رئیس مرکز توسعه هوش مصنوعی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در تعامل با وزارت بهداشت تلاش میکنیم بیمارستان هوشمند به صورت کامل برای خدماترسانی به مردم افتتاح شود.
به گزارش افتانا، دکتر محمد شهرام معین، در خصوص انعقاد تفاهمنامه جهت عملیاتی کردن سلامت هوشمند در کشور گفت: در حال حاضر
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان نماینده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با دانشگاه علوم پزشکی هوشمند که متولی هوشمند سازی و استفاده از هوش مصنوعی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، در حال تعامل است تا سلامت هوشمند و بیمارستان هوشمند در کشور را عملیاتی کند.
وی با اشاره به افتتاح بیمارستان هوشمند در اواخر سال گذشته گفت: منظور از آنچه تحت عنوان «بهرهبرداری از بیمارستان هوشمند» مطرح شده شاید فقط گرفتن دیتا و دیجیتالی و الکترونیکی شدن بیمارستان سنتی باشد، اما بیمارستان هوشمند به این معنا که بیمار در آن هوشمند ویزیت و تمام خدمات هوشمند برای بیمار انجام شود، هنوز وجود ندارد چرا که در حال حاضر، وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی همچنان در حال برنامهریزی هستند و میتوان گفت هنوز
بیمارستان هوشمند کامل به بهرهبرداری نرسیده است.
معین در خصوص زمان راهاندازی و فعالیت بیمارستان یا بیمارستانهای هوشمند در کشور گفت: فکر میکنم بتوانیم بخشهایی از بیمارستان هوشمند را در یک سال آینده پیادهسازی کنیم. متولی اصلی این موضوع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و ما در مرکز توسعه
هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات همکار هستیم. بنابراین باید باهم به تفاهم برسیم، نقشه راه داشته باشیم و برنامهریزی کنیم که امیدواریم تا چندماه آینده این کار انجام شود.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی هوشمند با هدف استفاده از هوش مصنوعی و هوشمندسازی حوزه پزشکی در سال گذشته تأسیس شده افزود: کنگرهای که در اواخر اردیبهشتماه برگزار شد، اولین کنگره بینالمللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی بود که ما به عنوان نماینده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در آن شرکت داشتیم و طی آن تصمیم گرفته شد تا به منظور توسعه سلامت هوشمند و به منظور برنامهریزی و تعیین نقشها، تفاهمنامهای بین دو مجموعه منعقد شود. مرکز توسعه هوش مصنوعی به عنوان متخصص در زمینه فناوری هوش مصنوعی و با توجه به تجربهای که در زمینه رگولاتوری حوزههای فناوریهای نوین دارد، برای فراهم کردن ساختهای فناورانه، دادهای و حقوقی برنامهریزی میکند که در حال حاضر مفاد تفاهمنامه تقریباً مشخص شده و در حال نهایی سازی است.
وی در ادامه با بیان اینکه راهاندازی سیستمهای پایلوت اجرای بیمارستان هوشمند با کمک مراکز درمانی و پزشکی و سپس پایلوت یک بیمارستان هوشمند یکی از برنامهها است، افزود: هوشمندسازی بیمارستان مؤلفههای مختلفی دارد از جمله استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت منابع (مانند برنامهریزی اتاق عمل)، تشخیص بیماریها، تجویز دارو و… که باید در کل بیمارستانها و همینطور در مراکز درمانی عملیاتی شود. حتی استفاده از هوش مصنوعی در آموزش علوم پزشکی نیز مطرح است. باید زیرساختها و تجهیزات مورد نظر آموزش افراد نیز در نظر گرفته شود. در حال حاضر نمونههایی از این بیمارستانها در دنیا وجود دارد اما در ایران هنوز زمان نیاز است تا به آن مرحله برسیم.