کوین میتنیک، مشهورترین هکر جهان در تاریخ به دلیل سرطان پانکراس در سن ۵۹ سالگی درگذشت.
به گزارش افتانا به نقل از سیانان، کوین میتنیک، یکی از مشهورترین هکرهای جهان در تاریخ دنیای امنیت سایبری پس از بیش از یک سال مبارزه با سرطان پانکراس، در سن ۵۹ سالگی از دنیا رفت. میتنیک افسانهای در دنیای هکرها از شهرت ویژهای برخوردار بود و چندین فیلم از زندگی او الهام گرفته شده است.
گفته میشد که اولین فیلم، «بازیهای جنگی» (WarGames) با بازی متیو برودریک، تا حدی بر اساس این بود که میتنیک در نوجوانی با موفقیت، سیستمهای رایانهای در فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی را هک کرد، اما او انجام چنین کاری را انکار کرد.
کنجکاوی بالای میتنیک باعث شد که او را به دلیل سرقت یک میلیون دلار نرمافزار اختصاصی از Digital Equipment Corporation در سال ۱۹۸۸ دستگیر کنند. بر اساس کیفرخواست فدرال علیه وی، میتنیک متواری شد و به سیستمهای کامپیوتری چندین شرکت، شرکتهای تلفن همراه و مؤسسههای آموزشی نفوذ کرد.
با همه اینها، میتنیک و مدافعانش اصرار داشتند که او بیخطر است و در واقع تلاش نمیکرد به کسی صدمه بزند یا به دنبال سود مالی باشد.
میتنیک در مصاحبهای با مجله Wired در سال ۲۰۰۸ گفت «من یک
هکر قدیمی بودم و این کار را برای کنجکاوی فکری انجام میدادم.»، اما مقامات فدرال به قدری نگران تواناییهای او بودند که وقتی میتنیک دوباره در سال ۱۹۹۵ زندانی شد، به سیانان گفت که برای مدتی در سلول انفرادی به سر میبرد و نگران این بود که حتی نزدیکی به تلفن میتواند به او اجازه دهد به هک کردن ادامه دهد.
میتنیک و دادستانهای فدرال در سال ۱۹۹۹ با توافقی در مورد هفت اتهام جنایی از جمله کلاهبرداری با سیم و آسیب رساندن به رایانهها موافقت کردند. این قرارداد شامل ۴۶ ماه حبس و ممنوعیت «به کارگیری در هر شغلی که در آن به رایانهها یا تجهیزات یا نرمافزارهای مرتبط با رایانه دسترسی داشته باشد» در طول دوره آزمایشی بود، اما او در سال ۲۰۰۰ به دلیل اعتبار مدتی که قبلاً گذرانده بود، آزاد شد.
میتنیک در سال ۲۰۱۱ خاطرات خود را در مورد حرفه هک خود با عنوان «شبح در سیم: ماجراهای من به عنوان تحت تعقیبترین هکر جهان» منتشر کرد.
او پس از آزادی از زندان به یک هکر کلاه سفید تبدیل شد و از تخصص خود برای کمک قانون به شرکت ها و افراد استفاده کرد. طی دهه گذشته او مدیر ارشد هک و یکی از مالکان شرکت فناوری امنیتی KnowBe4 بود.
منبع:
CNN