رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور به تحلیل ابعاد اختلال سایبری در شهرداری تهران پرداخت و گفت: چون شهرداری تهران دارای یک پشتیبان کامل از اطلاعات بود، بنابراین با اطمینان میتوان گفت که هیچ اطلاعاتی از شهروندان از دست نرفته است.
منبع : پایداری ملی
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور به تحلیل ابعاد اختلال سایبری در شهرداری تهران پرداخت و گفت: چون شهرداری تهران دارای یک پشتیبان کامل از اطلاعات بود، بنابراین با اطمینان میتوان گفت که هیچ اطلاعاتی از شهروندان از دست نرفته است.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، سردار دکتر غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در مورد جزئیات حمله سایبری به شهرداری تهران توضیح داد: چون شهرداریها در تمام دنیا، موظف به خدمترسانی آسان به شهروندان هستند قاعدتا از سیستمهای پیچیده امنیتی استفاده نمیکنند و بسیاری از اطلاعات در اختیار آنها، فاقد طبقهبندی اطلاعاتی است. در مورد این موضوع نیز، در همان شب و ساعات ابتدایی حمله، به منظور شناسایی نوع و عامل ویروسی حمله سایبری، برخی از سامانههای ارائه خدمات را موقتا متوقف کردیم و پس از ۴ الی ۵ ساعت، ویروس مهاجم شناسایی و عملیات پاکسازی از سیستمها آغاز شد. در این میان برخی از دوربینهای ترافیک شهری که در اثر ویروس دچار مشکل شده بود با شناسایی ویروس و پاکسازی سیستمها به سرعت به خدمت بازگشت.
وی ادامه داد: به جهت همزمانی این حادثه با مراسم ارتحال حضرت امام(ره)، این احتمال را مطرح کردیم که شاید، بخشی از سیستم، به درستی پایش نشده باشد. از همین رو برخی از سیستم را که به صورت آفلاین قادر به خدمترسانی بود، از حالت برخط خارج کردیم تا به طور کامل بررسی کنیم. در این زمینه کارشناسان سازمان پدافند غیرعامل کشور در کنار کارشناسان مرکز افتای ریاست جمهوری و سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران، با تلاشی مثال زدنی و شایسته تقدیر، به صورت ۲۴ ساعته و بدون توقف، سیستم را برای خدمات رسانی آماده کردند. وقتی پس از پاکسازی اطمینان حاصل شد که اتفاقی نیفتاده است خدمات به تدریج به چرخه بازگشت.
سردار جلالی گفت: چون شهرداری تهران دارای یک پشتیبان کامل از اطلاعات بود، در نخستین گام، این اطلاعات برای اطمینان از عدم آلودگی به ویروس، پایش و پاکسازی و سپس بر روی سرورهای جدید بارگذاری شد، بنابراین با اطمینان میتوان گفت که هیچ اطلاعاتی از شهروندان از دست نرفته است.
به گفته رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در سالهای ۹۵ و ۹۷، این سازمان دو مانور روی شبکههای شهرداری تهران انجام داده که اشکالات و ضعفهای آن را احصا و به صورت مکتوب در اختیار شهردار وقت تهران قرار داده و پیگیر رفع مشکل بوده است.
وی ادامه داد: اکنون نیز با توجه به وقوع این حمله هنوز فرصت نشده تا بررسی کنیم که تا چه میزان اشکالات قبلی برطرف شده بود. به نظر میرسد بخش عمدهای از این مشکلات همچون گذشته به قوت خود باقی و برطرف نشده است. البته هماهنگی با شهرداری تهران انجام شده که بتوانیم به طور موقت یک امن سازی اضطراری به منظور ارائه خدمات دقیق تر انجام دهیم. البته به نظر می رسد یکی دیگر از مشکلات، تراکم سامانههاست زیرا نیازی نیست همه سامانه ها در یک مرکز متمرکز شود.
سردار جلالی متذکر شد: تضمین تداوم کارکرد ضروری هر دستگاه، جزو اولویتهای اساسی و خط قرمز سازمان پدافند غیرعامل کشور است. از همین رو با توجه به رخدادهای یکسال گذشته، دستورالعمل جامعی تهیه کردیم مبنی بر اینکه تمامی زیرساختهایی که به مردم خدمت میدهند، باید برنامه تداوم کارکرد خود را ارائه و به تصویب برسانند و آن را کامل اجرا کنند. بدین معنا که در صورت تهدیداتی مانند حملات سایبری، کارکرد سیستم نباید مختل شود. این موضوع محدود به بخش خاصی نشده و همه سازمانها و ارگانها را شامل میشود.