زومیت: گوشیهای اندرویدی ممکن است مانند رایانههای شخصی ویروس بگیرند بنابراین با رشد روزافزون آنها شاید بهتر باشد برای برقراری امنیت، یک آنتیویروس روی گوشی خود نصب کنید.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، اگر
گوشی هوشمند خود را روت نکرده و از فروشگاههای ناامن اقدام به دانلود و نصب اپلیکیشن نکنید، ریسک آلوده شدن به ویروس و بدافزار را به مقدار زیادی کاهش خواهید داد.
باتوجهبه اینکه گوشیهای هوشمند به بخش جدانشدنی زندگی روزانهی ما تبدیل شدهاند و عملیاتهای حساسی مانند انتقال پول و خرید اینترنتی، اکنون با این دستگاهها انجام میشود، نیاز به یک نرمافزار امنیتی خوب اهمیت زیادی پیدا میکند. با این وجود اگر نکات بالا را رعایت کنید و از اپلیکیشنهای تأیید شده ازطرف گوگل بهره ببرید ریسک را تا مقدار بسیار زیادی کاهش خواهید داد، ولی خطر کوچک بهمعنای عدم وجود ریسک نیست. بههرحال توصیه میشود همواره آماده مقابله با چنین خطراتی باشیم.
بعضی از تولیدکنندههای آنتیویروس به چندین میلیون ویروس و
بدافزار شناخته شده برای سیستمعامل اندروید اشاره میکنند و این مسئله را دلیل مهمی برای استفاده از برنامههای خود میدانند. بااینحال این رقم کاملاً اغراقآمیز بهنظر میرسد و بسیاری از این موارد به نرمافزارهای ناخواسته (Potentially unwanted) اشاره دارند و نه بدافزارها. اکثر بدافزارها و ویروسها همان نمونههای موجود در سایر سیستم عاملها هستند و فقط برای اندروید پورت شدهاند.
همانطورکه اشاره شد، توصیه مهم این است که همواره برنامههای موردنیاز خود را فقط ازطریق فروشگاههای معتبر دانلود کنید. علاوهبراین قبلاز نصب یک اپلیکیشن، سطح دسترسی آن را موردبررسی قرار دهید. بهعنوان مثال اپلیکیشن سرعتسنج نیازی به دسترسی به دفترچه تلفن شما ندارد. همچنین با مطالعه نقدهای کاربران میتوانید از سالم بودن اپلیکیشن مطمئن شوید. درست است که با روت کردن گوشیهوشمند آزادی عمل بیشتری خواهید داشت ولی بدانید که به همان میزان بدافزارها و ویروسها آزادتر خواهند بود.
شایانذکر است که استفاده از واژه ویروس در گوشیهای اندرویدی تقریباً منسوخ شده است و منظور از این کلمه در بیشتر منابع امروزی، همان بدافزارها هستند.
شاید قبلاُ از آنتیویروسهای شخصثالث در محیط ویندوز استفاده کرده باشید؛ هرچند که مایکروسافت در سیستمعامل دسکتاپ خود از Defender برای افزایش امنیت و شناسایی و ازبین بردن ویروسها و بدافزارها بهره میبرد. ازطرف دیگر گفته میشود مک ویروس نمیگیرد و امنیت بسیار خوبی دارد. امکان استفاده از راهکارهای رایگان برای بهبود سطح امنیت رایانهها وجود دارد و باتوجهبه نوع سیستمعاملی که از آن استفاده میکنید گزینههای مختلفی دردسترس شما خواهد بود.
ویندوز، مک، اندروید و iOS همگی از راهکارهای مختلفی برای مقابله با بدافزارها و ویروسها استفاده میکنند. در برخی از این سیستمعاملها، محافظت بهشکل یک برنامهی آنتیویروس کامل ارائه میشود. ازطرف دیگر برخی از سیستمعاملها به ابزارهای درونی مجهز شدهاند که تاحدود زیادی جلوی فعالیت بدافزارها را بهطور خودکار میگیرند. درهرصورت نصب برنامههای آنتیویروس شخصثالث میتواند به افزایش امنیت دستگاه شما کمک کند.
گوگل پساز شناسایی بدافزارها در فروشگاه پلیاستور خود، آنها را سریعاً حذف میکند. نکتهی مهم این است که بدافزارها ابتدا در این فروشگاه منتشر میشوند و گوگل مدتی بعد و پساز شناسایی، آنها را حذف خواهد کرد. بهنظر میرسد فرایند بررسی برنامهها در گوگلپلی بهاندازهی اپاستور اپل سختگیرانه نیست و بدینترتیب احتمال انتشار بدافزارها در بازار برنامههای اندرویدی غول جستجوی اینترنت وجود دارد.
علاوهبراین بسیاری از افراد، برنامهها و بازیهای موردنظر خود را از منابعی غیر از گوگلپلی دریافت میکنند که این امر میتواند امنیت دستگاه آنها را بیشتر بهخطر بیندازد. سرویس Play Protect گوگل، یکی از ابزارهای آنتیویروس شناختهشده در اندروید محسوب میشود که برای محافظت از دستگاه شما دربرابر بدافزارها طراحی شده است.
متخصصان AV-Comparatives، پلتفرم Play Protect گوگل بههمراه ۱۰ ابزار آنتیویروس اندرویدی شخصثالث مورد بررسی قرار دادند. این تیم هزاران نمونه بدافزار منحصربهفرد اندرویدی را جمعآوری و آنها را با هریک از آنتیویروسها آزمایش کردند.
محققان ابتدا به برنامهای آنتی ویروس اجازه دادند نمونههایی که شناسایی شدهاند را حذف کنند و سپس با باز کردن نمونههای باقیمانده، سعی کردند امکان تشخیص مبتنیبر رفتار را به آنتیویروسها ارائه دهند. این تیم همچنین ۵۰۰ برنامهی محبوب و امن را نصب کردند تا بفهمند آیا آنتیویروسها آنها را بهاشتباه بهعنوان برنامههای مخرب علامتگذاری میکنند یا خیر.
Avast ،AVG ،Bitdefender ،G Data ،Kaspersky و Trend Micro Maximum Security همه بدافزارها را بهطور ۱۰۰ درصد شناسایی کردند. برخی دیگر از ابزارهای آنتیویروس اندرویدی نیز این کار را با دقت ۹۸ درصد انجام دادند. Play Protect گوگل ۸۷٫۹ درصد از بدافزارهای مورد آزمایش را بهعنوان برنامههای مخرب شناسایی کرد؛ بنابراین در این فهرست در جایگاه آخر قرار گرفت.
ورودی گوگل همچنین بیشترین نتایج کاذب را بهنمایش گذاشت. بدینترتیب آزمایشگاه AV-Comparatives مهر تأیید خود را برای همهی آنتیویروسهای مورد آزمایش غیر از Play Protect بهثبت رساند. باتوجهبه آنچه گفته شد، بهنظر میرسد راهکار داخلی اندروید، یعنی Play Protect، درحالحاضر نمیتواند در تشخیص بدافزارها بهخوبیِ برخی آنتیویروسهای توسعهدادهشده برای این سیستمعامل عمل کند و درنتیجه استفاده از یک آنتیویروس مناسب میتواند به بهبود امنیت دستگاه اندرویدی شما کمک کند.
بهترین آنتیویروسهای رایگان اندروید۱. Kaspersky Mobile AntivirusKaspersky امنیت دستگاه اندرویدی شما را برقرار میکند. این آنتیویروس همچنین ابزارهایی برای محافظت از حریمخصوصی و هویت کاربران ارائه میدهد. این برنامه از قابلیتهای هوشمصنوعی نیز بهره میبرد تا بتواند تهدیدهای احتمالی دستگاه شما را بهطور مداوم شناسایی و آنها را مسدود کند.
امکانات:
• بررسی دائمی و ۲۴ ساعتهی تهدیداتهای امنیتی.
• پشیبانی از قابلیت ضدسرقت با ویژگیهایی مثل قفل، مکانیابی و پاککردن اطلاعات دستگاههای سرقتشده.
• شناسایی برنامههایی که از سوابق تماس و ارسال پیامکهای کاربران جاسوسی میکنند.
• بررسی وبسایتهای مشکوک و آلوده و اعلام هشدار به کاربر درمورد آنها.
• اسکن خودکار سایر برنامههای نصبشده روی دستگاههای اندرویدی.
۲. AVG Antivirus FreeAVG Antivirus Free نیز ازجمله بهترین آنتیویروسهای رایگان اندروید است. این ابزار اشترک پولی هم دارد که البته میتوانید بهمدت ۳۰ روز از همهی قابلیتهای آن بهطور رایگان استفاده کنید. این برنامه از دستگاه اندرویدی شما دربرابر نفوذ ویروسها و سرقت اطلاعات جلوگیری میکند. شما همچنین قابلیتهایی برای محافظت از حریمخصوصی دراختیار خواهید داشت و میتوانید از آن برای ایجاد قفل روی سایر برنامهها استفاده کنید.
امکانات:
• کمک به پیداکردن گوشیهای سرقتشده.
• تنظیم قفل روی برنامههای دیگر.
• ثبت عکس از کاربر درصورتی که سهبار رمزعبور را نادرست وارد کند و ارسال مکان دقیق آن به دارندهی گوشی.
• قفل خودکار دستگاه درصورت جابهجا شدن سیمکارت.
• محافظت از دستگاه دربرابر انواع ویروس، بدافزار، نرمافزارهای جاسوسی، تنظیمات و برنامههای ناامن، تماسگیرندگان ناشناس و تبلیغاتی و سایر تهدیدها.
۳. Trend Micro Mobile SecurityTrend Micro یک راهکار امنیتی است که ۳۰ سال از آغاز فعالیت آن میگذرد. این شرکت برنامههایی برای اندروید، ویندوز، مک، iOS و حتی کرومبوکها ارائه میکند که میتوان از آن در محیط خانگی یا تجاری استفاده کرد. این آنتیویروس بهطور رایگان منتشر میشود که البته برخی قابلیتهای اضافهی آن نیاز به خرید اشتراک پولی دارد.
امکانات:
• پشتیبانی از ویژگیهای مرتبط با بهینهسازی عملکرد دستگاه.
• بهره گرفتن از شبکهی هوشمند مبتنیبر ابر برای شناسایی و جلوگیری از نفوذ تهدیدات امنیتی به دستگاه.
• محافظت از کودکان.
• سازگار با اندروید ۴٫۱ و نسخههای جدیدتر این سیستمعامل.
۴. McAfee Mobile SecurityMcAfee Mobile Security خدمات محاظت از هویت شما را روی گوشیهای اندرویدی ارائه میدهد. با این برنامه ابزارهایی دراختیار خواهید داشت که میتوان از آنها برای محافظت از دستگاه دربرابر ویروسها، فاششدن اطلاعات شخصی و شناسایی بدافزارها استفاده کرد. این برنامه نیز از VPN داخلی برای افزایش ارتباطات اینترنتی بهره میبرد.
امکانات:
• محافظت از دستگاه اندرویدی درمقابل تهدیدهایی مثل لینکهای مخرب، وبسایتهای آلوده و غیره.
• بهره گرفتن از شبکهی خصوصی مجازی داخلی برای افزایش امنیت ارسال و دریافت دادههای مرتبط با امورمالی.
• اسکن مداوم و منظم برنامههای نصبشده روی دستگاه و شناسایی و مسدودسازی تهدیدها.
• محافظت از اطلاعات شخصی کاربران درمقابل وبسایتها یا پیوندهای ناامن.
۵. Malwarebytes SecurityMalwarebytes Security یکی از برترین آنتیویروسهای اندروید است. این برنامه ابزارهای برای حذف تهدیدهای امنیتی از دستگاه ارائه میدهد. از دیگر ویژگیهای اپلیکشین مذکور میتوان به امکان شناسایی آدرس وبسایتهای فیشینگ و افزایش امنیت سایبری اشاره کرد.
امکانات:
• شناسایی و حذف خودکار تهدیدهای امنیتی.
• محافظت از حریمخصوصی و شناسایی برنامههایی که روی رفتار کاربر نظارت دارند.
• شناسایی آدرس وبسایتهای فیشینگ.
• آزادسازی حافظهی دستگاه با حذف برنامههایی که بهطور پیشفرض روی آن نصب شدهاند.
• پشتیبانی از شبکهی خصوصی مجازی داخلی برای بهبود حریمخصوصی هنگام انجام امور مالی آنلاین و مرور وب.
برای دانلود این آنتیویروسها میتوانید به گوگلپلی مراجعه کنید و از منبعی مطمئن استفاده کنید تا بهترین آنتیویروسها را همیشه همراه خود داشته باشید.