کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

هوش مصنوعی دامن کارگران «یقه سفید» را می‌گیرد

آیا شغل شما از هوش مصنوعی در امان خواهدماند

خبرگزاری ايسنا , 16 فروردين 1399 ساعت 9:36

کارشناسان می‌گویند با توجه به اینکه هوش مصنوعی می‌تواند نیاز به بسیاری از کارها را که توسط انسان می‌شود از بین ببرد، روند اتوماسیون و خودکارسازی توسط این فناوری می‌تواند بسیاری از شغل‌ها نظیر طراحی‌های سفارشی را تحت تاثیر قرار دهد.


کارشناسان می‌گویند با توجه به اینکه هوش مصنوعی می‌تواند نیاز به بسیاری از کارها را که توسط انسان می‌شود از بین ببرد، روند اتوماسیون و خودکارسازی توسط این فناوری می‌تواند بسیاری از شغل‌ها نظیر طراحی‌های سفارشی را تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، کارگران یا کارکنان یقه سفید از اتوماسیون در امان نیستند و درنهایت، ربات‌ها و نرم‌افزارهای هوش مصنوعی قادر خواهندبود کار کارکنان این مشاغل را بهتر انجام دهند.

کارگر یقه‌سفید اصطلاحی است که در بعضی کشورها به کارکنان حقوق‌بگیری گفته‌می‌شود که کارهای حرفه‌ای یا نیمه‌حرفه‌ای دفتری مانند مدیریت، فروش و غیره را انجام‌می‌دهند. این اصطلاح ترجمه اصطلاح انگلیسی "White-collar worker" است که در اوایل قرن بیستم در آمریکا رایج شد. اصطلاح کارگران یقه سفید در واقع برای نشان دادن تفاوت این افراد با «کارگران یقه آبی»(Blue-collar worker) به وجود آمده که به کارگرانی که کارهای یدی انجام می‌دهند، گفته می‌شود. در زبان فارسی معمولاً واژه کارمند در اشاره به کارگران یقه سفید و کارگر در اشاره به کارگران یقه آبی استفاده می‌شود.

کارگران یقه سفید معمولا وظایف شغلی‌شان را در یک مجموعه اداری به انجام می‌رسانند. آنها افرادی با مهارت بالا و به‌طور رسمی آموزش‌دیده هستند. تعداد زیادی از کارگران یقه سفید، از قبیل حسابداران، بانکداران، وکلا و مشاورین املاک، خدماتی حرفه‌ای را برای مشتریان فراهم می‌کنند. دیگر کارگران یقه سفید، از قبیل مهندسان و معماران، خدماتی را برای بازرگانی‌ها، تعاونی‌ها و موسسات دولتی فراهم می‌کنند.

اتوماسیون اکنون سال‌هاست که به آرامی وارد صنعت شده‌است. تغییر کار در ماشین آلات ابتدا با انقلاب صنعتی آغاز شد، جایی که ۷۰ درصد از کل کارگران آمریکایی از مزارع امرار معاش می‌کردند. هنگامی که انقلاب صنعتی صنایع غذایی و تولیدی را درگیر کرد، ربات‌ها جایگزین حدود یک درصد از کارگران شدند. این روند ادامه یافت، اما انقلاب فناوری با انقلاب صنعتی متفاوت است و تاکنون هیچ گاه چیزی مانند آنچه اکنون جهان با آن روبرو است، دیده نشده‌است.

هوش مصنوعی جایگزین چه چیزی می‌شود
شما احتمالاً تاکنون شاهد بحث‌هایی در مورد چگونگی جایگزینی هوش مصنوعی و ربات‌ها به جای کارگران کارخانه‌ها، رانندگان تاکسی و اساساً همه چیز در صنعت خدمات بوده‌اید. متأسفانه این گفته‌ها براساس تخمین‌ها و پیش‌بینی‌های کارشناسان فناوری به‌زودی عملی می‌شود.

تنها چیزی که کارگران انسانی برای خود دارند و می‌توانند به آن امیدوار باشند، زمان است، چرا که روند فراگیری و تصاحب مشاغل توسط هوش مصنوعی و رباتیک آهسته اما پیوسته پیش می‌رود.

بلومبرگ پیش‌بینی کرده‌است که تا سال ۲۰۲۰، پنج‌میلیون شغل توسط ربات‌ها و هوش مصنوعی از دست می‌روند. این یک پیش‌بینی ناراحت‌کننده است، اما پیشرفت ربات‌های تولیدی به توسعه ماشین‌های بسیار تخصصی و گران‌قیمت وابسته است. آنچه جهان صنعت اکنون به آن نیاز دارد، دستگاه‌های بسیار متنوع و ارزان‌قیمت است. ماشینی که بتواند یاد بگیرد و هوشمند باشد.

بنابراین جایگزینی همه کارگران یقه آبی در سی تا پنجاه سال آینده کاملاً محتمل به نظر می‌رسد. اما شاید به نظر برسد که کارمندان یقه سفید مانند مهندسان و برنامه‌نویسان رایانه سرنوشت متفاوتی داشته باشند، چرا که همیشه نیاز به شخصی برای طراحی و برنامه‌نویسی ربات‌ها وجود دارد. اما این تصور غلط است، زیرا رایانه‌های مجهز به هوش مصنوعی در آینده قادر خواهندبود دقیقاً مثل ما یاد بگیرند و حتی طراحی کند.

مقاله‌ای از جیسون تانز در پایگاه Wired، نگاهی به آینده برنامه‌نویسان رایانه انداخته‌است. کد‌نویسی به‌زودی به تاریخ خواهدپیوست، چرا که برنامه‌نویسان، برنامه‌های هوش مصنوعی را مانند سگ‌ها آموزش می‌دهند. رایانه‌های هوش مصنوعی پیشرفته در آینده نه‌چندان دور قادر به آموزش و حتی طراحی رایانه‌های هوشمند تازه متولد خواهندبود و می‌توانند دانش را برای مدت‌زمان نامتناهی حفظ کنند و فوراً این دانش را برای همتایان رباتیک خود ترجمه کنند. در حالی که ممکن است این موضوع، عجیب به نظر برسد، اما این آینده‌ای واقعی در دنیای فناوری خواهدبود که با آن روبرو خواهیم‌شد.

کاربردهای عملی هوش مصنوعی در تجارت
برای اثبات این مفهوم به عنوان مثال بیایید به رباتی به نام «باکستر» (Baxter) نگاه کنیم. باکستر یک ربات صنعتی است که برای یادگیری هر کار و عملی در کنار انسان‌ها طراحی شده‌است. این ربات توسط یک استاد سابق موسسه فناوری ماساچوست(MIT) طراحی شده‌است که ربات مشهور «رومبا»(Roomba) را نیز اختراع کرده‌است.

باکستر می‌تواند یاد بگیرد. این ربات می‌تواند همه‌چیز و همه‌کسی را تماشا کند و آنچه را که باید برای انجام یک کار انجام دهد، بفهمد. باکستر احتمالاً پیشرفته‌ترین سیستم رباتیک هوش مصنوعی است و با قیمت ۲۲ هزار دلار ارزان‌تر از یک خودروی شاسی بلند است.

باکستر فقط یک نمونه از فناوری هوش مصنوعی است که در حال حاضر وجود دارد، در حالی که این ربات‌ها چشم خود را بر روی کارهای مهندسی و فنی متمرکز کرده‌اند.

مهندسان در هر پروژه باید صدها محدودیت و طراحی را پشت سر بگذارند. این می‌تواند یک کار استرس‌زا باشد و درنهایت سال‌ها طول بکشد تا به آن تسلط پیدا کنند. دستگاه‌های محاسبات هوش مصنوعی قادر خواهندبود مهارت‌های مشابه را که تسلط بر آنها برای انسان سال‌ها طول می‌کشد، فقط طی چند ماه یا روزها و حتی دقیقه فرا بگیرند.

طراحی درنهایت یک فرایند کیفی است و هوش مصنوعی سرانجام قادر خواهدبود آن را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. ماشینی را تصور کنید که تقریباً در لحظه بتواند نقص‌های احتمالی طراحی‌ها را تشخیص دهد.

هیچ مانع قابل پیش‌بینی وجود ندارد که مانع از پیشرفت ماشین‌های هوش مصنوعی شود. این واقعیت ترسناک، وضعیت فعلی فناوری است و با پیشرفت در محاسبات کوانتومی و نرم‌افزارهای هوش مصنوعی، اتوماسیون محدود نخواهدشد.

البته بر اساس پیشرفت کند فعلی هوش مصنوعی، فعلا تا چندین سال آینده شاهد جایگزینی انسان‌ها با ربات‌ها نخواهیم‌بود و به احتمال زیاد کارگران یقه سفید فعلی، کار خود را تا زمان بازنشسته‌شدن ادامه خواهند داد. حتی پس از آن هم هنوز به مهندسان احتیاج پیدا خواهیم‌کرد، اما وظایف آنها به‌شدت نسبت به حال حاضر تغییر خواهدکرد.

با این حال، طراحان، مهندسان و کسانی که در زمینه‌های فنی حضور دارند از جایگزینی با رایانه‌ها و ربات‌هایی که در آینده ساخته می‌شوند در امان نیستند. صنعت در حال تغییر است و در ۵۰ سال آینده چیزی شبیه به اکنون نخواهدبود.


کد مطلب: 16472

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/16472/آیا-شغل-هوش-مصنوعی-امان-خواهدماند

افتانا
  https://www.aftana.ir