دومین اجلاس «PMIA» در حوزه هوش مصنوعی در پاریس به ریاست کانادا و فرانسه برگزار شد.
منبع : سایبربان
سایبربان: دومین اجلاس «PMIA» در حوزه هوش مصنوعی در پاریس به ریاست کانادا و فرانسه برگزار شد.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، دومین اجلاس سران «PMIA»، مشارکت جهانی برای هوش مصنوعی یا به زبان انگلیسی «GPAI»، در پاریس در ۱۱ و ۱۲ نوامبر امسال برگزار شد. این کنفرانس نقطه اوج ایدهای است که در گروه ۷ (G7) تحت ریاست کانادا و فرانسه توسعه یافته و در سال ۲۰۲۰ بهوسیله ۱۵ کشور عضو راهاندازی شد.
امروزه ۲۵ عضو PMIA شامل آلمان، استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، جمهوری کره، دانمارک، اسپانیا، ایالات متحده، فرانسه، هند، ایرلند، اسرائیل، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، نیوزلند، هلند، لهستان، جمهوری چک، انگلستان، سنگاپور، اسلوونی، سوئد و اتحادیه اروپا هستند.
به تازگی الیزابت بورن (Elisabeth Borne)، وزیر کار، اشتغال و ادغام فرانسه، به مؤسسه نوآوری «Matrice» رفت تا با برونو اسپورتیس (Bruno Sportisse) از اینریا قراردادی امضا و یک آزمایشگاه اختصاص داده شده به هوش مصنوعی ایجاد کند. بورن گفت که این مرکز منبع و آزمایش موسوم به «LaborIA» بهوسیله Matrice اداره میشود و مأموریت درک بهتر هوش مصنوعی و تأثیرات آن بر کار، اشتغال، مهارتها و گفتوگوی اجتماعی به منظور تغییر رویههای تعهداتی مانند اقدام عمومی را دارد.
براساس گزارش چشمانداز اشتغال ۲۰۱۹ سازمان توسعه و مشارکت اقتصادی (OECD)، مشاغل با مهارت متوسط به طور فزایندهای در معرض تحولات عمیق قرار دارند. در طی ۱۵ تا ۲۰ سال آینده، توسعه اتوماسیون میتواند منجر به ناپدید شدن ۱۴ درصد از مشاغل فعلی شود و ۳۲ درصد دیگر احتمالاً عمیقاً تغییر خواهند کرد.
پشتیبانی از تحولات هوش مصنوعی در محل کار این گزارش بیان میکند: آینده کار در دستان ما است و تا حد زیادی به انتخابهای سیاست عمومی کشورها بستگی دارد. این ماهیت سیاستها و توانایی ما برای استفاده از پتانسیل تغییرات بیسابقه دیجیتالی و فناوری در حین پرداختن به چالشهایی است که باعث موفقیت یا شکست ما میشود.
در همین راستا وزارت کار، اشتغال و ادغام فرانسه و اینریا با یکدیگر متحد شدند تا یک مرکز منبع و آزمایش هوش مصنوعی در محیط حرفهای ایجاد، از این تحولات حمایت و شرکتها و کارکنان را برای آنها آماده کنند.
بورن اظهار داشت : دگرگونیهایی مانند انتقال دیجیتال و زیستمحیطی که جامعه ما تجربه میکند، تأثیری دارد که میتوان آن را به طور ملموس در زندگی روزمره ما مشاهده کرد. دنیای کار نیز از این قاعده مستثنی نیست و در سالهای آینده مثلاً با افزایش هوش مصنوعی این امر افزایش خواهد یافت. این امر عمیقاً شیوه تولید، استخدام و حتی سازماندهی گفتگوهای اجتماعی را تغییر خواهد داد. امروز، ما این برنامه تحقیقاتی بیسابقه را با مشارکت Inria و مؤسسه Matrice برای درک تغییرات و آمادهسازی بهتر شرکتها و کارگران برای آنها راهاندازی میکنیم.
ابتکاری در راستای PMIA کارشناسان معتقدند که هدف این طرح ابتکاری، برطرف کردن شکاف بین تئوری و عمل در هوش مصنوعی با حمایت از تحقیقات پیشرفته و فعالیتهای کاربردی در اولویتهای مرتبط با هوش مصنوعی است. در اجلاس اخیر کارشناسان بینالمللی هوش مصنوعی از جامعه مدنی، دانشگاه، صنعت و دولت، از جمله نمایندگان وزرا از اعضای PMIA گرد هم آمدند. آنها نتایج کار گروهی خود را ارائه و در مورد توسعه مسئولانه هوش مصنوعی بحث کردند.
یکی از گروههای کاری به موضوع «آینده کار» اختصاص دارد. این مرکز به مرکز تخصصی PMIA پاریس به میزبانی INRIA، وابسته است و تجزیه و تحلیلهایی را در مورد چگونگی تأثیر هوش مصنوعی بر کارگران و محیط آنها انجام میدهد. به گفته محققان، ایجاد LaborIA به توصیههای گروه اختصاص داده شده به آینده کار پاسخ میدهد و بخشی از راهبرد ملی هوش مصنوعی است.
برنامه LaborIA برنامه LaborIA ابتدا باید رابطه شرکتها و عوامل عمومی را با هوش مصنوعی در نظر بگیرد؛ سپس در گام دوم، آزمایشهای عینی را در محل کار، در رابطه با موضوعات مختلف از جمله شرایط کاری، استخدام، توسعه مهارتها، گفتگوی اجتماعی فناورانه و غیره به کار گیرد؛ همچنین هدف آن ایجاد مکانی برای بحث و تبادل نظر بین تمامی عوامل جامعه مدنی، شرکای اجتماعی و تصمیمگیرندگان عمومی است. LaborIA که ۵ سال طول میکشد از سوی وزارت کار، اشتغال و ادغام فرانسه تأمین بودجه شود، از سوی Matrice، مرکز آموزش و بازآموزی برای حرفههای دیجیتال و کارآفرینی اداره میشود. زمینههای کاری برنامه :
ساخت یک فشارسنج در حوزه هوش مصنوعی در محل کار براساس نظرسنجی انجام شده در بین شرکتها بین نوامبر ۲۰۲۱ و آوریل ۲۰۲۲، به منظور بررسی استقرار این فناوریهای جدید در دنیای کار و تأثیر آنها بر مشاغل و کارگران.
رسمیسازی با شرکتهای پروژههای ملموس که هوش مصنوعی را به موازات نظرسنجی بسیج میکنند.
این آزمایشها در سپتامبر ۲۰۲۲ آغاز میشود. ۶ ماه به طول میانجامد و امکان ارائه توصیههایی را فراهم میکنند که میتواند به شرکتهای دیگر تعمیم یابد.
چالشهای هوش مصنوعی در مشاغل و مهارتها کارشناسان براین باورند که توسعه هوش مصنوعی منجر به اتوماسیون تعداد زیادی از وظایف میشود و بنابراین مشاغل و شرکتها را تغییر خواهد داد. درنتیجه، این انتقال بزرگ فناوری میتواند بر اکثریت کارگران و به ویژه آسیبپذیرترین جمعیتها که مربوط به حرفههایی هستند که وظایفشان خودکار میشود، تأثیر بگذارد. یک شکاف دیجیتالی در دسترسی به فناوریهای جدید وجود دارد که براساس سن، جنسیت و وضعیت اجتماعی-اقتصادی نابرابری ایجاد میکند.
در هر صورت، هوش مصنوعی باید به توزیع جدیدی از کار بین انسان و ماشین، ایجاد مشاغل جدید و مبتنی بر مهارتهای جدید منجر شود. به گفته سدریک ویلانی (Cédric Villani)، هوش مصنوعی مکمل انسان و ماشین است که در قلب اولویتها قرار دارد. از توسعه آن حول ۲ هدف محقق میشود : سالم بودن (به ویژه با توجه به مسائل اخلاقی) و اجازه دادن به انسانها برای توسعه مهارتهای خود.
با انعکاس ۴ معیاری که ماهیت خودکار یک کار را تعریف میکنند، میتوان مهارتهایی را که باید به منظور حرکت به سمت مکمل انسان و ماشین ایجاد شود، تعریف کرد :
تواناییهای شناختی متقابل برنامهای (درک زبان، اعداد، توانایی حل مسئله و غیره)؛
تواناییهای خلاق؛
مهارتهای اجتماعی و موقعیتی (کار تیمی، خودمختاری، و غیره)؛
ظرفیتهای دقیق مربوط به درک و دستکاری (مانند مهارت دستی برای مثال).
به گفته کارشناسان، تحولات و پیامدهای هوش مصنوعی را باید پیشبینی کرد.