يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ , 24 Nov 2024
جالب است ۰
این روزها از لحاظ اعتبار امنیتی روزهای خوبی برای آمریکا نیست. در پی رسوایی‌های پیاپی ناشی از اسناد منتشر شده توسط ادوارد اسنودن، بسیاری از دولت‌ها و مردم جهان از اقدامات آمریکا به خشم آمده‌اند.
این روزها از لحاظ اعتبار امنیتی روزهای خوبی برای آمریکا نیست. در پی رسوایی‌های پیاپی ناشی از اسناد منتشر شده توسط ادوارد اسنودن، بسیاری از دولت‌ها و مردم جهان از اقدامات آمریکا به خشم آمده‌اند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، در آخرین مورد از این رسوایی‌ها اسنادی مبنی بر جاسوسی ایالات متحده از دفاتر اتحادیه‌ی اروپا منتشر شد. انتشار این خبر مقامات اتحادیه اروپایی را به شدت خشمگین ساخته و آن‌ها خواستار پاسخگویی سریع واشنگتن شده‌اند.

این گزارش که در هفته‌نامه‌ی آلمانی اشپیگل منتشر شده احتمالاً روابط میان آمریکا و اروپا را، تنها پس از مدت کوتاهی از آغاز مذاکرات رسمی برای ایجاد بزرگترین منطقه‌ی آزاد تجاری میان دو طرف، تیره‌تر خواهد ساخت.

اشپیگل اعلام کرده است که گزارش آن، که حاوی جزئیات جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA) از هیئت‌های دیپلماتیک اتحادیه‌ی اروپایی است، مبتنی بر اسناد محرمانه‌ای است که برخی از آن‌ها را از اسنودن به دست آورده است.

کمیسیون اروپایی در بیانیه‌ای اعلام کرده است: «ما بلافاصله با مقامات آمریکایی در واشنگتن دی‌سی و بروکسل تماس گرفته با آن‌ها در مورد گزارش‌ها مطبوعاتی صحبت کرده‌ایم. آن‌ها به ما گفتند که در حال بررسی صحت اطلاعات منتشر شده‌ی دیروز هستند و به ما پاسخ خواهند داد.»

به گفته‌ی اشپیگل یکی از این اسناد که تاریخ آن سپتامبر ۲۰۱۰ بوده و دارای طبقه‌بندی «کاملا محرمانه» است، جزئیات چگونگی جاسوسی NSA از دفتر اتحادیه‌ی اروپایی در واشنگتن را شرح می‌دهد.

در این ساختمان میکروفن‌هایی نصب شده و به شبکه‌ی رایانه‌ای آن نفوذ شده بوده و به NSA امکان دسترسی به رایانامه‌ها و اسناد داخلی را می‌داده است.

به گفته‌ی اشپیگل هیئت اعزامیِ اتحادیه‌ی اروپایی در سازمان ملل نیز تحت نظارت مشابهی قرار داشته است و همچنین دفتر اتحادیه‌ی اروپایی در بروکسل نیز از اهداف این جاسوسی بوده.

به گفته‌ی این هفته‌نامه در این اسناد افشا شده از اروپایی‌ها با عنوان «هدف» یاد شده است. این ادبیات و اقدامات جاسوسی، یادآور دوران جنگ سرد است.

معاون مشاور امنیت ملی آمریکا، بن رودز هنگامی که روز شنبه در جلسه در ژوهانسبورگ در مورد این اسناد مورد سؤال قرار گرفت به طور مستقیم در مورد این اتهامات اظهار نظری نکرد، اما گفت که «شایان ذکر است» آمریکا به سرویس‌های امنیتی اتحادیه‌ی اروپایی «بسیار نزدیک است».

این گزارش اشپیگل آخرین مورد از یک سلسله اتهاماتی است که با اسناد افشا شده توسط اسنودن متوجه آمریکا می‌شود. ادوراد اسنودن، یک پیمانکار سابق سازمان امنیت ملی آمریکا است که اکنون در منطقه‌ی ترانزیت فرودگاهی در مسکو گرفتار شده است، زیرا آمریکا حکم دستگیری وی را صادر کرده و گذرنامه‌ی وی را باطل کرده است.

آلمان، از اعضای مهم اتحادیه‌ی اروپایی، گفته است که آمریکا باید به سرعت اعلام کند که آیا این اسناد صحیح هستند یا خیر.

وزیر دادگستری آلمان، سابين لوسسر در بیانیه‌ای اعلام کرده است «ما تصور هم نمی‌کردیم که دوستان ما در ایالات متحده، اروپاییان را به عنوان دشمن ببینند. اگر این گزارش‌ها صحیح باشند، این ماجرا مانند اقدامات انجام‌شده میان دشمنان جنگ سرد است.»

مارتین شولز، رئیس پارلمان اروپایی گفته است که در مورد این ادعاها «عمیقاً نگران و شوکه شده است.»

وی در بیانیه‌ای گفته است: «اگر صحت این اتهامات ثابت شود، مسأله بسیار جدی خواهد بود و اثر وخیمی بر روابط میان ایالات متحده و اتحادیه‌ی اروپایی خواهد داشت.» وی همچنین خواستار شفاف‌سازی کامل و سریع از طرف مقامات آمریکایی شد.

مقامات آمریکایی این ماه حکم دستگیری اسنودن را صادر کردند. این حکم دستگیری پس از افشای جزئیات برنامه‌ی PRISM سازمان امنیت ملی آمریکا که در آن اطلاعات اینترنت و تلفن کاربران تمام جهان جمع‌آوری و پردازش می‌شوند صادر شد.

مقامات آمریکایی می‌گویند اطلاعات جمع‌آوری شده در مبارزه‌ی جهانی با تروریسم حیاتی هستند، اما مقیاس عظیم اجرای این برنامه نگرانی‌های عمیقی را در جامعه‌ی جهانی ایجاد کرده است.

به گفته‌ی وزیر خارجه‌ی لوکزامبورگ جاسوسی آمریکا «از کنترل خارج شده است. بهتر است آمریکا به جای متحدانش، سرویس‌های اطلاعاتی خود را مورد نظارت قرار دهد.»

در سال۲۰۰۳ نیز در طی رخدادی مشابه، اتحادیه‌ی اروپا اعلام کرده بود که در دفتر مقامات کشورهای متعددی در ساختمان اتحادیه‌ی اروپایی، از جمله انگلستان، فرانسه و آلمان تجهیزات شنود تلفنی کشف کرده است.

در ابتدای ماه جاری میلادی پیش آخرین اتهامات، ویوانه ردینگ، از اعضای عالی‌رتبه‌ی اتحادیه‌ی اروپایی طی نامه‌ای به دادستان کل ایالات متحده، اریک هولدر، از وی در مورد برنامه‌ی جاسوسی اینترنتی پاسخ خواسته بود و گفته بود: «اساسا این مسئله، مسئله‌ی اعتماد است.»

اسنودن پس از آنکه هفته‌ی گذشته با پروازی از هنگ‌کنگ به مسکو رفت، در فرودگاه این شهر در برزخ سیاسی گیر افتاده است؛ زیرا بدون گذرنامه‌ی معتبر اجازه‌ی پرواز نداشته و بدون ویزای روسیه نمی‌تواند از فرودگاه خارج شود.

رافائل کوریا، رئیس‌جمهور اکوادور گفته است که جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا از این کشور خواسته است که درخواست پناهندگی اسنودن را رد کند. وی همچنین گفته است که سرنوشت اسنودن در دستان روسیه است زیرا این کشور نمی‌تواند تا زمانی که اسنودن وارد خاک اکوادور نشده است، درخواست پناهندگی وی را بررسی کند.

به گفته‌ی کوریا، ژولیان آسانژ، بنیان‌گذار وب‌گاه ویکی‌لیکس پیشنهاد پناهندگی به اکوادور را به اسنودن داده بود.

آسانژ که خود از طرف دولت سوئد تحت تعقیب است، از سال گذشته در سفارت اکوادور در انگلستان پناه گرفته است. زیرا در صورت خروج وی از این سفارت، انگلستان وی را به سوئد استرداد خواهد داد.

نماینده‌ی فرانسه در پارلمان اروپایی، گفته است که فرانسه باید به اسنودن پناهندگی سیاسی داده و تمامی مذاکرات تجاری را با آمریکا به حالت تعلیق در آورد.
کد مطلب : 5781
https://aftana.ir/vdcc.4qpa2bqmsla82.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی