کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مسئولان حداقل در نامگذاری دقت کنند

آنتی ویروس بدافزار بومی چیست؟

16 ارديبهشت 1391 ساعت 10:42

پس از تبلیغات فراوان در نهایت اما نرم افزار ضد بد افزار بومی کشور، البته بدون ارائه جزئیات فنی و نام تجاری رونمایی شد. در این میان اما انتشار اصطلاح "آنتی ویروس بدافزار" مسئله ای بود که اتفاقا مورد توجه بسیاری از اهل فن هم قرار نگرفت


آنتی ویروس بدافزار به چه معنی است؟
پس از تبلیغات فراوان در نهایت اما نرم افزار ضد بد افزار بومی کشور، البته بدون ارائه جزئیات فنی و حتی نام تجاری رونمایی شد. در این میان اما انتشار اصطلاح "آنتی ویروس بدافزار" مسئله ای بود که اتفاقا مورد توجه بسیاری از اهل فن هم قرار نگرفت.

در گفتگو با کارشناسان و فعالان این حوزه هم هرچه تلاش کردیم، متوجه معنی این عبارت نشدیم و نتوانستیم توجیهی برای انتشار این عبارت غلط آن هم حتی در بسیاری از وب سایت ها و پایگاه های خبری که اختصاصا اخبار مربوط به حوزه فناوری اطلاعات را منتشر می کنند بیابیم.

اصولا واژه آنتی ویروس را می توان متقارن با ظهور و افول  نرم افزار Toolkit دانست، آن هنگام که اوج تهدیدات رایانه ای در ویروس چرنوبیل ظهور کرد، امروزه اما با ظهور تهدیدات سایبری چون استاکس نت که به خودی خود نوعی زیر ساخت بدافزاری است، به کار بردن واژه آنتی ویروس برای نرم افزاری که بتواند دفاع همه جانبه ای را برای ما فراهم کند قطعا حرفه ای نیست.

از بعد حرفه ای این ماجرا هم که بگذریم از بعد واژه شناسی مگر نه آن است که ویروس نوعی بد افزار است، مگر نه این است که آنتی به معنی ضد است، آیا به نظر شما عبارت ضد بدافزار بومی نامی متناسب با نرم افزار رونمایی شده نیست؟
بد نیست که خبری که بعد از این رویداد منتشر شد را هم در ادامه بخوانید:

نخستین آنتی ویروس بدافزار، ساخت متخصصان ایرانی با حضور دكتر نسرین سلطانخواه، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور در دانشگاه شیراز رونمایی شد.

 آنتی ویروس بدافزار بومی ایران با تكیه بر دانش متخصصان مركز آپا (آگاهی رسانی،‌ پشتیبانی و امداد رایانه‌ای) دانشگاه شیراز، و با حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حالی به بهره‌برداری رسید كه به گفته دكتر محمد حسین شیخی، دانشیار دانشكده برق و كامپیوتر دانشگاه شیراز و مجری طرح، كار تحقیقاتی آن از اواخر سال ۱۳۸۹ آغاز شده است.

وی در این باره افزود: دستیابی به فناوری، نیازمند دانشی است كه براحتی در مقالات و كتب علمی یافت نمی‌شود و از فناوری‌های پیچیده روز دنیا به شمار می‌رود.

مجری این طرح خاطرنشان كرد: به دلیل مرتبط بودن این حوزه با مسائل تجاری و امنیتی دستیابی به دانش فنی تولید ضد بدافزار بسیار مشكل است. به همین دلیل به كمك حوزه های مرتبط و با تكیه بر همت متخصصان داخلی، دانش اولیه ساخت ضدبدافزار بومی طی این مدت به دست آمد.

وی تاكید كرد: به منظور پیشبرد این پروژه، تیمی متشكل از پنج نفر از اعضای هیأت علمی دانشكده برق و كامپیوتر دانشگاه شیراز به همراه چهار نفر دانشجوی دكتری، ۲۰ نفر فارغ التحصیل و دانشجوی كارشناسی ارشد و پنج نفر دانشجوی كارشناسی مشاركت داشتند.

مدیر مركز آگاهی‌رسانی،‌ پشتیبانی و امداد رایانه‌ای (آپا) دانشگاه شیراز تصریح كرد: در حال حاضر نسخه اولیه این ضد ویروس تولید شده و آزمایش‌های خود را با موفقیت پست سر گذاشته است. این نسخه اولین محصول ضدبدافزار بومی است كه در یك مركز دانشگاهی كشور تولید شده و با توجه به منابع انسانی و سخت افزارهای موجود در مركز آپا در صورت حمایت مالی و تأمین نیازمندی های لازم می توان به تولید نسخه تجاری این نرم افزار در پایان سال ۹۱ رسید.

به گفته وی از دستاوردهای جنبی این پروژه ایجاد آزمایشگاه تخصصی تحلیل بدافزار و تهیه بانك بدافزار است كه در نوع خود منحصر بفرد است.
گفتنی است دبیر توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات معاونت ریاست جمهوری نیز خبر از کمک سه میلیارد تومانی جهت توسعه این قبیل فعالیت ها به مرکز آپای شیراز داد.


کد مطلب: 1142

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/1142/آنتی-ویروس-بدافزار-بومی-چیست

افتانا
  https://www.aftana.ir