چهار شرکت بزرگ فناوری آمریکا برای حفظ اعتبار و آبروی خود، درخواستشان برای شفافیت بیشتر و افشای اطلاعات درخواستهای جاسوسی دولت آمریکا را تکرار کردهاند.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، شرکتهای فیس بوک، گوگل، یاهو و مایکروسافت درخواست جدیدی را تقدیم دادگاه ویژه رسیدگی به فعالیتهای اطلاعاتی خارجی آمریکا کردهاند تا بتوانند اطلاعات بیشتری را در مورد درخواستهای نهادهای اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا برای دریافت اطلاعات خصوصی کاربران و نقض حریم شخصی آنها افشا کنند.
سه ماه پیش ادوارد اسنودن با انتشار اسنادی تکان دهنده ثابت کرد که این شرکتها دسترسی مستقیم و بی واسطه آژانس امنیت ملی آمریکا به سرورهای خود را ممکن کرده و از این طریق مشاهده دادههای خصوصی صدها میلیون کاربر برای جاسوسان آمریکایی تسهیل شده است.
به دنبال این افشاگریها، اعتبار و حسن شهرت فیس بوک، گوگل، یاهو و مایکروسافت و دیگر شرکتهای همکار با این طرح به خطر افتاد و حال آنها قصد دارند با دریافت مجوزهای قانونی جزییات این همکاریها را افشا کنند. اقدامات قبلی این شرکتها برای افشاگری در مورد این برنامه موسوم به پریسم به نتیجه دلخواهشان منجر نشده بود.
این شرکتها تا به حال تنها توانسته اند تعداد کلی درخواست ها و موضوعات کلی آنها را افشا نمایند، اما اجازه افشاگری در مورد جزییات را نیافتهاند. قرار است مدیران یاهو و گوگل برای بحث و تبادل نظر در این مورد روز دوشنبه هفته آینده نشستی را با اوباما رییس جمهور آمریکا برگزار کنند.