وال استریت گزارش داد گوگل بدنبال توسعه بالنی/ بالنی (Balloon) مخصوص برای توزیع اینترنت در افریقا و آسیا است.
اینترنت بالنی و حرف و حدیث های پیرامون آن
سایت خبر آنلاین , 13 خرداد 1392 ساعت 17:00
وال استریت گزارش داد گوگل بدنبال توسعه بالنی/ بالنی (Balloon) مخصوص برای توزیع اینترنت در افریقا و آسیا است.
این هفته خبری مبنی بر توسعه سیگنال اینترنت بی سیم توسط گوگل در صحرای افریقا و برخی مناطق جنوب شرق آسیا منتشر شد. وال استریت گزارش داد گوگل بدنبال توسعه بالنی/ بالنی (Balloon) مخصوص برای توزیع اینترنت در افریقا و آسیا است.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، هفته گذشته نیز خبر وصل کردن مردم در مناطق دور افتاده به اینترنت توسط گوگل از طریق ترکیبی از فرکانسهای بکار رفته در برادکستهای تلویزیونی منتشر شد. ایجاد بالنی مخصوص که فرکانسهای غیر تلویزیونی را منتقل می کند و به احتمال زیاد نقش انتقال دهنده ماهواره ای روی زمین را انجا می دهد، در رسانه ها منعکس شد.
این بالن ها نقش دریافت کننده های سیگنال از ماهواره را بازی کرده که از طریق ابزار بی سیم شبکه جدیدی خلق کرده تا مردم در اطراف فرکانس بتوانند بدون واسطه اینترنت را به صورت رایگان در اختیار بگیرند.
این هدف برای مناطق آسیب دیده از بلایای طبیعی و نیز مناطق نظامی قبلا تعریف شده است.
نیروی نظامی امریکا در حال حاضر از چنین سیستمی برای مناطق جنگی خود استفاده می کند تا ارتباطات خود را با گردان های نظامی داخل صحرا، مناطق کوهستانی صعب العبور و دره و جنگل حفظ کند.
واقعیت این است که گوگل از فناوری موسوم به TV White Spaces Technology استفاده کرده و اینترنت بی سیم را در افریقای جنوبی و سایر مناطق توزیع کرده است هر چند اینترنت ستلایت یا اینترنت ماهواره ای (اینترنت چمدانی) به عنوان چاره جویی قدیمی تر (علی رغم مشکلات Latency) نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
اما ادبیات جدید اینترنت بالنی / Internet Balloon - بحثی که گوگل رسما درباره آن هنوز اظهار نظر نکرده است- به عنوان وسیله ای برای توزیع اینترنت در کشورها و مناطقی که حکومت امریکا تعریف کرده، موضوعی است که به شایعات در این خصوص دامن زده است.
افرادی مانند استیون کراولی معتقد است توزیع اینترنت بی سیم با بالن و تکنولوژی اینتنرت بالنی امکان پذیر است.
دو دهه پیش کراولی به حکومت امریکا کمک کرد تا از طریق ارتباطات بی سیم و تجهیزات سری، شبکه تلویزیونی را علیه حکومت کوبا با نام شبکه تلویزیونی TV Marti تاسیس کند و علیه حکومت کوبا پروپاگاندا کند.
کراولی می گوید انتخاب پرواز دائمی چند هواپیما در مسیر رفت و برگشت تعریف شده و یا استفاده از ایستگاه مخصوص در آبهای بین المللی و نیز استفاده از بالن متصل به زمین با کابل درارتفاع ۱۰ هزار پایی از جمله راه حل هایی بود تا سیگنال را به کوبا برسانند.
کراولی تاکید می کند که بسته به خوبی یا بدی آب و هوا که در ارسال سیگنال تاثیر می گذاشت، بحث بادهای شدید و احتمال انفجار بالن نیز از دیگر مواردی بود که آنها در این باره مجبور به چاره اندیشی در باره این پروژه شده بودند.
از این موضوع که بگذریم استفاده از بالن برای ایجاد ارتباطات بی سیم اکنون توسط نیروهای نظامی امریکا استفاده می شود.
"اسپیس دیتا" مسوول برقراری ارتباطات بی سیم از طریق بالن در مناطق جنگی و مصیبت زده توسط پنتاگون در سراسر جهان است.
رنج رادیوی دو طرفه برای آن نوع ارتباط، بر اساس استاندارد موجود از ۱۰ مایل شروع شده و تا ۴۰۰ مایل را در بر می گیرد.
بالن مذکور برای عملیات های سریع السیر طراحی شده و بر خلاف نمونه گفته شده توسط کراولی در کوبا، به زمین متصل نبوده و قابل مدیریت از روی زمین است.
اما فناوری بکار رفته در اسپیس دیتا چیست؟
فناوری FM Repeater در " اسپیس دیتا" در واقع مفهوم ساده قرار دادن فرستنده- گیرنده های بی سیم داخل استراتوسفر (رنج ۶۵ هزار و ۱۰۰ هزار فوتی) با استفاده از بالن های مشابه در صنعت هواشناسی است. استفاده از قدرت ۳ وات برای زنده نگهداشتن دستگاه و فرکانس ۲۲۵-۳۷۵ مگاهرتز -که با آن می توان صدا و دیتا را منتقل کرد- در شعاع ۴۰۰ مایلی می توان سرویس دهی کرد. بالن از طریق ایستگاه زمینی قابل مدیریت است و از طریق جی پی اس قابل ردیابی بوده و از طریق سیستم vent and ballast می توان ارتفاع آن را کنترل کرد.
در حال حاضر نظامی های امریکایی ارتباطات رمز گذاری شده خود را از طریق این بالن ها در مناطق خاورمیانه و کره شمالی انجام می دهند و شرکت Oceus Networks نیز با مقامات نظامی برای پیاده سازی سیگنال LTE مذاکراتی را انجام داده است.
(بعد از شکست امریکا از طریق سیستم های پهباد ، این نوع بالنها ایجاد ارتباطات بی سیم در مناطق مرزی در برخی کشورهای خاورمیانه را بر عهده گرفته اند و شاید هم دیده شدن اشیایی مانند بشقاب پرنده در کشورهای خاورمیانه با این موضوع ارتباط داشته باشد)
برخی از انواع جدیدتر این بالنها، در اندازه و کارآیی متفاوت هستند.
برای گوگل استفاده از فرکانسهای استاندارد تلفن همراه برای نقل و انتقال دیتا نسبت به شبکه نسل ۴ ارزانتر تمام می شود و گوگل به شعاع ۳۰ تا ۵۰ مایلی فکر می کند تا به کاربران خود خدمات دهد.
به گفته پیتر ریساوی از مرکز تحقیقات ریساوی آنها در حال کار روی سناریو های مختلف برای توسعه اینترنت بالنی با گوگل هستند. وی می گوید هدف ساخت بالنی است بزرگتر از بالن نظامی بکار رفته در with space network ، تا مساحت بیشتری را با یک دستگاه برای مردم بیشتر، دربر گیرد.
داستان سال ۱۹۹۶ و پروژه ساخت ایستگاه بین المللی SKY برای اتصال ۸۰ درصد از جمعیت مردم دنیا تا سال ۲۰۰۴ از طریق بالن های بالای ۱۵ مایلی زمین ، یادتان هست؟ که هرگز عملی نشد و پروژه شکست خورد.
کد مطلب: 5555