کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در گفت‌وگو با رئیس کمیته حمایت از تولیدات بومی‌ فاوا

واردات کالاهای IT سر و سامان می گیرد

پایگاه خبری شهر الکترونیک , 2 دی 1391 ساعت 13:30

اختصاص ارز به صورت پلکانی به واردات که روند صعودی تولید را دربرداشته است و همچنین تخصیص ارز همراه با ضوابط مشخص به محصولات تولید داخل از جمله برنامه‌های ستاد مدیریت واردات فاوا خواهد بود.


این روزها خبر تشکیل شورا، سازمان، مجمع­های گوناگونی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات شنیده می­ شود. نهادهای رنگارنگی که هر کدام با تعریف وظایف متعدد سعی دارند به رشد و پیشرفت صنعت آی‌تی‌سی در کشور کمک کنند. به تازگی نیز خبری در خصوص راه­ اندازی کمیته حمایت از تولید بومی فاوا و تشکیل و ایجاد سامانه‌های حمایتی برای صنعت‌گران فاوا شنیده می ­شود. 

به گزارش افتانا(پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، کمیته ­ای که قرار است با سر و سامان دادن به واردات کالاهای فناوری اطلاعات به کشور، به صنعت تولید در این حوزه کمک کند. برای آگاهی بیشتر از نحوه فعالیت این کمیته با محمود لیایی، رئیس کمیته حمایت از تولیدات بومی فاوا، گفت و گویی انجام شده است که می­خوانید:

هدف وزارت ارتباطات از راه ­اندازی کمیته حمایت از تولیدات فاوا چه بوده است؟
با توجه به اینکه در وزارت ارتباطات مرکز ثابتی برای استعلام در زمینه تعرفه گذاری، واردات و مسائلی این چنینی وجود نداشت، تصمیم گرفته شد تا کمیته­ ای زیر نظر دستگاه­­های فعال در این حوزه مرجع استعلام و متولی بحث تعرفه و واردات باشد. 

برای مثال در حال حاضر گمرک برای ورود یک کالا گاهی از وزارت ارتباطات استعلام می­کند و در کنار آن گاهی این استعلام از طریق سازمان تنظیم مقررات و یا شرکت ارتباطات زیرساخت نیز صورت می­گیرد. که بعضا نتیجه این تعاملات تناقضاتی را به دنبال دارد. به همین خاطر برای جلوگیری از این تناقضات و اتخاذ یک سیاست واحد کمیته حمایت از تولیدات فاوا تشکیل شده است

این کمیته دقیقا قرار است چه کاری انجام دهد؟
قرار است این کمیته در بخش تخصیص ارز و کلا تمامی مواردی که به بحث واردات کالا­های حوزه فناوری اطلاعات مربوط است دخالت داشته باشد. به طور کلی هدف این است که با مدیریت هوشمندانه واردات فاوا، به مرور شرایط برای تولید بومی در جهت رفع نیاز داخلی و صادرات را مهیا کنیم.

اختصاص ارز به صورت پلکانی به واردات که روند صعودی تولید را دربرداشته است و همچنین تخصیص ارز همراه با ضوابط مشخص به محصولات تولید داخل از جمله برنامه‌های ستاد مدیریت واردات فاوا خواهد بود. همچنین سیاست‌گذاری در عرصه تعرفه واردات محصولات فناوری اطلاعات و ارتباطات از دیگر برنامه‌های در دست اقدام این کمیته است.

برای رسیدن به این اهداف تا کنون چه برنامه و طرح­­هایی را مد نظر گرفته­ اید؟
باید بگویم که این کمیته به تازگی تشکیل شده است و در تلاش برای تدوین آیین نامه مدیریت هوشمند واردات در حوزه کالاها و محصولات فناوری اطلاعات و ارتباطات هستیم که در شهریور ماه سال جاری تدوین شد‌. در واقع با ابلاغ این آیین نامه، مدیریت هوشمند واردات به نفع تولیدات داخلی خواهد شد و امیدواریم این کار به روند صعودی تولید در حوزه فاوا کمک کند. اما در خصوص رسیدن این کمیته به اهداف در نظر گرفته شده برای آن برنامه‌های منسجمی را در دست بررسی داریم .

و این برنامه­ های منسجم شامل اجرای چه نوع فعالیت­ هایی از سوی این کمیته خواهد بود؟
اختصاص ارز به صورت پلکانی به واردات که روند صعودی تولید را دربرداشته است و همچنین تخصیص ارز همراه با ضوابط مشخص به محصولات تولید داخل از جمله برنامه‌های ستاد مدیریت واردات فاوا خواهد بود. همچنین سیاست‌گذاری در عرصه تعرفه واردات محصولات فناوری اطلاعات و ارتباطات از دیگر برنامه‌های در دست اقدام این کمیته است. درواقع به طور کل سیاست‌گذاری کلان در عرصه واردات محصولات و کالاهای فناوری اطلاعات و ارتباطات به زودی اجرا می‌شود به نحوی که تعرفه واردات کالا و ممنوعیت ورود برخی کالاها که نمونه تولید داخلی آن در کشور وجود دارد نیز در کمیته مدیریت واردات فاوا، ساماندهی خواهد شد.

چند جلسه در این کمیته برگزار شده است و چه ضمانت اجرایی برای به اجرا درآمدن تصمیمات این کمیته وجود دارد؟
تاکنون دو جلسه در این کمیته برگزار شده است و منتظر تشکیل رسمی کمیته هستیم . چون تصمیمات این کمیته بار حقوقی برای دستگاه­های ذیربط فعال در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد. قطعا باید سیکل اداری برای تشکیل کمیته طی شود. 

همچنین آیین نامه تشکیل کمیته فاوا برای ابلاغ نیز تقدیم وزیر ارتباطات شده است که با تغییراتی که در این وزارتخانه رخ داده است باید کمی منتظر اتخاذ تصمیمات جدیدی در این حوزه باشیم. اما این تضمین را خواهم داد که ستاد حمایت از سرمایه گذاری داخلی در حوزه فاوا در سال جاری ساختاری منسجم ایجاد خواهد کرد تا کمیته مدیریت واردات محصولات فناوری این بخش را سر و سامان دهد.
اعضای کمیته فاوا را چه افرادی تشکیل می ­دهند؟
تمام اعضای موثر در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات مانند نمایندگانی از سازمان تنظیم مقررات،‌سازمان فناوری اطلاعات،‌ شرکت زیرساخت، شرکت پست و... از اعضای اصلی این کمیته خواهند بود.

همان طور که خودتان نیز اشاره کردید هدف اصلی این کمیته تخصیص ارز به واردکنندگان حوزه فاوا و همچنین کمک به تولیدکنندگان این حوزه است. این اهداف دقیقا قرار است چگونه به اجرا گذاشته شود؟
همان طور که می­دانید در تصمیم­ گیری های جدید برای اختصاص ارز به کالاهای مختلف، کالاهای آی­تی در رده ۹ و ۱۰ قرار گرفتند و به عنوان کالاهای لوکس شناخته شدند. 

این تصمیم هم در حالی گرفته شد که هیچ نهادی در وزارت ارتباطات برای جلوگیری از این تصمیم و یا تغییر آن اقدامی انجام نداده است. بنابراین این کمیته با برنامه­ های خود می­تواند نهادی باشد برای ساماندهی به این حوزه و احیای حقوق فعالان این حوزه. همچنین بر خلاف خبرهایی که شنیده می­شود قرار نیست که جلوی واردات این حوزه با تشکیل این کمیته گرفته شود.
 
بلکه قصد داریم با یک مدیریت هوشمند در بخش واردات حرکتی به سمت حمایت از تولیدات داخلی داشته باشیم. همچنین برنامه­ها برای رسیدن به این اهداف با ابلاغ ایین نامه به صورت کامل انتشار پیدا خواهد کرد


کد مطلب: 4374

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/interview/4374/واردات-کالاهای-it-سر-سامان-می-گیرد

افتانا
  https://www.aftana.ir