يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ , 10 Nov 2024
جالب است ۰
پس از فیلتر شدن سراسری اینستاگرام و واتس‌اپ در کشور، اپلیکیشن‌های آن‌ها نیز از فروشگاه‌های اپلیکیشن ایرانی حذف شدند که این اقدام می‌تواند به تمام شدن عمر این دو اپلیکیشن در ایران مهر تأیید بزند.
منبع : دیجیاتو
پس از فیلتر شدن سراسری اینستاگرام و واتس‌اپ در کشور، اپلیکیشن‌های آن‌ها نیز از فروشگاه‌های اپلیکیشن ایرانی حذف شدند که این اقدام می‌تواند به تمام شدن عمر این دو اپلیکیشن در ایران مهر تأیید بزند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، پس از فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ در ایران، این دو پلتفرم محبوب از فروشگاه اندرویدی مایکت و کافه بازار حذف شدند. چنین اقدامی شائبه فیلتر دائمی اینستاگرام و واتس‌اپ در ایران را تقویت می‌کند.

شنیده‌ها حاکی از این است که چنین اقدامی در راستای درخواست مقامات بالادستی صورت گرفته است.

در صورت مراجعه به کافه بازار، جستجوی اینستاگرام و واتس‌اپ نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت. در صفحه دانلود این دو اپ نیز نوشته شده است: «متاسفانه در حال حاضر امکان ارائه‌ این اپلیکیشن را نداریم. از اینکه محدودیت‌های ما را درک می‌کنید ممنونیم.»

مایکت نیز در صفحه دانلود این دو اپ ضمن حذف لینک دانلود به محدودیت‌های ایجاد شده اشاره کرده و نوشت: «متأسفانه این اپلیکیشن از حالت انتشار خارج شده است. از اینکه محدودیت‌های ما را درک می‌کنید، سپاس‌گزاریم.»

شبکه اجتماعی اینستاگرام و پیام‌رسان واتس‌اپ از عصر روز چهارشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در ایران فیلتر شدند و بدون ابزار تغییر آی پی نمی‌توان به آن‌ها دسترسی داشت. حال به نظر می‌رسد بنا به دستور مقامات بالادستی، بازار و مایکت ملزم به حذف این دو اپلیکیشن از روی استور خود شده است.

«وحید رحیمیان» مدیرعامل مایکت، فروردین ۱۴۰۰ و پس از حذف اجباری بازی پابجی از روی این استور اندرویدی در گفتگو با دیجیاتو، عواقب چنین تصمیم‌هایی را بردن بار ترافیک اینترنت به خارج از مرزهای ایران و همچنین بی‌اعتماد کردن کاربران نسبت به پلتفرم‌های ایرانی عنوان کرده بود.

از سوی دیگر چنین اقدامی می‌تواند به شائبه فیلتر دائمی این دو اپلیکیشن در ایران دامن بزند. این در حالی است که مرداد ماه امسال، دبیر شورای عالی فضای مجازی از فعالیت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صنفی مجازی در اینستاگرام خبر داده بود. همچنین مرکز پژوهشی بتا، اواخر سال گذشته با انتشار گزارشی اعلام کرده بود که ۹ میلیون نفر یا به عبارتی دیگر یک میلیون و ۷۰۰ هزار کسب‌وکار از طریق این پلتفرم کسب درآمد می‌کنند.

فیلتر موقت و حالا شاید دائمی این پلتفرم می‌تواند زندگی میلیون‌ها ایرانی و صدها هزار کسب‌وکار را تحت تاثیر خود قرار دهد. مخصوصا در حالی که شاهد تورمی بالای ۴۰ درصد هستیم. وزیر ارتباطات نیز بارها با رد فیلتر اینستاگرام، از اینترنت طبقاتی و رفع فیلتر برخی پلتفرم‌های خاص برای گروهی از مردم خبر داده بود.

لازم به ذکر است وزیر کشور به‌تازگی با حضور در گفتگوی ویژه خبری اظهار داشت محدودیت‌های اخیر در اینترنت تا پایان ناآرامی‌ها ادامه خواهد داشت.
کد مطلب : 19590
https://aftana.ir/vdcdzk0f.yt0nn6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی