زومیت: پس از نصب ویندوز یا خرید کامپیوتر خانگی نیاز به نصب مجموعهای از نرمافزارها دارید. در این مقاله کاربردیترین نرمافزارهای ویندوز را معرفی میکنیم.
به گزارش افتانا، اگر لپتاپ یا کامپیوتر جدیدی خریدهاید یا بهتازگی
ویندوز را عوض کردید و نمیدانید کدام برنامهها را نصب کنید در این مقاله با ماه همراه باشید تا بهترین و کاربردیترین برنامههای ویندوزی را در سال ۲۰۲۳ معرفی کنیم.
نرمافزارهایی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، اگرچه همگی نرمافزارهایی پرکاربرد و ضروری هستند، اما این بهمعنای آن نیست که کاربر پس از نصب ویندوز مجبور است تمام آنها را نصب کند. درواقع مایکروسافت در
ویندوز ۱۰ برای تقریبا تمام موارد اشاره شده راهکار پیشفرضی ارائه میکند. برای مثال ویندوز دیفندر سیستم امنیتی قدرتمندی است که کاربر را تقریبا از نصب آنتی ویروس بینیاز میکند، مرورگر اج بر پایهی کرومیوم دیگر به بدی اینترنت اکسپلورر نیست و میتوان از آن برای کارهای روزانه استفاده کرد، فایلهای PDF را میتوان در مرورگر مشاهده کرد و نرمافزارهای پخش موسیقی، گرفتن اسکرین شات و فضای ابری مایکروسافت از پیش روی ویندوز نصب شدهاند.
با اینحال ممکن است برخی کاربرها استفاده از اپلیکیشنهای جایگزین را ترجیح بدهند از طرفی، بسیاری از این اپلیکیشنها به شکل سرویسهای وب هم در دسترس هستند.
۱. نگهداری و پاکسازی سیستمنرمافزارهای تعمیر و نگهداری برای حذف فایلهای ناخواسته، کشها، فایلهای موقتی و بسیاری از موارد دیگر که صرفا فضایی را اشغال میکنند و منابع ضروری سیستم را مصرف میکنند، لازم هستند. نرمافزار تعمیر و نگهداری کامپیوتر با حذف فایلهای ناخواسته و کمک به اجرای سریع و روان پیسی تعادل سیستم را حفظ میکند. در این بخش به معرفی چند نمونه از بهترین نرمافزارهای تعمیر و نگهداری سیستم میپردازیم:
نرمافزار Advanced System Optimizer ابزاری قدرتمند برای حذف فایلهای ناخواسته و بهبود عملکرد کامپیوتر است. این نرمافزار رابط کاربری سادهای دارد و استفاده از آن آسان است. از قابلیتهای آن میتوان به پاکسازی سیستم، بهبود عملکرد حافظه و محافظت از فایلها اشاره کرد. به طور خلاصه این نرمافزار یک ابزار آل این وان برای مدیریت ویندوز است.
نرمافزار CCleaner با قابلیتهایی مثل پاکسازی آسان تا سفارشیسازی ویژگیهای پاکسازی، تمام فایلهای آزاردهندهی رجیستری و کامپیوتر را حذف میکند و منابع و زمان سیستم را برای کارهای مهمتر حفظ میکند. CCleaner Professional نسخهی پولی این نرمافزار است که قابلیت حذف ردیابهای اینترنتی را دارد.
اگر به دنبال حذف فایلهای تکراری هستید، Duplicate Cleaner را توصیه میکنیم. این اپلیکیشن رایگان دارای رابط کاربری سادهای است که به جستجو و حذف فایلهای دوتایی و تکراری کمک میکند.
از دیگر ابزارهای برجستهی پاکسازی ویندوز میتوان به IObit Advanced SystemCare و CleanMyPC اشاره کرد که هردو به داشتن کامپیوتری امنتر و تمیزتر کمک میکنند.
۲. آنتی ویروسویندوز ۱۰ خود به ابزارهای امنیتی مجهز است بااینحال برای افزودن لایه محافظتی دیگر میتوانید از
آنتیویروسهای رایگان کامپیوتر استفاده کنید.
Malwarebytes یکی از بهترین ابزارهای موجود برای تشخیص حملات بدافزاری است. بااینحال نسخهی رایگان این نرمافزار امکانات کمتری را نسبت به نسخهی پولی ارائه میکند.
نرمافزار Bitdefender حفاظت چندلایهای را در برابر بدافزارها و باجافزارها فراهم میکند. با این ابزار میتوانید تجربهی بانکی و مرور ایمن در وب داشته باشید و همچنین بدون نگرانیهای امنیتی عملکرد سیستم خود را بهینه کنید.
آنتیویروس Avast یکی از بهترین آنتیویروسهای رایگان برای کامپیوتر است که قابلیت محافظت آنی در برابر جاسوسافزارها، باجافزارها و محتوای بدافزاری را فراهم میکند. این آنتیویروس باعث افزایش امنیت شبکه، رمزهای عبور، روترها و مرورگرها میشود و نصب سادهای دارد.
در این میان آنتیویروس McAfee مجموعهی پیشرفتهتری برای محافظت در برابر ویروسها است. این اپلیکیشن یکی از محبوبترین و قویترین آنتیویروسهای موجود در بازار است که بیش از ۶۰۰ میلیون کاربر از آن استفاده میکنند. مککافی از اطلاعات مالی و استخراج دادهها محافظت میکند و ورودیهای تهدیدآمیز سیستم را کنترل میکند. بر اساس کاربرد، میتوانید یکی از طرحهای آن را انتخاب کنید.
۳. نرمافزار مدیریت رمز عبورسرقت اطلاعات مرتبط با هویت و رمزهای عبور یکی از مشکلات امروزی دنیای دیجیتال است. با نصب نرمافزارهای تخصصی مدیریت رمزعبور میتوانید از این دادههای حساس محافظت کنید.
TweakPass نرمافزار هوشمند مدیریت رمز عبور است که رمز تمام حسابهای کاربری را با قابلیت رمز عبور مستر ذخیره میکند. این نرمافزار دارای واسط کاربرپسند و آسان است.
گزینهی پیشنهادی دیگر Bitwarden است که نسخهی رایگان آن تمام نیازهای کاربر را برطرف میکند بااینحال با پرداخت سالانه ده دلار میتوان به امکانات بیشتری مثل اشتراکگذاری رمزنگاریشدهی فایلها دسترسی پیدا کرد.
۱Password هم در این فهرست توصیه میشود که میتواند جایگزین خوبی برای نرمافزارهای پولی مثل LastPass باشد. وان پسورد دارای رابط کاربری ساده با طراحی مینیمال است که علاوه بر رمز عبور امکان ذخیرهسازی بسیاری از اطلاعات دیگر را هم میدهد.
۴. ذخیرهسازی ابری و پشتیبانگیرییکی از ضروریترین برنامههای ویندوزی، پشتیبانگیری و دسترسی ایمن به فایلها از هر دستگاهی است. با توجه به حجم ویدئوها و تصاویر ذخیرهشده در دستگاهها، حافظههای کامپیوتری بهسرعت پر میشوند. اینجاست که حافظهی ابری بهعنوان گزینهای مقرونبهصرفه به کار میآیند.
گوگل درایو یکی از بهترین ابزارها برای پشتیبانگیری از فایلها و دسترسی ایمن به آنها از هر دستگاهی است زیرا امکانات غنی و سرویسهای همگامسازی و پشتیبانگیری مقرونبهصرفهای را فراهم میکند. گوگل درایو همچنین با اپلیکیشنهایی مثل گوگل داکز، گوگل شیتز و گوگل فوتوز سازگار است. این پلتفرم فضای ذخیرهسازی ۱۵ گیگابایتی را در اختیار کاربرها قرار میدهد و پلنهای پولی آن از ۱۰۰ گیگابایت حافظه شروع میشوند.
Dropbox ابزار محبوب دیگری برای ذخیرهسازی است که تمام مشکلات بین پلتفرمی را حل میکند. این پلتفرم فضای ذخیرهسازی رایگان ۲ گیگابایتی را در اختیار کاربرها قرار میدهد که چندان زیاد نیست اما با گوگل شیتز و گوگل فوتوز هم سازگار است.
OneDrive پلتفرم دیگری برای ذخیرهسازی اسناد، تصاویر و دیگر انواع فایل است. به راحتی میتوانید فایلها را از طریق گروهبندی مدیریتشده پیدا کنید و آنها را در صورت نیاز به اشتراک بگذارید. بهطورکلی گوگل درایو و وان درایو جایگزینهای خوبی برای دراپ باکس با فضای ذخیرهسازی کمتر هستند.
اگر فایلهای حساس دارید، میتوانید از pCloud هم استفاده کنید که قابلیت رمزنگاری دستگاهمحور را در اختیار کاربرها قرار میدهد بهطوریکه اگر حساب کاربریتان هک شد، هکرها نمیتوانند فایلها را بدون دسترسی به دستگاه باز کنند.
۵. مرورگرامروزه با توجه به گسترش اینترنت، مرورگرها بخشی جدانشدنی از تجربهی کاربری هستند؛ اما انتخاب مرورگری ایمن با سهولت استفاده و سرعت بالا در میان گزینههای موجود اهمیت زیادی دارد.
گوگل کروم بدون شک محبوبترین نرمافزار مرورگر ویندوزی است. این مرورگر رایگان دارای مجموعهی وسیعی از افزونهها و قابلیت سفارشیسازی با علایق کاربر است. کاربرها میتوانند از قابلیت incognito در این مرورگر برای خصوصیسازی و مخفی کردن دادهها و تاریخچهی جستجوی خود استفاده کنند. البته کروم بینقص نیست. بسیاری از افراد میخواهند از ردیابیهای کروم و مصرف بالای RAM آن خلاص شوند؛ اما گزینههای بهتری مثل فایرفاکس و اوپرا هم وجود دارند که این معایب را ندارند.
همچنین اگر میخواهید از امکانات کروم استفاده کنید و از شر روشهای ردیابی گوگل خلاص شوید، Ungoogled Chromium گزینهی خوبی برای شما است. مشکل اینجاست که در این نسخه بسیاری از سرویسهای مبتنی بر گوگل غیرفعال میشوند و جایگزینی برای آنها وجود ندارد.
نرمافزار متنباز فایرفاکس، گزینهی محبوب بعدی است که اپلیکیشنی یکپارچه و همچنین دارای امکانات حریم خصوصی بهتری نسبت به کروم است. قابلیت مرور خصوصی یا private browsing این مرورگر به کاربر اجازه میدهد، بدون بهجای گذاشتن ردی از خود یا ثبت تاریخچه و کوکیها به جستوجو در اینترنت بپردازد. فایرفاکس همچنین دارای قابلیت مرور ایمن است که امنیت آن را در برابر حملات و باجافزارها افزایش میدهد.
مرورگر اج، مرورگر پیشفرض ویندوز است که امکانات قابل قبول را ارائه میدهد. از امکانات این مرورگر میتوان به پیشگیری از ردیابی، امکان جستجوی خصوصی، سفارشیسازی افزونهها و نمایش و ویرایش مستقیم پیدیاف در مرورگر اشاره کرد.