جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 Nov 2024
جالب است ۰
حمله‌های سایبری به مرور زمان بیشتر و بیشتر می‌شوند و دانستن نکات مهم برای تأمین امنیت سایبری ضروری است.
اختصاصی افتانا: حمله‌های سایبری به مرور زمان بیشتر و بیشتر می‌شوند و دانستن نکات مهم برای تأمین امنیت سایبری ضروری است.

به گزارش افتانا به نقل از مرکز امنیت سایبری نیوزلند، حملات سایبری با گذشت زمان بیشتر و بیشتر رایج می‌شوند، بنابراین مهم است که بدانید برای محافظت از اطلاعات خود به صورت آنلاین چه کاری می‌توانید انجام دهید. در حالی که هیچ راه بدون نفوذی برای جلوگیری از حمله وجود ندارد، کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید انجام دهید تا به کاهش خطر کمک می‌کند.

در اینجا نکات ساده و عملی ما برای کمک به ایمن نگه داشتن اطلاعات شخصی شما به صورت آنلاین آورده شده است.

۱- از داده‌های خود بک‌آپ تهیه کنید
تهیه نسخه پشتیبان از داده‌ها در دستگاه‌هایتان - با کپی کردن آن ها در مکان جداگانه دیگری - یکی از مهم‌ترین کارهایی است که می‌توانید انجام دهید. اگر هدف حمله سایبری قرار می‌گیرید، ممکن است نتوانید به رایانه، تلفن یا هر یک از دستگاه‌های دیگر خود دسترسی داشته باشید یا از آن استفاده کنید، اما اگر از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کرده باشید، صرف نظر از اینکه در نهایت چه اتفاقی برای دستگاه شما می‌افتد، هیچکدام از آن‌ها را از دست نمی‌دهید.

شما می‌توانید روی یک هارد اکسترنال یک بک‌آپ آفلاین یا سرد بگیرید و یا در یک سرویس مبتنی بر ابر مانند دراپ‌باکس ثبت نام کنید و نسخه پشتیبانتان را آنجا آپلود کنید. علاوه بر این، باید به صورت منظم و دوره‌ای از اطلاعات خود نسخه بک‌آپ تهیه کنید.

۲- دستگاه‌ها و اپلیکیشن‌هایتان را به‌روز نگه دارید
هنگامی که به‌روزرسانی دستگاه یا یکی از برنامه‌هایتان به شما هشدار داده می‌شود، آن را نادیده نگیرید - در اسرع وقت آن را نصب کنید. به‌روزرسانی‌ها فقط برای افزودن ویژگی‌های جدید نیستند. آن‌ها همچنین در مورد رفع آسیب‌پذیری‌ها در یک دستگاه یا برنامه‌ای هستند که مهاجمان می‌توانند آن‌ها را پیدا کنند و از آن برای دسترسی به سیستم شما استفاده کنند. اگر دستگاه شما دیگر نمی‌تواند به‌روزرسانی‌ها را دریافت کند، توصیه می‌کنیم برای ارتقا به مدل جدیدتر برنامه‌ریزی کنید.

نرم‌افزار دستگاه‌ها و اپلیکیشن‌های خود را به‌روز نگه دارید و حتی بهتر است که سیستم خود را روی به‌روزرسانی خودکار بگذارید تا مجبور نباشید هر دفعه به آن فکر کنید. در مرحله آخر، اپلیکیشن‌هایی که دیگر از آن‌ها استفاده نمی‌کنید، از روی گوشی یا سیستم خود پاک کنید.

۳- رمزهای عبور منحصربه‌فرد انتخاب کنید
همه ما اکنون حساب‌های آنلاین زیادی داریم که به خاطر سپردن همه رمزهای عبوری که برای آن‌ها نیاز داریم، دشوار شده است. برای جلوگیری با این موضوع، بسیاری از ما از یک رمز عبور برای همه حساب‌های خود استفاده می‌کنیم یا از دو یا سه رمز عبور متفاوت استفاده می‌کنیم که بارها و بارها آن‌ها را تکرار می‌کنیم. مشکل این است که اگر یک مهاجم به یکی از رمزهای عبور حساب شما دسترسی پیدا کند، اغلب به آن‌ها اجازه می دهد به بسیاری از حساب‌های دیگر شما نیز دسترسی داشته باشند.

بنابراین، نیاز است تا برای هر حساب کاربری خود یک پسورد جداگانه انتخاب کنید. سعی کنید از یک نرم‌افزار مدیریت رمز عبور استفاده کنید که رمز عبورتان را ذخیره می‌کند و به این ترتیب، رمز عبور این نرم‌افزار تنها چیزی خواهد بود که باید به خاطر بسپارید.

به استفاده از یک عبارت کوتاه فکر کنید یا چند کلمه تصادفی را با هم ترکیب کنید تا به جای رمز عبور، یک عبارت عبور ایجاد کنید. عبارات عبور معمولا قوی‌تر و راحت‌تر از رمزهای عبور هستند و یا می‌توانید ترکیبی از حروف، اعداد و نمادها را برای پیچیده‌تر کردن عبارت عبور خود اضافه کنید، به عنوان مثال «Wint3r here ۱s warmer than Summ3r».

گذرواژه‌های برخی از حساب‌هایی را که برای مدتی داشته‌اید، مرور کنید، احتمالاً رمزهای عبور ضعیف‌تر هستند یا از آن‌ها استفاده مجدد کرده‌اید.

مقاله مرتبط
هشت نکته اساسی برای انتخاب رمز عبور قوی

۴- احراز هویت دومرحله‌ای را فعال کنید
احراز هویت دو مرحله ای (2FA) روش دیگری است که می‌توانید به محافظت از حساب‌های آنلاین خود در برابر هک شدن کمک کنید. می‌توانید انتخاب کنید که کدی مانند تلفنتان روی دستگاهتان ارسال یا تولید شود که هر بار که وارد سیستم می‌شوید از آن برای احراز هویت خود استفاده کنید. به این ترتیب، حتی اگر شخصی به رمز عبور حساب دسترسی پیدا کند، در صورت عدم دسترسی به تلفن همراه شما برای دریافت کد احراز هویت مرحله دوم، به اطلاعاتتان دسترسی نخواهد داشت.

احراز هویت دومرحله‌ای را برای حساب‌های کاربری مهمتان مانند ایمیل و شبکه‌های اجتماعی فعال کنید. اگر چندین نوع احراز هویت دو مرحله‌ای موجود است، گزینه‌ای را انتخاب کنید که پیامک نیست، زیرا پیامک امنیت کم‌تری دارد. با این وجود، استفاده از پیامک به عنوان عامل دوم، بسیار ایمن‌تر از عدم استفاده از 2FA است.

۵- برای پاسخ به سؤالات بازیابی حساب خود خلاق باشید
هنگامی که یک حساب کاربری جدید به صورت آنلاین راه‌اندازی می‌کنید، اغلب از شما خواسته می‌شود که پاسخی برای «سؤال بازیابی حساب» تنظیم کنید. اگر رمز عبور خود را فراموش کردید و نیاز به درخواست دارید، معمولاً به عنوان راهی برای شناسایی شما استفاده می‌شود.

این سؤالات اغلب بر اساس چیزهایی هستند که خودتان به راحتی به یاد می‌آورید - مانند نام دختر مادرتان، نام اولین حیوان خانگی یا جایی که به مدرسه رفته‌اید. متأسفانه، این‌ها نیز چیزهایی هستند که مهاجمان می‌توانند به راحتی متوجه شوند و می‌توانند بدون اطلاع شما برای دسترسی به حساب‌هایتان استفاده شوند.

زمانی که از شما خواسته می‌شود پاسخ یک سؤال بازیابی حساب را تنظیم کنید، کمی خلاق باشید. به‌عنوان مثال، به‌جای صادق بودن در مورد مدرسه‌ای که در آن تحصیل کرده‌اید، می‌توانید به جای آن بگویید «هاگوارتز». تا زمانی که چیزی است که می‌توانید به خاطر بسپارید، می‌توانید هر پاسخی را که دوست دارید، تنظیم کنید.

۶- از تراکنش های حساس با وای‌فای رایگان اجتناب کنید
هنگامی که از یک هات‌اسپات یا وای‌فای رایگان استفاده می‌کنید، خوب است مراقب کارهای آنلاین خود باشید - برای مثال اگر در یک کافه وارد می‌شوید - زیرا این شبکه‌ها اغلب ناامن هستند. وقتی شبکه‌ای ناامن است، هر کسی می‌تواند به آن دسترسی داشته باشد و داده‌های شما را در اختیار بگیرد.

شما همچنین در معرض خطر «موج‌گردی شانه‌ای» هستید - از بالای شانه خود نگاه می‌کنید تا جزئیات ورود به حساب‌های آنلاین خود را ببینید. بنابراین در حالی که بررسی اخبار یا آب‌وهوا خوب است، سعی کنید استفاده از تراکنش‌های حساس‌تر را به حداقل برسانید.

از خرید آنلاین و بانکداری الکترونیکی با وای‌فای رایگان یا شبکه‌های ناامن اجتناب کنید و اگر نیاز دارید ایمیلتان را با وای‌فای رایگان چک کنید، ابتدا احراز هویت دومرحله‌ای را برای حساب کاربری خود فعال کنید. هر جایی که ممکن است از دستگاه‌های خودتان استفاده کنید.

۷- آنتی‌ویروس نصب کنید و به طور منظم دستگاهتان را اسکن کنید
نرم افزار آنتی‌ویروس می‌تواند به شما در شناسایی و حذف بدافزارها – ویروس‌ها - از سیستم رایانه شما کمک کند. اگر از قبل آنتی‌ویروس نصب نکرده‌اید، روی آن سرمایه گذاری کنید. اگر از مایکروسافت ویندوز ۷ یا جدیدتر استفاده می‌کنید، یک آنتی‌ویروس رایگان به نام Windows Defender در اختیار دارید؛ در غیر این صورت، یک آنتی‌ویروس قانونی را از یک شرکت معتبر و شناخته شده تهیه کنید – شرکت خدمات کامپیوتری محلی شما می‌تواند در مورد اینکه چه چیزی برای شما بهترین کار را انجام می‌دهد به شما مشاوره دهد.

هر گونه نرم‌افزار آنتی‌ویروس رایگان را به صورت آنلاین دانلود نکنید، زیرا بسیاری از آن‌هایی که به صورت رایگان تبلیغ می‌شوند، جعلی هستند. آن‌ها می‌توانند بدافزار یا ابزارهای تبلیغاتی مزاحم را به جای اینکه به شما در شناسایی و حذف آن کمک کنند، روی رایانه شما دانلود کنند.

یک برنامه آنتی‌ویروس روی کامپیوتر خود نصب کنید. اگر خودتان مطمئن نیستید که این کار را انجام دهید، یک شرکت خدمات کامپیوتری می‌تواند آن را برای شما انجام دهد. آن را به طور منظم اجرا کنید، به عنوان مثال هر هفته و هر ویروسی را که شناسایی می‌کند، پاک کنید. دفعه بعد هر ویروسی را که پیدا کردید به شخص فناوری اطلاعات خود بگویید.

۸- در مورد شبکه‌های اجتماعی دقت بیشتری به خرج بدهید
آیا می دانستید اطلاعاتی که در پروفایل فیس‌بوک، فید توییتر یا حساب اینستاگرام خود ارسال می‌کنید، می‌تواند برای سرقت هویت شما یا هک کردن حساب‌های آنلاین شما استفاده شود؟

ما آنقدر به شِیر کردن چیزها در شبکه‌های اجتماعی عادت کرده‌ایم که دیگر واقعاً به آن فکر نمی‌کنیم. همه نام حیوان خانگی شما، جایی که به مدرسه رفتید، کجا کار می‌کنید و حتی زمانی را که در تعطیلات هستید، می‌دانند.

متأسفانه، این پنجره به زندگی شما نه تنها به دوستان و خانواده شما اجازه می‌دهد تا بدانند شما در حال انجام چه کاری هستید، بلکه به مجرمان سایبری نیز اطلاعاتی می‌دهد که می‌توانند از آن‌ها برای دسترسی به داده‌های شما یا سرقت هویت شما استفاده کنند.

کنترل‌های حریم خصوصی در حساب‌های رسانه‌های اجتماعی خود را بررسی کنید. آن‌ها را طوری تنظیم کنید که فقط دوستان و خانواده شما بتوانند جزئیات کامل اطلاعات شما را ببینند. اطلاعات شخصی زیادی را در حساب‌های رسانه‌های اجتماعی خود قرار ندهید.

نکته ما در مورد رمزهای عبور را به خاطر بسپارید. اگر تصاویر سگ خود را در فیس‌بوک به اشتراک می‌گذارید، اطمینان حاصل کنید که از نام سگ خود نیز به عنوان رمز عبور خود استفاده نمی‌کنید.

۹- اطلاعات محدودی از خود در فضای مجازی به اشتراک بگذارید
کلاهبرداری‌ها و ایمیل‌های فیشینگ، همگی سعی می‌کنند شما را فریب دهند تا اطلاعات شخصی یا جزئیات مالی خود را ارائه دهید - اغلب با تظاهر به اینکه شما در حال انجام یک تجارت قانونی هستید، مانند بانک. خوب است که از این موضوع آگاه باشید تا بتوانید بفهمید که چه چیزی یک درخواست واقعی است و چه چیزی نیست. اطلاعات شخصی را به صورت آنلاین ارائه نکنید، مگر اینکه بدانید چه کسی و چرا آن را می‌خواهد.

قبل از ارائه هرگونه اطلاعات شخصی توقف کنید و بررسی کنید. مطمئن شوید که می‌دانید شرکت‌هایی که با آن‌ها سر و کار دارید چگونه با شما تماس می‌گیرند و می‌دانید چه نوع اطلاعاتی از شما می‌خواهند. به عنوان مثال، یک بانک هرگز برای شما ایمیلی با پیوندهای بانکداری آنلاین ارسال نمی‌کند و از شما می‌خواهد که وارد شوید.

اگر مطمئن نیستید که چرا از شما اطلاعات خواسته شده است، مستقیم با شرکت تماس بگیرید تا بررسی کنید که آن‌ها برای چه چیزی از شما اطلاعات می‌خواهند. کسب‌وکارها از نظر قانونی موظفند فقط اطلاعات مورد نیاز خود را درخواست کنند.

اگر درخواست‌های آنلاینی برای جزئیات شخصی یا مالی دریافت کردید که در مورد آن مطمئن نیستید، قبل از ارائه اطلاعات خود، آن را بررسی کنید. به عنوان مثال، اگر شرکت بیمه شما به صورت آنلاین از شما اطلاعاتی می‌خواهد، با آن‌ها تماس بگیرید یا اگر می‌توانید، ابتدا به شعبه محلی خود مراجعه کنید تا درخواست آن‌ها را پرس‌وجو کنید.

۱۰- صورت‌حساب‌های بانکی خود را بررسی کنید
مراقب صورت‌حساب‌های بانکی خود برای فعالیت‌های مشکوک مانند خرید یا انتقال بین حساب‌هایی که انتظارش را ندارید، باشید. در صورت مشاهده هرگونه فعالیت غیرعادی، فوراً با بانک خود تماس بگیرید.

دیدن انتقال وجه توسط شخص دیگری در حساب بانکی شما یا ایجاد هزینه‌های غیرمنتظره از کارت اعتباری شما می‌تواند اولین نکته‌ای باشد که متوجه می‌شوید شخصی به حساب‌ها یا اطلاعات کارت اعتباری شما دسترسی دارد.

مراقب حساب های بانکی و کارت‌های اعتباری خود باشید - همیشه صورت‌های خود را بررسی کنید. به محض مشاهده هرگونه پرداخت یا برداشت مشکوک به بانک زنگ بزنید و پرس‌وجو کنید.

۱۱- اعتبار خود را چک کنید
زیر نظر گرفتن حساب‌های بانکی به شما این امکان را می‌دهد ببینید که آیا شخص دیگری به آن‌ها دسترسی دارد یا خیر. انجام بررسی اعتبار به شما این امکان را می‌دهد که ببینید آیا کسی از اطلاعات شخصی شما برای دریافت وام یا اعتبار برای خریدهای بزرگ مانند خودرو استفاده می‌کند یا خیر.

اغلب، اولین چیزی که در مورد این نوع فعالیت می‌شنوید، زمانی است که از اعتبار چیزی برای شما رد می‌شود یا زمانی که یک جمع‌کننده بدهی در خانه شما ظاهر می‌شود. نگه داشتن برگه‌ها در سوابق اعتباری می‌تواند شما را زودتر از فعالیت‌های غیرمجاز آگاه کند.

سالانه اعتبار بانکی خود را بررسی کنید. اگر مورد مشکوکی دیدید، بلافاصله آن را پیگیری کنید. با بانک یا شرکت مالی تماس بگیرید تا به آن‌ها اطلاع دهید که چه خبر است و از آن‌ها بپرسید که چه کمکی می‌توانند انجام دهند. همچنین می‌توانید از شرکت گزارش اعتباری بخواهید تا اطلاعات اعتباری شما را در زمانی که مرتب می‌کنید، سرکوب کند.

منبع: CertNZ
کد مطلب : 20280
https://aftana.ir/vdcbg5b5.rhbgwpiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی