کارشناسان سایبری معتقدند روند صعودی جرایم سایبری در سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داشت.
پیشبینی کارشناسان سایبری برای سال ۲۰۲۱
جرایم سایبری در سال جدید میلادی فزونی میگیرد
علیرضا صالحی
10 بهمن 1399 ساعت 10:30
کارشناسان سایبری معتقدند روند صعودی جرایم سایبری در سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داشت.
کارشناسان سایبری معتقدند روند صعودی جرایم سایبری در سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داشت.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، محققان معتقدند سطح جرائم سایبری نظیر حملات باجافزاری، حملات فیشینگ، جاسوسافزارها و سرقتهای ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۰ افزایش داشتهاند. وقتی صحبت از امنیت اینترنت در سال ۲۰۲۱ میشود، کارشناسان برای امنیت سایبری این سال، پیشبینیهایی ارائه کردهاند.
کارکنان دورکار هدف اصلی مجرمان سایبری در سال ۲۰۲۱ خواهند بود
در سال ۲۰۲۰ برخی از کارکنان به علت همهگیری ویروس کرونا دورکار بودند که این امر سطح حملات هکری علیه شرکتها را افزایش داد. گروههای امنیتی شرکتها برای حفاظت از اطلاعات با مشکلات مختلفی مواجه بودند. طبق گزارشها تقریباً ۲۵ درصد از شرکتها در سال ۲۰۲۰ مجبور شدند هزینههای بیشتری در زمینه امنیت سایبری صرف کنند.
ساختارهای امنیتی قدیمی مانند وی پی ان ها برای بسیاری از سازمانها حلقه ارتباطی ضعیفی خواهند بود
از آن جا که دورکاری به یک پدیده طبیعی تبدیلشده، افراد برای انجام کارهای اداری خود از وی پی ان ها استفاده میکنند. گرچه وی پی ان ها ارتباطی امن و رمزگذاری شده ارائه میدهند؛ اما بااینحال در بلندمدت راهحل مناسبی نیستند؛ زیرا هم سرعت اینترنت را کند میکنند و هم مجرمان سایبری به آسانی میتوانند به آنها نفوذ کنند.
خبر خوب این است که ۳۴ درصد از گروههای امنیتی جهان در حوزه فناوری اطلاعات تلاش میکنند تا مدلهای امنیتی زیروتراست zero-trust را راهاندازی کنند. در این مدل کاربران برای انجام کار به دسترسیهای کمتری نیاز دارند و احتمالاً استفاده از این شبکهها در سال ۲۰۲۱ افزایش خواهد یافت.
تأثیر حملات هکری در بخشهای درمانی ممکن است کشنده باشد
همزمان با گسترش ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ هکرها سیستمهای بخش بهداشت و درمان را هم هدف حملات سایبری قراردادند؛ آنها میدانند بهاحتمالزیاد این بخشها حاضر به پرداخت باج خواهند بود؛ زیرا خدماتی که این بخشها ارائه میدهند حیاتی هستند.
سازمانهای مالی باید هشیار باشند زیرا میزان حملات سایبری به این بخشها در حال افزایش است
اگرچه شرکتهای مالی اغلب قربانی حملات سایبری نمیشوند؛ اما اگر دادههای آنها نقض شود، میتواند صدمات زیادی به بار آورد؛ زیرا آنها اطلاعات حساسی مانند کد ملی، شماره تلفن، آدرس و برخی دیگر از اطلاعات مهم مشتریان را در اختیاردارند. ازاینرو مهم است که سازمانهای مالی رویکردی پیشگیرانه در حفاظت از دادههای خود داشته باشند.
ویروس کرونا سازمانهای بسیاری را مجبور کرد تا تحول دیجیتال را تسریع بخشند
ویروس کرونا باعث شد کشورها بر تحول دیجیتال تمرکز کنند. روند راهاندازی شبکه ۵G در سال ۲۰۲۰ تسریع شد تا افراد دورکار بتوانند از اینترنت استفاده کنند و سازمانها نیز برای رشد تجارت خود از تجزیهوتحلیلهای مجهز به هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی بهرهمند شوند.
بهکارگیری فناوریهای جدید و افزایش کاربران اینترنت به این معنی است که بیشتر مردم جهان در معرض خطر نشت اطلاعات قرار دارند
از ماه ژوئیه سال گذشته میلادی حدود ۴.۶ میلیارد کاربر فعال در اینترنت وجود دارند که میتوانند بهراحتی طعمه حملات سایبری شوند. برای مثال به گزارش منابع آمریکایی میزان جرائم سایبری در این کشور از ابتدای همهگیری کرونا ۴ برابر شده است.
مسئولان امنیتی و اطلاعاتی سازمانها برای کنار آمدن با کسری بودجه به دنبال همگرایی برای رسیدن به راهحلهای امنیتی هستند
طبق جدیدترین تحقیق انجامشده توسط مرکز آمریکایی (Enterprise Technology Research)، شرکتهای جهانی که درآمد آنها در دوران همهگیری کرونا دچار آسیب شده، هزینههای فناوری خود را ۴.۱ درصد کاهش دادهاند.
هزینههای فناوری اطلاعات در سال ۲۰۲۰ تقریباً ۱۰ درصد کاهشیافته و این روند احتمالاً در سال ۲۰۲۱ نیز ادامه خواهد داشت. پیشبینی شرکت فورستر (Forrester) این است که سرمایهگذاریهای فناوری ایالاتمتحده ۱.۵ درصد دیگر کاهش خواهد یافت و در مقایسه با سال ۲۰۱۹ یک کاهش ۱۳۵ میلیارد دلاری خواهد داشت.
کد مطلب: 17455