بابادینیا: حمایت باید به نوعی باشد که محصول، توسعه گامبهگام را تجربه کند و در یک بازه زمانی و طی یک فرایند رو به پیشرفت، ایرادهای کار رفع شود و محصول ارتقا بیابد.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، بهمنماه سال گذشته با ابلاغ دستورالعمل هیئت دولت به دستگاههای اجرایی برای حفظ امنیت در سیستمهای کامپیوتری، دستگاهها و سازمانهای دولتی ملزم شدند که از آنتیویروس بومی پادویش استفاده کنند. در گفتوگوهایی که آن زمان با
موافقان و مخالفان این ابلاغیه داشتیم، دغدغههایی چون ایجاد انحصار، پیشرفت تکبعدی، درجا زدن، عدم همپوشانی محصولات امنیتی برای ایجاد امنیت در تمامی لایهها مطرح بود تا گرایش به بومیسازی و کمک به رونق محصولات بومی امنیتی و غیره. اکنون با گذشت یکسال از ابلاغ این دستورالعمل، بار دیگر سراغ اهالی امنیت سایبری رفتهایم تا ببینیم اکنون این ماجرا را چگونه میبینند.
حمید بابادینیا، مدیرعامل شرکت گیلاس کامپیوتر، معتقد است: محصول پادویش یک محصول بومی قابل دفاع است و در اینکه تیم تخصصی خوبی پشت آن قرار دارد که کار را به شیوهای اصولی و مهندسی از آغاز تاکنون پیش بردهاست، تردیدی نیست. با چنین پشتوانهای، حتی اگر بخشنامهای هم در کار نبود شاید پادویش میتوانست جایگاهی را که امروز در آن قرار دارد در این مقطع بهدست آورد.
بابادینیا درباره وضعیت پادویش پس از یک سال گفت: طی این مدت کارها خوب پیش رفت و شبکه توزیع آن نیز تقویت شد و امید میرود که در سال ۹۸ اتفاقات بهتری هم برای آن بیفتد.
وی گفت: دنیای آیتی، جهانشمول است و هرچند که کشور ما تکنولوژی را با یک فاصلهای وارد میکند، اما در هر صورت چون از آن بهره میگیریم باید ترندهای جهانی را الگو قرار دهیم. اکنون شرکتهای آیتی در راس شرکتهای تجاری موفق دنیا قرار دارند و هیچ ابلاغیهای هم توسط دولتهایشان برای استفاده از محصولاتشان صادر نشدهاست، بلکه محبوبیت برندها باعث این اعتبار شدهاست. افراد کارشناس و آگاه و خبره آیتی اصولا تا چیزی را خودشان نیازمایند و تجربه نکنند به سمت آن نمیروند و اجبار ابلاغیه باعث نمیشود که روی خوشی به آن محصول نشان بدهند.
بابادینیا تاکید کرد: با توجه به تمام شرایطی که در منطقه و دنیا داریم، آنتیویروس بومی یک نیاز ضروری برای کشورمان محسوب میشود؛ اما مطمئن هستم که خود مسئولان پادویش هم بهدنبال حمایتی از جنس بخشنامه از سوی دولت نبودهاند. حمایت میتواند طوری باشد که بخش تحقیق و توسعه و جذب نیروی متخصص و کارآمد را تقویت کند. بخش خصوصی بضاعت محدودی دارد. دولت میتواند در محافل بینالمللی بهگونهای به معرفی محصول مورد تاییدش بپردازد که در ایجاد و توسعه بازار خارجی آن تاثیرگذار باشد. تا وقتی که این محصول پایش را از مرزها بیرون نگذارد اتفاقی خاصی برایش نمیافتد و دولت باید ببیند چه کمکی در این زمینهها میتواند بکند.
وی درباره وضعیتی که بر بومیسازی در کشور حاکم است، اظهار کرد: متاسفانه بومیسازی در حال حاضر بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و در واقع با کپیسازی مواجه هستیم. هیچجایی را هم پیدا نمیکنید که واقعا حاضر به استفاده از این محصولات باشند. اگر در بانکی و زیرساختی هم ببینید چنین محصولاتی که به اسم بومیسازیشده ارائه میشوند، مستقر شدهاند مطمئن باشید صرفا برای تایید شدن در ممیزیهاست و در واقع زیرساخت خود را روی محصول خارجی سوار کردهاند.
بابادینیا ادامه داد: حمایت باید به نوعی باشد که محصول، توسعه گامبهگام را تجربه کند و در یک بازه زمانی و طی یک فرایند رو به پیشرفت، ایرادهای کار رفع شود و محصول ارتقا بیابد. ما در کشورمان متخصصان خوب و توانمندی داریم. همانطور که در زمینه انرژی هستهای روزی توانستیم سانتریفیوژ بسازیم، چرا نتوانیم یک روز هم مثلا UTM بومی به معنای واقعی داشتهباشیم. موضوع این است که واقعا همان حساسیتی که نسبت به حوزه هستهای پیدا شد و آن را به اقتدار کشورمان در جهان مرتبط دانستند و پای آن از هر جهت ایستادند، چنین نگاهی باید در مورد آیتی هم به وجود آید. اگر به اهمیت امنیت زیرساختهایمان پی ببریم درمییابیم که باید برای این بخش هم به دنبال سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار باشیم تا بتوانیم بازارهای جهانی را نیز به دست آوریم. بدون شک محصولاتی مانند پادویش که روی آنها اصولی کار شدهاست شایستگی این را دارند که به دنیا معرفی شوند و این پتانسیل را دارند که برای کشورمان آبرو و اعتبار بخرند و فقط کافی است که دولت راه صحیح حمایت از آنها را بیابد.