زومیت: مدیرعامل شرکت تیکتاک اعتراف کرد که این اپلیکیشن به صورت غیرقانونی لوکیشن کاربران را ردیابی میکند.
به گزارش افتانا، بایت دنس، یکی از بزرگترین شرکتهای چین و مالک شبکه اجتماعی
تیکتاک، به جمعآوری دادههای کاربران به شیوهای نامناسب و با هدف تحلیل لوکیشن آنها، اعتراف کرده است. در بین این کاربران نام چند روزنامهنگار از جمله یکی از روزنامهنگاران نشریه فایننشال تایمز دیده میشود.
تحقیقات داخلی بایت دنس که جزئیات آن به دست خبرگزاریهای مطرح رسیده است نشان میدهد در تابستان اخیر چهار نفر از کارمندان بایت دنس به شیوهای غیرقانونی شروعبه بررسی اطلاعات روزنامهنگاران کردهاند.
دو نفر از کارکنان بایت دنس در آمریکا و دو نفر در چین به اطلاعاتی مثل آدرس IP و سایر دادههای شخصی روزنامهنگاران دسترسی پیدا کردهاند. فایننشال تایمز میگوید هدف این بوده که بایت دنس بفهمد روزنامهنگار این نشریه با کارکنان بایت دنس ارتباط دارد یا خبر. بایت دنس در تحقیقاتش میگوید هیچیک از این دادهها به بیرون فاش نشده است.
ظاهرا کارکنان بایت دنس یکی از روزنامهنگاران نشریه بازفید و شماری از کاربرانی را که از طریق حساب تیکتاک با روزنامهنگاران در ارتباط بودهاند، هدف قرار دادهاند.
گفته میشود تحقیقات داخلی تیکتاک در پی حواشی اخیر انجام شده است. فوربز هفته قبل در گزارشی اختصاصی گفت قانونگذاران ایالات متحده اعلام کردهاند استفاده از تیکتاک در دستگاههای دولتی ممنوع میشود.
یکی از مدیران بایت دنس میگوید چهار کارمند این شرکت از موقعیت خود سوء استفاده کردهاند. این شرکت همچنین از اتخاذ یکسری رهنمودهای امنیتی جدید خبر میدهد تا در آینده چنین اتفاقی تکرار نشود.
در پی انتشار جزئیات تحقیقات داخلی بایت دنس، سه نفر از کارمندانی که در رهگیری روزنامهنگاران نقش داشتند اخراج شدند و نفر چهارم استعفا داد. بایت دنس میگوید تغییراتی در تیم اعمال کرده و دسترسی به دادههای کاربران آمریکایی را در آن تیمِ بهخصوص غیرممکن کرده است.
خبر رهگیری روزنامهنگاران در حالی رسانهای میشود که تیکتاک در چند وقت اخیر با محدودیتهای زیادی از سوی دولت ایالات متحده مواجه شده است. آمریکا میگوید دادههای پرشماری که تیکتاک از ساکنان این کشور جمعآوری میکند، ممکن است به دست دولت چین برسد. تیکتاک این ادعاها را رد میکند.