حمید شهریاری، سید جواد مظلومی، رسول جلیلی، محمد سرافراز و ...
اعضای حقیقی شوراي عالي فضاي مجازی را بشناسیم
نشريه عصر ارتباط , 29 فروردين 1391 ساعت 17:11
حمید شهریاری، سید جواد مظلومی، رسول جلیلی، محمد سرافراز و ...
حمید شهریاری:
اگر درخشش رسانهای نام شیخ حمید شهریاری را همزمان با ورودش به شورای عالی اطلاع رسانی در نظر بگیریم ورود او به این شورا همزمان شد با خداحافظی دولت اصلاحات و تشکیل دولت مهروزی. حجت الاسلام دکتر حمید شهریاری که تا پیش از ورودش به شورای عالی اطلاع رسانی تجربه مدیریت در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی را در کارنامه خود داشت، ارتباطش با شورای عالی انقلاب فرهنگی واعضاء بیت رهبری صندلی دبیر شورایی را برای او به ارمغان آورد که عملا در دولت اصلاحات بدلیل همراهی رئیس جمهور با دبیرش موتور محرک فناوری اطلاعات در ایران بود .
شهریاری که تحصیلات حوزوی دارد و دکترای فلسفه تطبیقی را از دانشگاه قم دریافت کرده اگرچه اقبال حاکمیتی با او همراه بود تا بر صندلی دبیری شورای عالی اطلاع رسانی بنشیند اما نگاه متفاوت محمود احمدی نژاد به شوراها و تصمیمگیری شورایی شرایط را برای او به گونهایی رقم زد که ناگزیر بود همواره در دونقطه یکی تداوم بقاي شورای عالی اطلاع رسانی و دیگری حل اختلاف با دیگر شوراها در نوسان باشد.
این نوسان تا جایی تنها راه بقای شورا را در کوران ادغامسازیهای شورایی دولت نهم که در نهایت با مخالفت صریح مجلس مواجه شد در حمایت رهبری دید.
شهریاری که تجربه حضورش در شورای عالی اطلاع رسانی به او آموخته بود چالش فناوری اطلاعات در ایران نبود یک متولی و وجود چندین متولی است تلاش کرد تا تولیگری این حوزه را به بالاترین و عالیترین سطح حاکمیت متصل سازد. شهریاری ۵۹ ساله در حال حاضر رئیس مرکز فناوری اطلاعات قوه قضائیه است و شناخته شدهترین چهره حقیقی شورای عالی فضای مجازی.
سید جواد مظلومی:
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در سال ۱۳۶۸ توسط مقام معظم رهبری تشکیل شده است. این مرکز در واقع همان جایی است که تاکنون توانسته بستر ساز ظهور مدیرانی باشد که پس از فعالیتهایی که در دهههای هفتاد و هشتاد در این مرکز داشتهاند از اواخر دهه هشتاد شمسی و اوایل دهه نود آنها به مدیرانی تبدیل شوند که علاوه بر حضور در فعالیتهای اجرایی حالا به حلقه مدیران تصمیمساز و تصمیمگیر وارد شدهاند.
سید جواد مظلومی که همزمان با شهریاری تجربه حضور در مرکز تحقیقات كامپيوتري علوم اسلامی را داشته و به عنوان مشاور او فعالیت کرده است به همراه شهریاری به شورای عالی اطلاع رسانی میآید به عنوان نماینده حوزه علمیه قم در شورای عالی اطلاع رسانی و دبیر کارگروه “دین و معنویت فعالیت میکند.
میان شهریاری و مظلومی نه تنها در سوابق اجرایی بلکه در رشته تحصیلی نیز شباهتها و همانندیهای زیادی وجود دارد چنانکه سید جواد مظلومی که تحصیلات حوزوی دارد دکتری خود را در رشته فلسفه تطبیقی از دانشگاه قم دریافت کرده است.
او در حال حاضر معاون امور فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری است .
رسول جلیلی:
شورای عالی فناوری اطلاعات اگرچه اواخر دولت اصلاحات موجودیت قانونی یافت و اوایل دولت مهروز محمود احمدی نژاد با دبیری عبدالمجید ریاضی تلاش کرد بسیار پر طمطراق ظاهر شود اما واقعیت این است که این شورایی بود که حتی اعضایش نسبت به عملکرد دبیر و فعالیت های آن منتقد بودند.
دکتر رسول جلیلی استاد دانشگاه شریف در مقطع دکترا از جمله افرادی است که در مدت عضویتش در شورای عالی فناوری اطلاعات از جمله منتقدان آن بود. مدیر شرکت امن افزار گستر شریف که در حال حاضر عضو حقیقی شورای عالی فضاي مجازی نیز به شمار میرود مدیریت مرکز امنیت شبکه دانشگاه صنعتی شریف، همکاری با مرکز صنایع نوین و توسعة فناوری SMS ایرانی، در کارنامة فعالیتهای جلیلی به چشم میخورد. تاکنون بیشترین فعالیتش در بخش امنیت در فضای فناوری اطلاعات بوده است.
جلیلی معتقد است :« امنیت فتا(فضای توليد و تبادل اطلاعات) باید به نسبت خود فتا ارزیابی شود. اگر در کشوری به فتا و کاربری فناوری اطلاعات و ارتباطات بهای زیادی داده شده است یا میشود، بالطبع، زندگی روزانة مردم در گرو عملکرد صحیح و ایمن عناصر این فضا است و هر گونه اختلالی در این امر، باعث خسارت میشود. این خسارت قابل ارزیابی کمی است و بر این اساس، تخصیص اعتبار برای امنیت فتا یا بازخواست مسؤولان این بخش، توجیهپذیر است.»
محمد سرافراز:
محمد سرافراز اگرچه فعالیت رسانهای خودش را با رسانه های مکتوب آغاز کرد اما پس از تجربه روزنامه نگاری در روزنامه رسالت به سازمان صداو سیمای جمهوری اسلامی مهاجرت میکند و بیش از یک دهه از فعالیتش در صداو سیما میگذرد از جمله مدیرانی است که در دوران ریاست علی لاریجانی وارد سازمان میشود و در بخش برون مرزی فعالیت خودش را آغاز میکند او در حال حاضر معاون برون مرزی صداو سیما و رئیس شبکه پرس تی وی است و ریاست شبکه هیسپان را نیز بر عهده دارد.
مدیر پنجاه و یکساله صدا وسیما در حالی عضو شورای عالی فضاي مجازی شده است که حدود پانزده سالی است تجربه مدیریت در رسانه ملی را دارد او در حال حاضر در حال به پایان رساندن مقطع دکتری خود در یکی از دانشگاه های لبنان است.
علیرضا شاه میرزایی:
اگر میانگین سنی اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی را پنجاه سالگی برآورد کنیم قطعا علیرضا شاه میرزایی جوان ترین عضوی است كه البته ضمن تجربه مدیریتی متفاوت در بخشهای غیر دولتی و شبه خصوصی توانسته جایی در میان اعضای حقیقی شورا داشته باشد شاه میرزایی متولد سال ۱۳۵۴ است او که هنوز از دهه سوم زندگیاش عبور نکرده ا ست دانش آموخته دانشگاه شریف در رشته کارشناسی نرمافزار و کارشناسی ارشد فلسفه علم در همین دانشگاه است و در حال دفاع در مقطع دکتری مدیریت تکنولوژی دانشگاه علامه طباطبایی است .
شاه میرزایی در حال حاضر رئیس پژو هشکده فناوری اطلاعات موسسه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات است همان جایی که ریاستش برعهده مهدی اخوان بهابادی قائممقام وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات است.
مدیر عاملی شرکت شمص تامین و ریاست شبکه تحلیلگران تکنولوژی از جمله سوابق مدیریتی اوست شرکت شمص تامین ازجمله شرکتهایی است که در زمینه فناوری اطلاعات در زیرمجموعه هلدینگ شستا متعلق به سازمان تامین اجتماعی قرار دارد.
مسعود ابوطالبی:
مسعود ابوطالبی از دیگر مدیران رسانه ملی است که در حال حاضر برای یک دوره سه ساله عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی به شمار میرود او اگرچه در حال حاضر رياست گروه مشاوران سازمان صداو سیما را بر عهده دارد اما برای مدتهای طولانی معاون تحقیقات و برنامهریزی سازمان صدا و سیما بود این در حالی است که سابقه آشناییاش با حمید شهریاری دبیر شورای عالی اطلاع رسانی به زمانی بر میگردد که به عنوان عضو کمیسیون راهبردی و کمیسیون تخصصی اطلاعرسانی و تولید اطلاعات به ا ین شورا رفت و آمد داشته است .
کامیار ثقفی:
رئیس دانشگاه شاهد که اکنون عضو حقیقی شورای عالی فضاي مجازی است با پاگرفتن طرح تکفا (توسعه کاربری فناوری اطلاعات) به عنوان معاون آمار و انفورماتیک سازمان ثبت احوال کشور مدیر پروژه ارائه خدمات الکترونیکی هویت ملی بوده است. او لیسانس خود را از دانشگاه علم و صنعت در رشته برق و مخابرات دریافت کرده است و تحصیلاتش را در رشته دکترای تخصصی مهندسی برق ـ الکترونیک از دانشگاه تربیت مدرس به پایان رسانده است.
او معتقد است : « نگاه غالب در تشکیل شورای عالی فضای مجازی با توجه به سوابقی که در این موضوع وجود دارد، تأکید بر وجود فرصتی است که استفاده از آن باید در جهت پیشرفت کشور باشد.»
کد مطلب: 901