حجم زیاد و بیسابقهای از کدهای برنامهنویسی سیستمعامل ویندوز ۱۰ در فضای مجازی منتشر شدهاست که حاوی ۳۲ ترابایت داده است.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، با انتشار کدهای برنامهنویسی ویندوز 10 در اینترنت چیزی حدود ۳۲ ترابایت اطلاعات مخفی ویندوز ۱۰ لو رفت. این کدها شامل کدهای منبع ویندوز ۱۰ و کدهای دیگری است که تنها در داخل شرکت مایکروسافت به طور داخلی مورد استفاده بودهاند.
مایکروسافت بعد از تایید این کدها، اصالت آنها را تایید کردهاست. بخشی از این کدها مربوط به سختافزارهای رایانههای شخصی مانند درایوهای یواس بی، وایفای و بلوتوث هستند که برای کار کردن با ویندوز ۱۰ طراحی شدهاند.
کارشناسان امنیتی هشدار میدهند که هکرها با سوءاستفاده از کدهای نشت کرده به اینترنت میتوانند آسیبپذیریهای جدیدی را شناسایی کنند و از آنها برای طراحی بدافزارهای تازه به منظور سرقت اطلاعات کاربران بهره گیرند.
بررسیها نشان میدهد سرقت این کدها از شرکت مایکروسافت در ماه مارس گذشته رخ داده و اولین بار در سایت BetaArchive.com منتشر شدهاست. مدیران این سایت میگویند بعد از اطلاع از موضوع، تمامی کدهای مذکور را پاک کردهاند.
مایکروسافت میگوید احتمالا منشاء نشت این کدها برنامهای موسوم به Shared Source Initiative است که مایکروسافت از آن برای به اشتراکگذاری کدهای منبع خود با شرکتهای سازنده رایانههای شخصی و دیگر همکاران خود بهره میگیرد.
در این مجموعه، کدهای متنوعی از برخی نسخههای ویندوز ۱۰ نیز مشاهده میشود که هرگز در اختیار کاربرانی در خارج از شرکت مایکروسافت قرار نگرفتهاند.