست شدهاست.