هفتمین دوره کتاب سال امنیت فناورى اطلاعات با ارائه تحلیلهای کارشناسانه درباره راهکارهای بومی امنیت سایبری و تازهترین چالشهای دنیای امنیت اطلاعات منتشر شد.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، هفتمین دوره کتاب مرجع امنیت (۱۳۹۵-۲۰۱۶) با مطالب متنوع و فنی در زمینه فناوری اطلاعات منتشر شد. این کتاب که بازتاب فعالیتهای شرکتهای ایرانی حوزه امنیت اطلاعات است در هفتمین دوره خود ضمن ارائه گزارش از وضعیت امنیت فناوری اطلاعات در ایران و جهان، گفتوگوهایی با دستاندرکاران وفعالان آیتی کشور در بخش خصوصی نیز دارد.
علاقهمندان میتوانند در این کتاب که طی نخستین همایش پدافند غیرعامل (آبان ۱۳۹۵) با رویکرد فرهنگی، بهعنوان تنها مرجع مکتوب این حوزه مورد تقدیر قرارگرفت، گفتوگو با ۷ فعال بخش امنیت اطلاعات در کشور را مطالعه کرده و با فعالیتهای این افراد و نقطهنظرات حاصل از تجربه چندساله آنها در حوزه فناوری اطلاعات و دغدغهها و چشماندازهایشان آشنا شوند.
این شماره همچنین شامل «یک سال با افتای ایرانی» و «گزارش امنیت فناوری اطلاعات ۲۰۱۶» از نگاه تراست ویو بوده و «گزارش رویکردهای امنیتی سال ۲۰۱۶» را با محوریت اروپا، خاورمیانه و آفریقا ارائه کردهاست.
در میزگرد بررسی چالش های راهکارهای بومی امنیت سایبری که طی آن دکتر علیرضا صالحی، سردبیر کتاب سال امنیت، میزبان مهندس مسعود رجایی، مدیرعامل شرکت پیامپرداز، مهندس سید مرتضی مهدوی، رئیس هیئتمدیره سندیکای افتا، مهندس محمد محمدجواهری، مدیرعامل شرکت پندار کوشک ایمن و مهندس رضا شمس، رئیس هیئت مدیره شرکت پارس فناوران خوارزم بود بر این امر صحه گذاشتهشد که «صنعت افتا نیازمند نهادسازی و تعامل با دولت است» این کتاب در بخش راهکارها «چالشهای آگاهیرسانی امنیتی سازمانی» را بررسی کردهاست و در یک اینفوگرافی «واقعیت نقض دادهها در سال ۲۰۱۶» را ترسیم کردهاست. «واکنش موثر در برابر باجافزارها» نیز به درک رفتار باجافزارها و نحوه مبارزه موفق با این پدیده و دغدغه مهم اینروزهای دنیای امنیت سایبری پرداختهاست. «ده گام برای مدیریت موثر آسیبپذیریها» نیز مطلبی است که در این بخش پیش روی خوانندگان نهاده شدهاست.
در بخش کلیات کتاب نیز اسناد بالادستی کشور در حوزه امنیت اطلاعات از قبیل سیاستهای کلی نظام در بخش پدافند غیرعامل، تصویبنامه حمایت از تولیدکنندگان محصولات بومی در حوزه پدافند غیرعامل، سند پدافند سایبری کشور مصوب اردیبهشت ۱۳۹۴، سند راهبردی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور مصوب اسفندماه ۱۳۸۷، سند راهبردی نظام جامع فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، آییننامه جمعآوری و استنادپذیری ادله الکترونیکی درج شدهاست.
کتاب مرجع امنیت در هفتمین سال انتشار خود بهطور ویژه به تحلیل وضعیت راهکارهای بومی امنیت سایبری و معرفی شرکتهای فعال در این زمینه پرداختهاست. این کتاب همچنین دایرکتوری شرکتهای آیتی را در گروههای فعال در حوزه افتا، راهکارهای بومی، امنیت پیرامونی، آموزش و مراکز آپا در خود جای دادهاست.
دوره هفتم کتاب مرجع امنیت توسط هلدینگ رسانهای دیدهبان در ۱۷۶ صفحه تمام رنگی و بهای ۳۵هزار تومان منتشرشده و علاقهمندان میتوانند برای تهیه آن با شماره تلفن ۸۸۷۴۹۴۱۰ تماس گرفته و یا جهت خرید آنلاین به وبسایت www.mrcenter.ir مراجعه کنند. برای آشنایی بیشتر با این کتاب نیز میتوانید به www.yearbook.ir/infosec مراجعه کنید.