کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پیامدهای سایبری جنگ اوکراین

خبرگزاری مهر , 24 اسفند 1400 ساعت 9:04

همزمان با جنگ اوکراین، افزایش حملات سایبری نیز رخ داده‌است به‌طوری که روسیه شاهد رشد تصاعدی این نوع حملات در ماه جاری میلادی بوده که طبق ادعای چین، بسیاری از آنها را آمریکا با استفاده از آی‌پی‌های این کشور آنها را انجام می‌دهد.


همزمان با جنگ اوکراین، افزایش حملات سایبری نیز رخ داده‌است به‌طوری که روسیه شاهد رشد تصاعدی این نوع حملات در ماه جاری میلادی بوده که طبق ادعای چین، بسیاری از آنها را آمریکا با استفاده از آی‌پی‌های این کشور آنها را انجام می‌دهد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، یک شرکت امنیت سایبری اعلام کرد تلاش‌ها برای ایجاد اختلال در عملکرد وب‌سایت‌های شرکت‌های مختلف فعال در روسیه در ماه مارس افزایش یافته است. فقط تعداد حملات موسوم به انکار سرویس‌های توزیع شده (DDoS) در ماه مارس تا به امروز در روسیه از تعداد حملات سایبری در کل ماه فوریه فراتر رفته است.

نهادهای دولتی و شرکت‌های دولتی مهم روسیه به علت رویدادهای اوکراین مورد هدف قرار گرفته‌اند، وب‌سایت‌های وابسته به کرملین، شرکت هواپیمایی آئروفلوت و Sberbank وام‌دهنده بزرگ ازجمله شرکت‌هایی هستند که شاهد قطعی یا مشکلات دسترسی موقت بوده‌اند.

رس تله کام سولار، بازوی امنیت سایبری شرکت مخابراتی رس تله کام، روز جمعه اعلام کرد افزایش فعالیت در انجمن‌های هکرها را از ۲۲ تا ۲۳ فوریه شاهد بوده و پس از آن حملاتی گسترده به منابع اینترنتی وابسته به مقامات دولتی از ۲۵ فوریه آغاز شده است.

رس تله کام سولار در بیانیه‌ای گفت: هدف اصلی مهاجمان همچنان سایت‌های دولتی هستند. البته کسب‌وکارها نیز به هدف تبدیل شده‌اند، به‌ویژه بخش بانکی که به شدت توسط قدرت‌های غربی تحریم شده است.

این شرکت افزوده که متخصصان آن رشد قابل توجهی را در حملات DDoS در بخش تجاری شناسایی کرده‌اند و بیش از ۱۱۰۰ حمله از این دست از ۱ تا ۱۰ مارس در این بخش ثبت شده است که از ارقام کل ماه فوریه فراتر رفته است. همچنین در ماه مارس تا به امروز بیش از ۴۵۰ حمله علیه بانک‌ها ثبت شده که چهار برابر بیشتر از رقم ماه فوریه است.

سوءاستفاده آمریکا از رایانه‌های چینی برای حمله سایبری به روسیه
چین روز جمعه اعلام کرد از آدرس‌های اینترنتی در ایالات متحده برای در دست گرفتن کنترل رایانه‌های چینی و حمله هکری به بلاروس، روسیه و اوکراین استفاده شده است.

چین از فوریه سال جاری حملات سایبری مستمری را تجربه کرده است که موجب نگرانی مرکز واکنش اضطراری شبکه کامپیوتری ملی/مرکز هماهنگی چین (CNCERT/CC) شده است. این مجموعه یک مرکز فنی امنیت سایبری است که تلاش‌ها را برای پیشگیری و شناسایی تهدیدات امنیت سایبری را در چین مدیریت و هدایت می‌کند.

در گزارش این مرکز آمده است: با نظارت ما مشخص شد که از اواخر فوریه، اینترنت چین به طور مداوم با حملات سایبری از خارج از کشور مواجه شده است. گروه‌های خارج از کشور با در دست گرفتن کنترل رایانه‌های موجود در کشور برای انجام حملات سایبری به روسیه، اوکراین و بلاروس تلاش کرده‌اند.

در ادامه این بیانیه آمده است: پس از تجزیه‌وتحلیل گسترده مشخص شد، بیشتر آدرس‌های این حملات مربوط به ایالات متحده آمریکا بوده است.

حملات سایبری نقطه اصلی تنش بین ایالات متحده و متحدانش با چین بوده است، زیرا غرب چین را به راه‌اندازی یک پیکار جهانی جاسوسی سایبری متهم کرده و چین نیز اتهامات مشابهی را علیه واشنگتن و هم‌پیمانان اروپایی آن مطرح کرده است. چین می‌گوید که در حملات سایبری شرکت نمی‌کند و چنین ادعاهایی را «اظهارات مخرب» خوانده است.

گوگل حملات هوایی را به کاربران اوکراینی هشدار می‌دهد
از سوی دیگر شرکت‌های فناوری بزرگ، خدمات و اقداماتی را برای ارتقای امنیت شهروندان اوکراینی در برنامه کار خود قرار داده‌اند. گوگل از راه‌اندازی سیستم هشداری برای دارندگان گوشی‌های اندروید در اوکراین خبر داد که قادر است آنها را از وقوع حملات هوایی در این کشور باخبر کند. این سیستم که با همکاری دولت اوکراین راه‌اندازی شده، به گونه‌ای عمل می‌کند که در صورت وقوع حملات هوایی از سوی روسیه، پیام‌هایی هشداری روی گوشی کاربران اندروید نمایش داده خواهد شد.

در بیانیه گوگل در این خصوص آمده است: به‌طور تاسف‌باری، میلیون‌ها نفر در اوکراین به هشدار حملات هوایی برای حفظ امنیت خود متکی هستند. دیو برک، از مدیران ارشد بخش اندروید گوگل می‌گوید پینگ‌های اندروید بر اساس هشدارهایی است که قبلا توسط دولت اوکراین ارسال شده و این قابلیت، از سیستمی ‌که برای ارسال سریع هشدار در مواقع بروز زلزله ساخته شده، اقتباس شده است.

گوگل پیش‌تر تمهیداتی را برای نمایش و ارائه برنامه Alert ویژه کاربران اوکراینی در پلی‌استور در نظر گرفته بود که قادر است اعلان‌های حملات هوایی را برای ساکنان مناطق مختلف نمایش دهد. به گفته برک، این سیستم هشدار از ساعاتی پیش شروع به کار کرده و در طی روزهای آینده، برای تمامی‌ کاربران گوشی‌های اندروید در اوکراین قابل استفاده خواهد بود.

گوگل از زمان حمله روسیه به اوکراین، فعالیت‌های خود را در روسیه محدود کرده که ازجمله اقدامات این شرکت می‌توان به توقف فروش تبلیغات و حذف اپلیکیشن‌های رسانه‌ای دولتی روسیه از پلی‌استور اشاره کرد. گوگل در یکم مارس عنوان کرد که حمله روسیه به اوکراین، یک تراژدی و یک فاجعه انسانی است. این شرکت عنوان کرد که در تلاش است تا با کمک محصولات خود، از مردم اوکراین حمایت و از آنها در برابر تهدیدهای سایبری دفاع کند.
اختلال دوهفته‌ای اینترنت ماهواره‌ای اوکراین به علت حمله هکری
آژانس‌های اطلاعاتی غربی در حال بررسی یک حمله سایبری توسط هکرهای ناشناخته هستند که دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای پرسرعت در اوکراین را همزمان با حمله روسیه مختل کرده‌ است. تحلیلگران در آژانس امنیت ملی ایالات‌متحده، سازمان امنیت سایبری دولت فرانسه و سازمان اطلاعات اوکراین در حال بررسی این مسئله هستند که آیا خرابکاری هکری که موجب اختلال سرویس ارائه‌دهنده اینترنت ماهواره‌ای اوکراین شده، کار هکرهای تحت حمایت روسیه بوده یا خیر. حملات هکری به سرویس ماهواره‌ای اینترنت پرسرعت اوکراین در صبح روز ۲۴ فوریه آغاز شد، این حملات مصادف با آغاز حمله زمینی و هوایی روسیه به اوکراین بود.

بنابر اعلام شرکت مخابراتی «ویاست» ایالات متحده که مالک این شبکه آسیب‌دیده است، عواقب این رویداد هنوز در حال بررسی است، اما مودم‌های ماهواره‌ای متعلق به ده‌ها هزار مشتری این شرکت در اروپا نیز از کار افتاده‌اند. با اینکه بیش از دو هفته از حمله مذکور گذشته، اما هنوز مودم‌های هک شده به حالت عادی بازنگشته‌اند.

این یکی از مهم‌ترین حملات سایبری جنگی است که تاکنون به صورت علنی فاش شده و مورد توجه سازمان‌های اطلاعاتی غربی قرار گرفته، زیرا ویاست به عنوان یک پیمانکار دفاعی هم برای ایالات متحده و هم برای چندین متحد این کشور فعالیت می‌کند. این شرکت به واحدهای ارتش و پلیس اوکراین هم خدمات می‌دهد.

کارشناسان معتقدند اختلال اتصال اینترنت ماهواره‌ای می‌تواند توانایی اوکراین برای مبارزه با نیروهای روسی را مختل کند. زیرا استفاده از سیستم‌های هوشمند مدرن، سلاح‌های هوشمند و تلاش برای انجام مانورهای تسلیحاتی ترکیبی بدون دریافت اطلاعات از طریق خدمات اینترنت ماهواره‌ای ممکن نیست.


کد مطلب: 18915

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/18915/پیامدهای-سایبری-جنگ-اوکراین

افتانا
  https://www.aftana.ir