?> افتانا - منافی: مصوبات حمایتی دولت باید همه‌گیر باشند - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

واکنش به الزامی‌شدن آنتی‌ویروس ایرانی در بخش دولتی

منافی: مصوبات حمایتی دولت باید همه‌گیر باشند

اختصاصی افتانا

13 اسفند 1396 ساعت 9:00

به اعتقاد مهندس منافی اگر مصوبه‌‌ای در حمایت از محصولات بومی صادر می‌شود باید الزامی شدن مصرف تمام محصولات تاییدشده توسط نهادهای ذی‌ربط را در آن سطح شامل شود و نه اینکه تنها نام یک محصول در آن برده‌شود.


به اعتقاد مهندس منافی اگر مصوبه‌‌ای در حمایت از محصولات بومی صادر می‌شود باید الزامی شدن مصرف تمام محصولات تاییدشده توسط نهادهای ذی‌ربط را در آن سطح شامل شود و نه اینکه تنها نام یک محصول در آن برده‌شود.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، سیدهادی سجادی، معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات ایران، چندی پیش از ابلاغ دستورالعمل دولت به دستگاه‌های اجرایی برای استفاده از آنتی‌ویروس بومی «پادویش» خبر داد و گفت: علاوه‌بر موضوعات مربوط به امنیت سیستم‌های رایانه‌ای دستگاه‌های دولتی، این تصمیم در راستای حمایت از محصول بومی و تحقق اقتصاد مقاومتی اتخاذ شده‌است.

مهندس علیرضا منافی، مدیرعامل شرکت امن‌افزارگستر شریف، در این باره گفت: ما در بحث حمایت از محصولات بومی بیش از آنکه به لحاظ فرهنگی و در عمل، اقدامی انجام دهیم به دنبال حرکت‌های نمادین و شعارگونه هستیم.

وی که در صدر مجموعه‌ای فعالیت می‌کند که خود از شرکت‌های نام‌آشنا در زمینه بومی‌سازی محصولات آی‌تی است، توضیح داد: در آمریکا این فرهنگ وجود دارد که خرید یک محصول ساخت آمریکا منجر به ایجاد شغل برای شهرواندن می‌شود. ژاپن و‌ آلمان هم با اعتقاد به تفکر و برخورداری از فرهنگ مناسب در زمینه حمایت از محصولات بومی بود که پس از تجربه سیاه جنگ و ویرانی ناشی از آن، بار دیگر بر سر پا ایستادند و رشد و توسعه یافتند. در کشورهایی مثل آلمان برای حمایت از بومی‌سازی به شرکت‌هایی که محصولات بومی بخرند معافیت مالیاتی بابت آن محصولات تعلق می‌گیرد.

منافی ادامه داد: یک شکاف دیجیتالی میان آمریکا و سایر کشورها وجود دارد و این شکاف در مورد محصولات امنیتی جدی‌تر و عمیق‌تر است، ولی کشورهایی که به امنیت ملی خود اهمیت می‌دهند بحث حمایت از محصولات بومی امنیتی را بسیار جدی می‌گیرند. یعنی در حمایت از محصولات بومی یک موضع، حمایت از تولید ملی است به لحاظ اقتصادی و چرخش چرخ‌های اقتصاد یک کشور و از سوی دیگر در مورد محصولات امنیتی، موضوع امنیت ملی مطرح است. کشورهایی مثل آمریکا وقتی محصولی تولید و صادر می‌کنند، طبق قواعد موجود این کشور که همه هم از آن آگاه هستند باید یک‌سری درِ پشتی در آنها تعریف شود که راه ورود به آنها در اختیار دولت ‌آمریکا قرار گیرد و همین محصولات را ما وارد می‌کنیم و در لایه‌های مختلف در شرکت‌ها و سازمان‌هایمان نصب و بهره‌برداری می‌کنیم.

وی اظهار کرد: در کشور ما حمایت قطعی تولید ملی وجود ندارد. در برهه‌هایی پیش آمده‌است که بر اساس یک ابلاغیه یا مصوبه‌ای استفاده از یک محصول خارجی را محدود کرده‌اند، اما بهترین اتفاقی که می‌تواند بیفتد این است که وقتی یک محصول امنیتی در کشور تولید می‌شود که از فیلتر تمامی آزمون‌های مقرر شده در کشور گذشته‌است و تاییدیه‌های لازم را از نهادهای ذی‌ربط دریافت کرده‌است، نمونه خارجی آن به‌طور کل ممنوع شود. ما چنین چیزی نداریم و اگر حمایتی شده در حد محدود کردن بود که درنهایت اختیار را به خود سازمان مصرف‌کننده می‌داده‌است که در اکثر موارد این روند خرید محصولات خارجی به سمتی رفته‌است که کسی گویی به محصولات بومی اعتماد ندارد و در لایه کارشناسی، محصول داخلی و خارجی را می‌خرند، اما از نمونه خارجی استفاده‌می‌کنند و در سطح مدیران که اغلب غدغه امنیتی ندارند اینکه از چه محصولی استفاده شود مهم نیست و متاسفانه در لایه‌ای که با افراد باسوادتر طرف هستیم محصول برتر را محصول خارجی می‌بینند و آن را انتخاب می‌کنند. در سطح تصمیم‌گیران حاکمیتی هم گاهی چنین ابلاغیه‌هایی صادر می‌شود که تنها نام یک محصول را می‌برد در‌صورتی‌که ما در کشور، محصولات امنیتی بسیاری تولید می‌کنیم که استانداردهای لازم را گذرانده‌اند و اگر مصوبه‌‌ای در این مورد صادر می‌شود باید الزامی شدن مصرف تمام این محصولات را در برخی لایه‌ها شامل شود.

منافی افزود: اینکه می‌آییم مثلا در بحث آنتی‌ویروس نام یک محصول را می‌بریم مسلم است که خارجی‌ها هم بیکار نمی‌نشینند و می‌آیند آسیب‌پذیری‌های روز-صفرم آن را شناسایی می‌کنند و از آنها علیه ما سو‌ءاستفاده می‌کنند و باعث ضربه زدن به همین محصول هم خواهندشد که درنهایت این حمایت را به ضرر این محصول تمام می‌کند و کمر آن را می‌شکند. از سوی دیگر بارها دیده شده‌است که سازمان‌های ملزم به استفاده از یک محصول بومی می‌آیند و در مرحله پایلوت اعلام می‌کنند که برای نصب یا اجرای محصول به مشکل خورده‌اند و با این بهانه درنهایت به سراغ نمونه خارجی آن می‌روند. باید بدانیم که محصولات خارجی شاید جلوی هکرهای آماتور را بگیرند، اما هکرهای دولتی و پادگان سایبری را که در پس هر محصول امنیتی خارجی نهان است نمی‌توان به این سادگی شناسایی و از دور خارج کرد؛ اتفاقی که در مورد استاکس‌نت تجربه کردیم. بدافزاری که مدت‌ها قادر به شناسایی آن نبودیم و در طراحی و اجرای آن بیش از ۲۰ نوع تخصص دخیل بودند و دولت‌های متخاصم علیه زیرساخت‌های کشورمان از آن بهره‌برداری کردند.

وی در پایان تاکید کرد: اگر از محصولات بومی به‌‌درستی حمایت نشود جدای از‌ آنکه دیگر هیچ سرمایه‌گذار داخلی تمایل به آوردن سرمایه‌اش در این بخش نخواهدکرد و حمایت از تولید ملی را به مخاطره می‌افکند در امنیت ملی نیز خدشه وارد خواهدکرد. پس در زمینه محصولات آی‌تی بحث امنیت و تولید، نیاز به حمایت دارند تا بخش داخلی در این زمینه‌ها رشد یابد و سرپا بایستد.


کد مطلب: 13807

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/13807/منافی-مصوبات-حمایتی-دولت-باید-همه-گیر-باشند

افتانا
  https://www.aftana.ir